Dobrý večer vie mi niekto poradiť?sadenie tuji

moj sused ,je v mojom pozemku dom ma na hranici ,a murik pod nim v nasom pozemku.......ten dom kupil od ineho majitela.My sme si posadili tuje asi meter od jeho hranice,chce aby som zrezala tuje ..lebo im vadia ked sme povedali ze ok ,ale nech si zahradia pletivom tak oni robit nic nebudu ja mam tie tuje ako plot ,lebo ten ich dom na hranici s nami a murik hrozny mne na mojom pozemku vadi.Ohradzuju sa,ze nam daju pisomne zrezat tuje....co robit ?nedá sa dohodnut s nimi aj sme tuje z ich strany zostrihali aj tak je zle....
Odpovedať
Profilova fotka
Pri záhradkárskych osadách bolo nepísané pravidlo sadiť stromy asi 3m od hranice, ale to bolo preto, že a jsused mal stromy, aby sa navzájom netienili. Tuje nemajú rozložitú korunu a preto sa používajú ako plot. Máte ich na svojom pozemku a dostatočne vzdialené od hranice. Výškové obmedzenie nie je. Ak mu prečnievajú konáre, môže ich v čase vegetačného kľudu odrezať. Vstúpiť na Váš pozemok nesmie. Môže len za účelom údržby vlastného domu, po súhlase stavebného úradu, nesmie poškodiť Vašu vegetáciu, nevyhnutné škody musí nahradiť.S obmedzencami sa je ťažko dohodnúť, ale nesmiete ustúpiť a treba použiť všetky zákonné prostriedky na vysvetlenie svojich práv. Žiaľ najviac a najrýchlejšie sú chápané nezákonné.
Odpovedať
Ak sa jedná o slovenský vidiek, tak mu možno vadia tie tuje z estetického hľadiska. Sú to nudné, statické stálozelené cudzokrajné rastliny. Možno sa cíti ako na cintoríne.
Odpovedať
Ziaden zakon vam nezakazuje zasadit tuje na vasom pozemku,aj ked vadia susedovi. Tuje nemaju silne a dlhe korene,aby v metrovaje vzdialenosti mohli ohrozit susedovu stavbu. Moze sa hnevat,ak by mu konare presahovali nad jeho pozemkom,ale staci ich zrezat tak,aby nepresahovali a basta. Ak by sa sused pustil do likvidacii vasich tuji, tak sa dopusta priestupku /nicenie cudzej veci, zasah do vlastnickych prav a pod,/ , mozete podat nanho zalobu a dozadovat sa nahrady skody. Vela ludi ma tuje nasadene aj pol metra od domov,ci murikov dlhe roky,nikdy som zatial nepocula, ze by im spsobovali skody. Sused sa vyhraza zbytocne, nema pravo na nic !
Odpovedať
Nic nerez ma jednoducho smolu,je to na tvojom pozemku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?