Stavať, či nestavať domček?

ahojte mam k vám jednu prosbu..z mojím manželom mame 2izbový byt ktorý je náš ale chcela by som zacat stavat domcek ale manželovi sa bohvie ako to toho nechce ist chleba by som počuť vaše názory ako ste sa dohodli zo svojimi manželmi a ako to u vas prebiehalo ;-) na tom byte ma to vobec nebaví chodime k svokrovcom a to tam je uplne iné ako na byte moj mali tam je celý den na dvore že onom ani neviem....pozemok by sme mali skoro zadarmo tak už neviem ako mu to mam vysvetliť.je to pre neho strasne citlivá téma :-( poraďte ako nato dakujem vam pekne ;-)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Nechce sa mu stavat? Alebo sa boj stavat?
Odpovedať
u nas to bol prave manzel, ktory chcel stavat- kedze vyrastal v dome. Ake ma dovody na to nestavat? ak sa boji z financneho hldiska, tak to ano, chce si to premsliet, ale mate vlastny byt, tak nebudete stavat od nuly.
Odpovedať
@mischo ani nieze sa boji a ani ze by sa mu nechcelo len vravi ze aby sme si to nechali este prejst hlavou a aby sme sa neunahlili ale ja by som zacala hned keby to bolo len namne ;-) @anita79 ale ved aj mi sme vyrastali v dome...praveze peniaze nie su az taky problem vsak by sme predali byt :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jasmin12 to je ako moj... ale prestala som riesit kupu vcasieho bytu kedze tu kde sme mozme byt len do konca roka - dlhy pribeh - a zacala som riesit domceky a pozemok mam zadara od nasich..cize niet co riesit... a celkom sa uz do toho dostava ze na Vianoce budeme byvat vo svojom.. i ked asi kosenie bude na mne..ale to bude relax pre mna :-) :-) :-) :-) ja som vyrastala v dome , manzel v 2 izbovom byte este s bratom, cize aj tu je pes zaopany.. :-p
Odpovedať
Profilova fotka
:-) ,ja som na tom podobne,snívam o dome,manželovi sa do toho moc nechce,máme 3 izbovy byt v vlastnictve,no museli by sme zobrat uver,lebo nemame pozemok,a ja mam 40,manžel 44 deti 8 a 12 ,ale ja sa ho snažim spracovat ,nechcem zostarnut v paneláku,zatial sporime stavebne sporenie,a potom skusime uver ,predta byt a nejak to polepit aby z toho vysiel domcek,ak máte 2 izbovy dom a este aj pozemok,tak neváhajte a chodte do toho,mat tak pozemok ,už stviam :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ak mate 2 izbovy byt som chcela napisat
Odpovedať
@jasmin12 ja si myslim, ze ked mate pozemok ako pises takmer zadarmo, tak by som urcite isiel stavat a ak predate byt tak peniaze na stavbu budu
Odpovedať
Ked toto citam celkom sa za ostatnych chlapov hanbim.:) U nas ziadne prehovaranie nemuselo byt a na dome sme sa zhodli spolocne. Pre mna je to skvely pocit, ze nase byvanie bude podla nasich predstav. Berieme si HU a urcite nie maly, ale viac by ma stvalo byvat v dvojizbovom byte s dvoma detmi a vediet ze im a sebe nemozem dat viac priestoru. Z dlhodobeho hladiska je stale investicia do realit najlepsiou investiciou a to je dalsie iba plus ak by som stratil pracu alebo sa nieco stalo. Nas byt sme kupovali v roku 2004 za 40000€ a po 7 rokoch ked sme sa rozhodli stavat sme ho predali za 82000€. Ukazte mi sporenie alebo nieco podobne ktore mi vynesie podobny zisk...
Odpovedať
@jasmin12 Tak mu vysvětli, že 2pokojový byt je malý pro rodinu (nevím, zda máte či v brzké době plánujete děti), že v domě bude více místa, zahrada. Udělej nějakou ekonomickou rozvahu - pozemek skoro zadarmo, za kolik by se prodal byt, vaše případné úspory, kolik eventuelně byste si museli půjčit atd. Třeba se jen bojí, že to finančně nezvládnete. Zároveň si vytipuj nějaké domečky , které by se ti líbily a ukaž mu je, vtáhni ho do debaty, vypočítej mu, co by bylo v domku lepší než teď v bytě. Řekni mu, že mít domeček je tvůj sen, a že bys prostě v domku byla šťastnější. Pokud má nějakého koníčka, vysvětli mu, že by v domku na něj měl více prostoru atd. Neuspěchej to, nech ho, ať o tom chvíli přemýšlí a třeba tě pak do stavby začne nutit on. :-D Hodně štěstí. :-)
Odpovedať
@idom schvalujem toto zmyslanie :-), kiez by to ohodnotil moj manzel... sice staviame dom, ale pri kazdom probleme mam na prietrase, ze on to vlastne ani nechcel... to bol iba moj napad, stavat dom... on mal vyslenu zahradku a byt v osobnom vlastnictve... zamrzi to cloveka :-)
Odpovedať
noooo tu je ťažko radiť, podľa mňa je dôležité, aby ste chceli obaja a ak manžel nechce neviem-neviem či je dobré ho tlačiť do stavby domu. Možno by mu vyhovovala skôr nejaká chata alebo chalupa - myslím už postavená, nad takým si neuvažovala?
Odpovedať
@jasmin12 Dobrý den. To se zde probírá pořád dokola. Oblafnout manžela, aby sdílel Vaše nadšení je celkem nemožné. Ono nejde vůbec o nějakou stavbu domu a zlepšení kvality bydlení. Když nekdo nechce, je to horší, jak když nemůže. A jestli ho k tomu dodatlčíte násilím, embargem, odpíráním a podobným vydíráním, tak nebude ani potřeba stavět dům pro rodinu, protože rodina ani nemusí už být. Čili, k takovému celkem zásadnímu a celoživotnímu kroku musíte dospět v souladu s partnerem a to chce trpělivost, vynalézavost a hlavně reálné zhodnocení Vašich, jeho a zejména společných možností a schopností. Ono je to také o pevnosti vztahu, ochotě partnera vyhovět druhé straně a taktéž přinést určité oběti na oltář rodiny. A to všechno musí vyplývat z vnitřního přesvědčení toho druhého. ;-) S pozdravem Laďa
Odpovedať
Článok sa načítava...
@takyna hej chapem. Verim, ze raz uzna, ze to bola najlepsia vec do ktorej ste sa pustili. ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@idom moj muž je tiež taký,že a načo a aprečo a stači nam byt,ved deti vyrastu načo dom a pod,a ja si to nemysli,tiež sme byt 3 izb. kupili kedysi za 500 sk,to je asi 16000 eur.a dnes má trhovu hodnotu 70-75000,to mi tiez nijaka banka neda,pozemok nemame,šetríme,ale ja v panelaku nechcem zostarnut a aj ked deti vyrastu,dom je dom je tvoj a v paneláku je tvoj len byt,schodisko vytah spoločne priestory,nebavi ma umyvat v činžaku už ani tie schody vonku,chcem umývat svoje schody,tak.ale mojho muža nejak nakopnem a bude,šecko bude,lebo chcem a ked chcem tak bude,haha,....ale nie nejsom nejaka mamonarka,treba dohodu,zas mi nestoji postavenie domu za to že dom bude stat a my sa budeme rozvadzat a aj tak si ho budeme muset rozdelit,tento sceár nechcem,alepekne systematicky mužička spracuvam ,než nasporime na ten pozemok bude v tom aj on,xixi :-) :-) :-) :-)
Odpovedať
@idom ale zaleži na tom kde bol ten byt ci v meste alebo na dedine ja si osobne myslím že by sme byt predali dobre lebo je na kompletku prerobený a novo zariadený :-) @aneri53 ako nemyslím že by sa bal ako by sme to zvladali z peniazmi lebo pracu ma dobru tak určite by mal aj pokoj keby sme mali domcek ako tu na byte furt niekto bucha trepe a niekedy mu to aj ide na nervy ;-) @takyna presne moje slova ako ja som chcela byt a doteraz mi nato ukazuje vsak ti si chcela byt !tak ho mame a zrasu chces stavat ;-) už mi to pride niekedy aj smiešne ha ha ale noo tak co ;-) @simona26 chatu a ani chalupu nechceme byt je malí a planujeme aj dalsie dieta tak to by sme sa tu moc tlačili ale necham ho trochu vychladnúť a uvidíme časom co a ako :-) @ladajaskva ako on by chcel stavat ale chce si to este premyslieť aby sme sa neunahlili...no ako člove je trpezliví ale ja by som chcela stavat hned ;-) ale moj manžel az tak za rok...
Odpovedať
@kuratko22222 jeden moj kamarat vravi ze naco su mi peniaze? Aby som mal najkrajsi pomnik na cintorine? :) Ked uz tie peniaze setrite, tak podla mna investicia do domu kde vyrastu vase deti, kde spolocne zostarnete a kde sa bude viazat plno spolocnych spomienok je dobra investicia. A ak sa raz deti po vasej smrti rozhodnu dom predat urcite ho predaju za viacej ako vas stal.
Odpovedať
@jasmin12 Je to doslova a do pismena tak, ako pise @ladajaskva. Ked ho k tomu dotlacis nasilim, moze sa stat, ze postaveny dom bude tak akurat na vysporiadanie majetku po rozvode. A jeho postoj tiez nie je odveci, rozmysliet si, co a ako chcete je na stavbe to uplne najdolezitejsie. Ale je rozmyslanie a "rozmyslanie". Pokial si chce "rozmysliet" len kvoli tomu, aby oddialil stavbu domu (a presvedcil ta o tom, ze je to zbytocnost), je nacase sa normalne narovinu porozpravat. Pokial rozmysla tak, ze hlada informacie, cita, kresli, premysla, potom jver, ze je to to najlepsie, co moze robit. Drzim vam palce.
Odpovedať
@idom vratim sa k tvojmu prispevku o kupe a predaji vasho bytu... to ste teda fakt vymakli s tym bytom... my sme byt kupili (2izbovy) za nejakych 66tisic v r. 2008, a teraz ked ho chceme predat viac ako 50tisic nedostaneme,,, a to nehovoriac ze je 100% hypo na 30rokov ;-( ;-( tak porovnanie sporenie so ziskom mi pride moooc ;-( ;-(
Odpovedať
@missy97231 trosku skoro menite nie? Tusim ak predas do 5 rokov od kupy tak este ti to aj zdania. Ale to je vedlajsie. Kupa nehnutelnosti je vynosna z dlhodobeho hladiska, alebo treba mat stastie ktore sme mali aj u nas. Urcite by som v tvojom pripade nesiel pod cenu a radsej s kupou pockal.
Odpovedať
@idom cim viac pockas tak ti vyhodu nehnutelnosti zhltne inflacia - to je co ja som hovoril uz v roku 2006 je to poriadna bublina ktora splasla a este nehnutelnosti pojdu dole vsak to nema kto kupovat - hlavne BA. V irsku v hlavnom meste za 4 roky klesli nehnutelnosti o 63% a realitaci sa pytaju ci je to stale dno - takze tak. Ked bol minule priatel Zico z DE u nas v ZA tak sa pytal ze kolko je priemerny plat v ZA a ja ze 800 EUR a kolko je nezamestnanost a ja ze asi 10 % pozrel na reklamu realitky ktora predavala pozemky pod dom videl cenu 45 tis za pozemok a opytal sa a kto vlastne tie nehnutelnosti kupuje ? Ano niekto zaraba vela,niekto malo niekto legalne niekto ma cierne peniaze avsak cisla neoklames. Ak zarabaju 2 ludia po 800 EUR v cistom tak si mozu dovolit tak nanajvys byt za 50 tis. Cize ak si chce niekto v BA kupit byt za 150 tis tak musi byt prijem rodiny aspon 3500 EUR - aby to nebolo zdieranie aby sme mohli hovorit o nejakej zivotnej urovni. Cesta by mala byt jasna - kvalitne skolstvo a o 20 rokov sa zvysia platy 3 nasobne.
Odpovedať
@fricko s tymi 3500e si to trosku prehnal :-)
Odpovedať
@fricko realitna bublina ktoru spominas je kratkodoba. Ja vravim o dobe 10,20, 30 rokov. Dnes ludia umieraju pomalsie ako kedysi. Viac sa doziju a i ked maju menej deti tych nehnutelnosti bude treba stavat aj dalej. Dalsia vec je ze slovensko je pokryte stavbami ktore dozivaju a bude ich potreba likvidovat. Su tu totiz panelaky ktore uz presiahli svoju dobu zivotnosti co v Irsku ktore spominas nie su.
Odpovedať
Profilova fotka
@fricko Vela cestujem po Europe, a zatial co ceny nehnutelnosti su u nas naozaj vysoke, ceny potravin a hlavne sluzieb su v porovnani so zapadom stale nizsie. Takze aj ked Ir alebo Svajciar ma o dost vyssi zarobok, neda sa povedat, ze mu aj vela z toho zostane. Mna skor prekvapuje, ze cena nehnutelnosti v mestach ako Belehrad a Tirana ceny nehnutelnosti nie su ovela nizsie ako u nas, a to uz fakt neviem, z coho to ti ludia platia.
Odpovedať
@idom stale zvazujeme, ci predat ci platit hypoteku - dost vysoku... byt je v cechach, dom chceme na slovensku, a tu aj ostat ;-) tak preto :-|
Odpovedať
Profilova fotka
ja si myslim ze z dlhodobeho hladiska sa urcite oplati investicia do realit. cena byvania bude vzdy na hrane a priemerne zarabajuci clovek si nikdy nebude moct dovolit viac ako 1 nehnutelnost. okrem toho cely stavebny priemysel je zalozeny na rope, ktorej bude stale menej, cize v casovom horizonte 20 - 30 rokov pokial sa nevymysli nic prevratne maju tendenciu reality stupat. samozrejme treba investovat do nizkoenergetickeho / pasivneho byvania, taky byt vybudovany za socika su stratene peniaze. ja si myslim ze clovek s takou nehnutelnostou ma istotu ze ked to raz ked to bude nutne preda, bude aspon ako tak zabezpeceny, co sa o "setreni" na dochodok v bankach neda povedat
Odpovedať
Profilova fotka
@fricko niekto tie reality predsa kupit musi. slovaci radsej nejdu na dovolenku, o kvalite zdravotnej starostlivosti / potravinach atd. ani nehovorim. ale kupia to :-)) potom sa necudujme ze su tu take ceny
Odpovedať
@juskovci ako sa hovori ze zit sa musi. Myslim ze na SVK je vela ciernych penazi...len nechapem jednu vec.Ja budem radsej sa uskromnik a zatnem zuby a budem byvat u svokrovcom ako sa zadlzit a zit ako otrok.
Odpovedať
Profilova fotka
@fricko ked mas takuto moznost jasne ze je to lepsie ako sa zadlzovat. ale nie kazdy takuto moznost ma
Odpovedať
@fricko Nepřeháněj, to by pak MS byla plná "otroků". Myslím, že většina stavebníků má nějakou půjčku nebo hypotéku. Samozřejmě musí být v rozumné míře, každý by měl vědět, kolik si může dovolit splácet a mít určitou rezervu, kdyby nastala nepředvídaná situace (ztráta práce, nemoc apod.) @juskovci řada lidí tu možnost má a raději se zadluží, než by bydlel u tchýně :-D
Odpovedať
ja manzela nemam a predsa som sa dala na stavbu domu :-) z toho dovodu, ze si neviem predstavit, ze by bolo moje dieta zatvorene niekde na 6 poschodí v paneláku... kvety si poliat viem a travu pokosit tiez :-) od marca byvame A nemusela som nikoho prehovarat :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?