Išli by ste na dovolenku a nechali strecha rov robiť strechu?

Ahojte, manzel chce ísť na dovolenku zrovna keď nám majú robiť strechu, ja by som strechu radšej posunula nech ju robia po dovolenke. Prosím aký máte na to názor. Mam pocit ze by bolo lepšie byť pri tom, a pozerať ako sa to robí a ci niečo netreba alebo nie sú Niake komplikácie.
Odpovedať
1
2
Osobne by som radšej zrušil dovolenku, strecha je dosť háklivá vec, ozaj sa niečo môže vyskytnúť. Druhá vec pochybujem, že strechári vam z ničoho nič posunú termín, kvoli vašej dovolenke, zrušíte ich, a povedia, že prídu o niekoľko týždňov, stojí Vám to za to? Aby ste sa neurazili, ale je dovolenka taká prioritná? Dovolenku som tiež síce mal počas stavby domu, ale naplánoval som si ju tak, aby sa nerobili nejaké komplikované veci, resp zajednaní majstri.
Odpovedať
@aklatanmal dobry stavebny dozor a aj na kubu
Odpovedať
@aklatanmal Ak sa v tom nevyznáte aj tak ho... zistíte či to robia správne a podľa projektu. Ak sú to chlapi čo majú dobré recenzie tak by som sa nebál ísť preč alebo zavolajte strecharom či nespravia najskôr dom čo mal ísť po vašom a potom váš. Mňa takto strechár prehodil lebo kvôli počasiu som nemal dokončený strop a tak spravil najskôr iný dom čo mal v pláne.
Odpovedať
@aklatanmal rovnaku situaciu mam aj ja. kedze sa v tomto nevyznam, nechavam robit strechu firme, na ktoru mam pozitivne recenzie. aj tak by som nevedel posudit ci to robia dobre. Ale urcite tam pocas tej doby poslem aj stavebny dozor.
Odpovedať
Dobrý deň.Pre mňa by bola prioritou jednoznačne strecha.Nie dovolenka.Minule leto sme zrušili dovolenku keďže nám robili chodníky a terasy okolo domu.A urobili sme veru dobre.
Odpovedať
Ak máte niekoho kto vás zastúpi poprípade stavebný dozor tak prečo nie…. Ono ja som bola doma, partner pracuje v zahraničí a teda vedela som trt čo a ako tak som poprosila tatka a bolo….
Odpovedať
Profilova fotka
@aklatanmal strecha - nova ci oprava povodnej? ak novostavba a nova strecha - ak mas niekoho kto vie spravit "dozor" - tak kludne dovolenkuj. Inak asi fakt nie
Odpovedať
Aj stavebný dozor niekedy je len na to aby bral peniaze ale ak sa tomu nerozumiete tak to je jedno? Pravda je taká že je sezona a nikto vám čakať nebude zoberie druhého a môžete prísť na radu aj o dva mesiace bohužiaľ tak to je, tiež robím teraz strechu a normálne si vyberajú kto dá viac skúšajú, która robota ľahšia atď atď
Odpovedať
Profilova fotka
Mat vase problemy…
Odpovedať
@aklatanmal zrovna sme “prisli na dovolenku” a akurat dnes nam zacinaju robit strechu. A? Vraciame sa o 4 dni, snad bude vsetko v poriadku. Ostava nam iba verit, ale menit kvoli tomu termin dovolenky? To by sme potom nemohli ist nikam ani ked sa budu robit okna, omietky, potery, voda, elektrika… 🤦🏼
Odpovedať
@aklatanmal nerozumiem, čo ako by si tam chcela "robiť". o strechách určite obaja viete veľké kulové a variť kávu majstri ozaj nepotrebujú. detaily si nemáte šancu všimnúť resp. vyargumentovať aspoň pologramotnému majstrovi, že to tak nemá byť. Snáď si nemyslíte, že vám strechu postavia naopak alebo čo ja viem. Ťažko platení majstri si nemôžu dovoliť spraviť nejaký fail. Každopádne každá takáto stavba musí mať stavebný dozor, tak ho tam počas dovolenky pošlite, nech to skontroluje. keby to bolo niečo iné, kde je viacero premenných a možností spraviť to nie podľa vašich predstáv, tak prosím. ale na strechu majú detailný projekt a tam nič nemôžete len tak meniť (ani oni) a povedať, že tak toto ale chceme inak, nie podľa projektu.
Odpovedať
@worker_falcon "Ťažko platení majstri si nemôžu dovoliť spraviť nejaký fail." - omyl
Odpovedať
Článok sa načítava...
1) majstri dnes (aj tazko plateni) - ak nie su mega referencie od fundovanych, tak to je loteria 2) stavebny dozor - podobna loteria. Ja som mal jedneho draheho supermana, co si chodil robit selficka na stavbu raz do tyzdna a nenasiel nic, pricom ja som zistil v poslednej chvili pred betonazou zlu poziciu otvoru na schodisko, chybajucu vystuz a dalsie veci, potom som ho vyhodil a dozoroval si sam. Ziadna dovolenka, denne kontrola na stavbe. Oplatilo sa. 3) ak sa tomu aspon trochu nerozumiete, tak kludne dovolenkujte 😄 a spoliehajte sa na to, ze nezlyha naraz 1 aj 2.
Odpovedať
Ďakujem za odpovede, dáme to radšej až po dovolenke pre istotu 🙂
Odpovedať
@aklatanmal za mna- nechal som strecharov bez dozoru cez dofcu. Max spokojnost - vybrali sme si ich podla referencii, dohodnuti sme boli rok dopredu a strecha spravena ako podla pravitka.
Odpovedať
@aklatanmal Ja osobne by som na dovolenku šiel až bude dom hotový. Určite by som majstrov neodvolával kvôli dovolenke. Možno by to vyriešil dôveryhodný stavebný dozor, ale aj tak by som bol doma a riešil prípadné "problémy", ktoré sa môžu hocikedy vyskytnúť. Ale to je len môj názor, nakoľko mám priority aké mám.
Odpovedať
Tak to je dobré... Úver na krku, staviam dom, a idem na dovolenku.... To za našich čias by nikoho nenapadlo (roky 1975 - 1985)....No co, nová doba...
Odpovedať
@aklatanmal Či tam budete, či nie, ak sa do toho nevyznáte asi tam moc neskontrolujete. Ja som mal strechárov odporúčaných dodávateľom strešnej krytiny. Na jednoduchej pultovej streche dokázali v strede spraviť priehyb na pomúrnici 7cm. Na podhlade to je vidieť voľným okom. Veniec bol presný podľa laseru +- milimetre. A to som bol len v robote a keď som sa vrátil toto bolo spáchané. Ale škoda že som si to všimol až keď bola uložená krytina. Dal by som im to prerobiť. A nehovorím o oplechovaní, kde sa mi nasťahovali netopiere čo sú tam také fugy. Mňa skôr prekvapuje že počas stavby domu si viete nájsť čas na dovolenku. @worker_falcon "Ťažko platení majstri si nemôžu dovoliť spraviť nejaký fail." - to je vtip / irónia?? 😄 toľko vecí mi na stavbe "ťažko platení majstri" pokazili a čo ma to stálo nervov.
Odpovedať
isla by som na dovolenku, nerusila by som ju kvoli tomu, ze sa robi strecha. vsak isto sa najde niekto, koho mozete oslovit s tym, aby zbehol pozriet na stavbu, ako to tam vyzera atd.
Odpovedať
@aklatanmal Presne tak, asi to netreba podcenit, nakolko sa moze stat vazne cokolvek. Moze nastat nejaky problem, chyba, ktoru sposobia robotnici pocas vasej nepritomnosti a ked pridete, budu sa odvolavat na to, ze to ich chyba nebola. Takze ja osobne by som to riesila asi az po dovolenke.
Odpovedať
mne by bolo napríklad zbytočné ostávať a stáť pri nich a pozerať, ako robia, keďže sa do toho nerozumiem. ale napríklad... neplánoval by som si dovolenku vtedy, keď mi majú na dome robiť niečo také dôležité ako strechu.
Odpovedať
radsej by som obetoval dovolenku a nesiel ako ich nechat robit samych, nevies co sa moze nevyskytnut, nie je to najlacnejsia zalezitost, tak radsej nech je to pod dohladom ked sa to robi, predsa len su to tvoje peniaze, tvoj dom
Odpovedať
Profilova fotka
Zalezi ci sa do toho rozumiete. Ci si nieco vsimnete keby sa nieco robilo zle, keby krov neurobili dobre. Ak sa nevyznate tak treba zohnat dozor a kludne ist na dovolenku. Treba si spisat pre a proti 😉
Odpovedať
No neviem ako Vy, aleja keď pri čomkoľvek nie som tak mi to dobabru (dlažba, zábradlie, zamkova.... Všetko fuseri, zopár dobrých odborníkov, ale tých je málo..
Odpovedať
@daralbajda nás to nenapadlo ani teraz. 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
áno, celý dom mi postavili a nebol som tam vôbec, chodil som na týždňové služobné cesty a nikto ich nekontroloval, nebol na to čas... Ale je to akú maš firmu a dôveru k robotníkom... Ja som videl, že slovo dodržia tak som zvolil taktiku pochvál a ľudského prístupu ... Keď som prišiel, pokecal som, podal ruky, urobil kávu, doniesol pivo, pochválil ako krásne robia, že sa nemusia ponáhľať... atď... potom sa aj stalo, že sa niečo "vyskytlo" sami sa mi priznali, že došlo k "poruche" napr. čo sa samozrejme stane... samozrejme som sa nerozčuľoval, sami chybu napravili a snažili sa robiť myslím si poctivo a kvalitne... Keď niekto zvolí prístup že sa bude hrať na "bossa" všetko ofrfle, bude robotníkom kafrať do remesla a na všetko pindať, ... tak bude vyzerať aj stavba - sfušovaná... logicky každému sa lepšie pracuje v dobrej atmosfére ... a na stavbu na ktorú bude firma chodiť nerada, tak aj dopadne.... sfušujú ju aby čo najskôr odtiaľ vypadli....
Odpovedať
@dexter89 len keby to takto bolo zakaždým, nie každý si robí svoju robotu poctivo, sú ľudia, ktorí chcú urobiť čo najviac a rýchlo, len aby bolo zaplatené a dovidenia a proste kvalitu neriešia, čiže áno všetko je to o ľuďoch, aj o prístupe, len keby to človek mal na čele napísané :/
Odpovedať
U nas manzelka chcela ist na dovolenku a strechari tam robili sami. Neodporucam, je to ako nechat mentalne retardovane dieta osamote doma.. Ale da sa tam dat kamera, idealne dve, a zakaza ich zakryvat pocas prac.. A stavebny dozor je nesmierne dolezity, aby ich chodil kontrolovat, ale aj ten si moze nieco nevsimnut.. Ak by to bol niekto, komu verim, tak mu to dam aj tak, ale rodicia ma ucili, aby som cudzim ludom neveril. @worker_falcon moji ODBORNICI mali podrobny projekt a vynechali vrcholovu vaznicu.. a strechu osadli vyosene, takze podbitie mam sikme krive.. roztrhali na 3 miestach poistnu foliu a neunuvali sa ju opravit.. nasiel som servitky za pasom proti vtakom, a taci sa tam aj tak dostali, pretoze to osadili zle.. páni Odborníči
Odpovedať
@dexter89 mas si len stastie a nic ine, len stastie. Taky pristup ako mas ty mam ja voci vsetkym ludom, aj bezdomovcom, ak su slusni.. A PRD mi to pomohlo. fasadnici sa ma snaizli surovo okradnut, ale nepredpokaldali, ze mily milucky majitel domu ktory vari kavu a stara sa o nich ako o babatka si vie veci aj OVEROVAT na Dr.Google... Ak narazis na dementa, tvoju dobrotu zneuzije.. @daralbajda mne dobrabrali dlazbisti aj dlazbu.. a to som bol pri tom, dali do stredu kuchyne chybnu, ktora mala ist do poctu pod linku, tak som ju sam musel menit casom v zabyvanom dome.. to je taka pomoc od obbornikov, ze urobia nieco, urobia ano, ale rozbiju nieco ine.. resp urobia skodu, samozrjeme neumsyelnu, ale co zijem vo filme Pat a Mat?
Odpovedať
Profilova fotka
bez dozoru by som uz nenechala ani schranku na plot nasrobovat 😄
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?