Dá sa stavať dom aj zo zahraničia?

Ahojte, rada by som počula názory ľudí na to, či je vôbec reálne postaviť dom, keď človek býva a pracuje v zahraničí. Chceli by sme s priateľom budúci rok začať stavať dom, ale bolo pár názorov v mojom blízkom okolí, že to nie je reálne, že pri stavbe treba byť každý deň a dávať pozor na to či ide všetko podľa plánu, plus vybavovačky okolo toho a tak.. Ale tu na MS som sa dočítala aj o ľuďoch, čo zo zahraničia stavali. Tak by som rada vedela ako to vlastne je. Dá sa to aj reálne zrealizovať?
Odpovedať
Profilova fotka
@denisalv ahoj... určite sa to dá.. ale budete si musieť nájsť sakra dobrú partiu, aby nerozkrádali, a aby šli podľa plánu.. ja osobne by som to s majstrom podchytila nejakou dohodou, ak by..... lebo stať sa môže naozaj všeličo :-N
Odpovedať
Dá sa to. My sme reálny príklad. Žijeme a pracujeme v zahraničí a stavame dom. Ale nie je to vobec jednoduche. O našu stavbu sa staraju moji svokrovci. Za čo som im veľmi vdačna, ale mame aj skveleho majstra ktori rozmýšla hlavou a tiež sa snaží všetko urobiť ako si to prajeme.
Odpovedať
Ahoj. My zijeme v Londyne a ideme stavat dom na Zahori. Vsetko sa da to da. My sme napisali splnomocnenia na mojho otca, ktory nam vsetko povybavoval (plyn, vodu, elektriku, stavebne povolenie...)... Dalsia vyhoda je, ze nas pozemok je v novej ulici v dedine, kde zije cela priatelkina rodina (vsetci strykovia, tetky, bratia....)... A dalsia dost podstatna zalezitost je, ze dom nam bude stavat jej brat, ktory ma stavebnu firmu. Cize dufajme, ze to dobre dopadne. My zaciname tak o 2 tyzdne. Moj osobny nazor je, ze vsetko ide, len treba mat okolo seba ludi, ktori maju chut sa pustit do prace a byt helpfull. Musis si zvazit vsetky tieto faktory a rozhodnut sa. A dalsia vec... Vzdy sa smejem ako su niektori ludia hlupi, ked tu vidim tie nepodarky na ms a reklamacie a maju hlavu v smutku ako to maju vyriesit... Ja si osobne myslim, ze aj v dnesnej dobe existuju normalni ludia, velmi dobri a seriozni majstri. To je uz len sprostost slovakov, ze vyhladavaju majstrov podla ceny a nie podla kvality. ;-) Takze z toho vyplyva, ak si najdes serioznych majstrov, ktori urcite budu drahsi, by si nemala mat ziadny problem. Samozrejme potrebuje to este cloveka, ktory na to dohliadne. :-)
Odpovedať
A podla mna sa zo zahranicia stavat neda. Co pise mufka a marek24 nie je stavanie zo zahranicia v pravom slova zmysle.
Odpovedať
pre marek24- na dialku sa dá postaviť aj palác, ale ozaj treba na začiatku zohnať špičkového stavbyvedúceho, dobrú firmu a hlavne rozpočet ktory je najnižší, treba hodiť do smetiaka, lebo to bude na hovno. Ozaj treba mať špičku stavbyvedúceho-velmi dobre ho zaplatiť a ten musí byť pes na fi ktorá to bude realizovať, ty musiš len zabezpečiť financovanie stavby-a to je všetko. samo že občas treba prísť na kontrolu stavby, ale dá sa to. všetky veci potom odkonzultovať cez mobil. takže skúsi to ešte niekto? ja viem o čom hovorím , už som takto mal jednu velkú stavbu v priemyselnom parku.
Odpovedať
Dobrý den. Všechno se dá. Záleží na podílu svépomoci. Když se jenom jezdíte dívat, tak by bylo jednodušší si koupit už hotový dům. Když si na všechno najmete lidi, tak jste vlastně takový " neodborný majitel stavební firmy " a tuším, že náklady za dům nebudou na stejné výši, jako u ostatních, svépomocných stavebníků. Pokud to všechno za Vás odmaká otec, děda, nebo někdo cizí zadarmo, tak jste na tom stejně, jako ostatní stavebníci. Takže určitě se dá stavět s dálkovým ovládačem v jedné a hromadou peněz v druhé ruce. S pozdravem Laďa
Odpovedať
@kriloter a mohla by som vediet co je podla teba stavanie zo zahranicia v pravom zmysle? @marek 24 @mufka.janka tak ja dufam, ze priatelovi rodicia by boli ochotni trochu dopomoct pri vybavovackach okolo papierov a poznaju vraj aj fajn partiu ludi, co by ho ako tak postavili. A priatelova teta je zas architekta, ktora nam spravi projekt a vraj bude aj ako stavebny dozor, tak dufam, ze to vsetko klapne.. Chceli by sme postavit hrubu stavbu a potom sa vratit domov. To su take priblizne plany :-)
Odpovedať
My sme stavbu taktiez realizovali zo zahranicia. Realizaciu zabezpecovala stavebna firma, stavebny dozor a rodina. V stadiu hrubej stavby sa to da. Ale podla mojho nazoru pri dokoncovacich pracach je lepsie byt osobne, my sme si napr. farbu fasady vyberali cez internet, ale ked sme videli realnu vzorku skoro sme odpadli :-D @domynakluc nepochybujem o tom, ze ste schopni vsetko zabezpecit za investora, ale ked nastane situacia, ze vy nieco zrealizujete a investor povie, ze si to predstavoval inac, neviem kto to zaplati :-)
Odpovedať
@domynakluc dakujem za info, ale takto to asi riesit nebudem. @mint_blossom ved tak nejako by som to rada spravila. Ze hrubu stavbu dat postavit nejakej partii chalanov a potom uz prist domov..
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte...tiez sme z tych co "stavaju zo zahranicia"...pri zakladoch sme neboli, bo sme si mysleli, ze mame dobreho murara, ktoreho pozna cela rodina a vlastne nam ho aj odporucili...a..chyba...aj ked pri tom "dozoroval" svokor, aj tak si murar spravil po svojom...nedal nam jednu rady tvarnic, ktora by nam zdvihla dom o 25cm....nastastie pre neho, po novom zamerani geodetom dom nie je pod urovnou...ale material som mala nakupeny a musela som ho potom vracat a tak... pri dalsej praci sme sa snazili byt pri tom....takze sme boli pri obvodovych muroch....s tym, ze vykresy som nechala murarovi, aby mohli dorobit priecky...a opat chyba.....priecky su poposuvane oproti planon, niektore boli nedorobene, niekde chybali preklady ...a najhorsie bol na tom komin....ten sme museli zburat a postavit nanovo..........takze odvtedy sa nieco na dome robi, len ked sme doma na "dovolenke"... takze suma sumarum, ked stavat, tak byt naozaj pri tom....nehovoriac o usetrenych peniazoch a nervoch
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, moj kamos (stavbar s partiou) staval dom kamosovi, ktory bol v zahranici...viem, ze mu spravili hrubu stavbu aj s prieckami a myslim, ze potom dorabali aj omietky, podlahy, sadrose...Ten kamos stavbar ma fakt dobre renome, ktore je potvrdene stavbou viacerych domov-a dostava stale dalsie a dalsie odporucania, na zaklade spokojnosti...Cize, stavat zo zahranicia sa da, pokial najdes cloveka, ktoremu doverujes, poznas jeho pracu a pod. Drzim palce.
Odpovedať
Článok sa načítava...
My absolutne nikomu nedoverujeme, ani co sa tyka kvality prace ani financii. Vzhladom na to, ze my tiez staviame "na dialku" - manzel chodi na tyzdnovky, doma je len cez vikendy, tak viem ake by sme mali nervy, kebyze danu odvedenu pracu by mohol skontrolovat len po tyzdnoch alebo mesiacoch. Takto ked nieco robia majstri, aspon kazdy druhy den dobehne domov, dohlad musi byt. Ak nema clovek niekoho - napr z rodiny, ktory moze cely tyzden dohliadat a ma presne rovnaky vkus, cit pre detaily, komu sa da doverovat, tak nech do toho nejde. Lebo ked sa robi na cudzom a bez dohladu, tak to aj tak vyzera - vlastna skusenost.
Odpovedať
@ingeborg78 ..a ja vam poviem napr. ze pride domáci raz za tyzden , alebo dva ..a niekdo mu aj dobre spravi a ani ho neokradne.Nie vsetci sú podvodníci, tak ako ani nie vsetci su spekulanti a tupci.Sme rôzny.... :-)
Odpovedať
@pr ja tiez netvrdim, ze vsetci su spekulanti, ale po urcitych skusenostiach proste nedoverujem nikomu, ved na tom predsa nie je nic zle. Za svoje peniaze mozem hadam kontrolovat hoci aj 10x za den :-p
Odpovedať
@ingeborg78 aj 100x aj tam môžes spávať :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?