Je možné stavať dom s oceľovou konštrukciou svojpomocne?

Zdravim Stale ma nadchyna stavba rodinneho domu s ocelovou konstrukciou. Co som sa docital tak pri murovanom dome su cca na 50% naklady na material a 50% naklady na pracu. Pri montovanych domoch je ten pomer 70% material a 30% praca. Na montovanych domoch ma laka to ze je to suchy system vystavby, clovek sa moze do pol roka nastahovat a steny su tensie cize ziska vacsiu uzitkovu plochu domu. Ma niekto skusenosti so stavbou s ocelovou konstrukciou ? Alebo je tu nejaky mohykan ktory sa o nieco ako o svojpomocnu vystavbu pokusil ? Myslim ze technologia bude podobna ako pri drevostavbach avsak asi rozdiel bude v detailoch a aby sa clovek vychol tepelnym mostom. Viete mi poradit ?
Odpovedať
Tiez rozmyslam tymto smerom, na nete je toho dost. Postup je taky, ze projektant musi navrhnut krabicu (ocel. konstrukciu) a potom doladit izolacie. Problem je iba najst projektanta, ktory by sa do toho pustil. Ja som rozmyslal nad alternativou ani nerobit betonovy zaklad ale iba take patky pre uchytenie ocelovej konstrukcie. Myslim aj to by mohlo predstavovat aku taku usporu (bez nutnosti rozsiahlych vykopovych prac, salovania, desiatok kubikov betonu a pod.). Co sa tyka tepelnych mostov, rozhodne bud to skryt do stavby alebo totalne odizolovat vsetky konstrukcie vstupujuce do objemu domu.
Odpovedať
tak ta ocelova konstrukcia ma aj taky mobilny variant nemusi to ist na zakladovu dosku. A kludne ti to po 5 rokoch rozoberu a prevezu ak by si sa nahodou prestahoval. Mne sa tato konstukcia vidi len z toho dovodu ze je to rychle cca by sa dal dom pod strechu dostat za 5 dni. Len ci by cena nebola vysoka. Alebo to kaslem a pustim sa do vibrolisovanych betonovych tvarnic a tie aj tak vychadzaju najlacnejsie
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Su firmy ktore ti to pekne vypocitaju a zaroven aj poskladaju-cize urobia staticke prepocty + veci okolo toho,doporucia ake zaklady by bolo vhodne ,oplasti sa to zvonku pur panelmi a zvnutra doizoluje a medzi poschodie sa da trapezovy plech na ktory sa da kari siet,vypodstojkuje sa to a zaleje betonom a na strechu stresny pur panel sa pouzije. niektore firmy Ti ten prepocet + cenovy navrh urobia aj zadarmo .vacsinou tieto firmy stavaju ocelove priemyselne objekty ,ze dom spravia s prstom v nose :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ano je tam detail pri ocelovej montovanej konstrukcii ktorym sa vyhnes brutalnym tepelným mostom a kondenzu v kazdej cast. NEPOUZIT OCEL :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?