Čo by ste dnes robili inak na stavbe domu?

Prehladaval som forum, ale nenasiel som komplexnu diskusiu coho sa maju vyvarovat ludia ktori "este" mozu co to zmenit na projekte pripadne akym chybam sa vyvarovat. Chcem podakovat vsetkym, ktori "to uz maju za sebou" a su ochotni sa podelit o cenne rady a skusenosti. PS: Prosim tema nech sa neubera k navrhom domu (ci spojit kuchynu s obyvackou alebo nie), o tom je tu uz dost popisane.
Odpovedať
1
2
7
Profilova fotka
my mame hoci katalogovy projekt , ale dali sme si ho upravit podla vlatneho navrhu, kedze by sa velmi menil celkovy vonkajsi vzhlad a chceli od nas dopaltit + 900 e....takze uz pri projekte sme si presne rozmiestnili co kde chceme, a pri vystavbe sme nic nemenili presne sa slo podla projektu a nic by som nezmenila kedze pri projektovani sme velmi tuho premyslali..)
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.modrastrecha.sk/forum/obvo...
Odpovedať
Profilova fotka
viac by som kontrolovala stavebnú firmu dala by som zádverie, ktoré nám chýba...
Odpovedať
Myslim ze kazdy projekt a stavba je specificka, a hlavne kazdy majster alebo firma je specificka ....co sa stalo u suseda na stavbe nestane sa tebe, tebe sa stane nieco nove ale zas moze ist aj vsetko podla planu ako pise nikolla2, treba si vsetko naplanovat do detailu a drzat sa toho, mat cuch na sikovnych a spolahlivych majstrov....vela stastia pri stavbe :-)
Odpovedať
Profilova fotka
aj my sme projekt upravili, a teraz ked stoja mury, vidime co mohlo byt inak :-) ale to su len detaily. A ratali sme s tym, ze az ked budeme byvat, zistime co ako malo byt.
Odpovedať
nechali sme sa ukecat a dali bojler nie do technickej miestosti ako sme povodne chceli, ale do hornej kupelne. Kupili sme celkom taky esteticky, takze o vzhlad nejde, ale o to, ze vydava zvuky pri pusteni vody alebo splachnuti, co v technickej na prizemi az tak nevadilo ako hore pri spalnach. Argumentom preco dat do kupelne hore bola mensia vzdialenost a mensie tepelne straty, co znie logicky, ale teraz by som to ozelela. @niless
Odpovedať
@niless ja by som lepsie porozmyslala o rozmiestneni izieb podla svetovych stran - napr my mame obyvacku a kuchynu zo severnej strany co je velmi zle lebo mame tu malo svetla.
Odpovedať
Profilova fotka
dnes keby staviam este raz, tak uz od zakladovej dosky... urobim pivnicu, aby som mal dostatok miesta k odkladaniu.. ani garaz a zvacsena kotolna mi nestaci :D , potom si lepsie vybral okna, dvere, hlavne preskumat trh lepsie... asi 3mesacny vyber nebol zrovna najlepsi :D inak su dalej vsteko len veci osobneho dojmu...
Odpovedať
No my sme tiež upravovali individuálny projekt a až ked stoja mury, že mi jedna stena zavadzia, v podoryse som to nevidela. A tiež by som dávala lepší pozor na priatela :-D ], ktorý na nejaké veci zabudol a som zvedavá či to nebude mať nejaké následky ]-( a takisto by som si vybrala ineho majstra ,takže je toho ešte vela, ale to ani ty dopredu nebudeš vedieť a chybám sa nevyhneš.
Odpovedať
@niless precitaj si aj tu staru temu, je tam toho dost popisane. Ja by som nabuduce urcite nezabudla na umyvadlo v technickej miestnosti, ktore sme povodne nemali a dodatocne sme ho tam dali.. Vobec mi pri stavbe nenapadlo, ze co so zablatenymi topankami, vedrami a pod. spinavymi vecami, ked vanu mame plastovu a neradi by sme ju znicili a umyvadla prilis plytke a na nich veci, ktore sa mi nechce furt odkladat, ked idem zmyvat blato z topanok.. Takze pre mna jedna z top veci je velke plechove umyvadlo v technickej miestnosti.. :-D
Odpovedať
kmmjieáýjnwa-loi jhnbvftrgtziki+kew.ljiáýzhbvgfcds
Odpovedať
@niless nestavala by som s rodinou a ked rekonstrukcia, tak jedine buldozerom. zvazila by som zadanie jedinej firme namiesto viacerych partii, ktore sa na seba vyhovarali ak bol problem. povodne som chcela Lkovy dom, muz ma ukecal na poschodovy kvoli velkosti pozemku, ale mala som asi radsej odolat a trvat si na svojom. dispozicne by som brala vacsiu chodbu, ked sa v nej rano vsetci obuvame, je nam tesno a vybudovanie prekrytia terasy zaroven so stavbou. inak som spokojna. jaaaj a este jednu vec - chcela by som vacsiu kopu penazi, aby som nemusela robit kompromisy :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
zmenila banku :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@rosannar z akej???
Odpovedať
ja by som si zaplatila riadny stavebny dozor,,,,a lepsie by som si "preklepla" firmu a ludi, ktori by mi mali pracovat na dome,,,,ozik, este by som riadne zdokumentovala (foto) stavebne dielo od A po Z.
Odpovedať
Profilova fotka
@katka8855 sme v slsp, neviem do akej by sme šli. možno by sme zostali v slsp ale hlavne riešila by som úver cez iného poradcu prípadne cez nezávislého :-)
Odpovedať
este ma napadlo,,,,nedavala by som dopredu (vysoku) zalohu poliakom za tovar,,,na nich je zakon prikratky,,,teraz sme bez dveri do vtedy, kym posplacame pozicky a nasetrime na nove,,,
Odpovedať
Profilova fotka
toho je tolik, že se to sem asi ani nevleze.....:-)
Odpovedať
Profilova fotka
moja skúsenosť len s maliarom, nestavali sme zatiaľ. dopredu mi "smrdel". môj tatko robí s majstrami celý život (majiteľ firmy) a tiež staval. takže som sa za tie roky čo to o robotníkoch naučila. mala som dať na svoju intuíciu pri tomto chlapíkovi a veriť, že keď mi na ňom niečo nesedí od začiatku, radšej dať ruky preč od neho. ja som nedala a vypomstilo sa nám to na totálnom chrapákovi, ktorý totálne odflákol celú robotu a ešte mi jeho spolumajster hovorí, ale to máte najlepšiu farbu na trhu. a ja mu na to, že to je možné, ale aj s ňou treba vedieť robiť!!! waf! takže moja rada, dať niekedy aj na intuíciu pri majstroch.
Odpovedať
- mensie izby - lepsie riesenie zateplenia - ziadne okna az po zem - vacsiu predsien - ziadne firmy okrem tych uplne nevyhnutnych, radsej svojpomocne - nikdy by som uz nedavala zalohu na pracu vopred (v konecnom dosledku ani na material) - uz by som nestavala dvojdom, nech by to vyzeralo ako vyhodne :-)
Odpovedať
zväčšila by som izby a kúpeľňu - nezmestí sa mi tam poriadna vaňa 8-(
Odpovedať
@bosoriak juj a preco nie okna az po zem? Mne sa take pacia, spekulujeme nad nimi.
Odpovedať
@martuska zrejme kvoli uniku tepla
Odpovedať
Profilova fotka
@andyfoto co s oknami si zle urobil ? 3 mesiace a aj tak zly vyber ? nestras a porad .. co si dal ? v com by si vyberal inak ? dik
Odpovedať
Profilova fotka
@portianko nas stali okna cez 10tis e, a smejd prvotriedny... kto ma tu pozna na MS, tak vie celu story o oknach.. to by som musel pisat cele hodiny....ine by som dal, hlinikove, bezbarierove, ineotvaranie... ale to je len vec vkusu :)
Odpovedať
Profilova fotka
@niless napisem Ti to takto:-ak postavis vlastny dom,az potom zistis,co by ste mozno dali dnes inak alebo lepsie.Kazda stavba je o inom.A nie vsetko co je pekne naprojektovane,je aj v reali prakticke pre zivot . Menej je viac, a dnes by som taktiez nesla do nicoho komplikovaneho ,jednod.podorys upraveny podla nasich predstav-to bola moja predstava :-) No a co sa tyka kvality majstrov,tak samozrejme co si spravi clovek na dome sám je asi najkvalitnejsie.My mame zial tú skusenost s majstrami a s firmami.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som robil parozabranu sam, lebo to ma strasi ako je spravena aj ked teoreticky ziadnu nepotrebujem. A dal by som mensi komin, rady dajte 200ku to bude akurat, su naprd :-)
Odpovedať
@majkoj ... proč menší komín? díky :-)
Odpovedať
@martuska Ano, kvoli unikom tepla. Ja viem, ze pri sucasnych technologiach to nie je az taky problem, ale aj tak. V dalsom dome planujem mat taketo http://static0.asmira.com/photo/57/46... - je to akurat na pozeranie von bez postavenia sa a zaroven je to bezpecne z pohladu tepla. A okrem toho sa mi vsetky okna po zem spinia asi stokrat viac, nez normalne. Je to samozrejme tym, ze ako su obrovske, tak je na nich vidiet spina akoby viacej. No a v neposlednom rade ide o zariaditelnost izby - ak mas zo vsetkych stran okna po zem, tazko tam das volaky nabytok, sedacku, skrinku, lavicu, cokolvek. Jedine chrbtom k oknu a to mi potom pride uplne zbytocne znasat problemy okien po zem, ked ich nakoniec nevyuzijes. Ako je to na kazdeho zvazeni, iba vravim, co uz v dalsom dome nespravim. Ale urcite su ludia, ktori na to maju uplne opacny nazor. A to je dobre, inak by sme mali vsetci vsetko rovnake. :-) Tak vela zdaru pri stavbe.
Odpovedať
Profilova fotka
@lucijeje pretoze, ked je vlozka 150 a komin 200 zbytocne vela energie ide na rozhoriatie komina a aj spaliny idu kominom pomalsie. Esteze mam Absolut, ten ma trosku tensiu vlozku.
Odpovedať
1
2
7
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?