Základ pre terasu

Zdravím.Aká by mohla byt cena materiálu na takto široký základ pre terasu?Dom je trošku vyvýšený asi 40cm od zem. Terasa asi 4x2,5m.Rozmýšľal som základ z betónu,ale to by bolo asi fúra materiálu.Kolko by to asi vyšlo svojpomocne? Či radšej urobit drevený podklad?
Odpovedať
@pitopit terasa ma byt teda vyssie o 40 cm aby bola zarovno s domom? Akosi mi to nie je jasne
Odpovedať
@adidasko1 nie,asi som sa zle vyjadril.Od zeme k tej vstavanej terase je 40 cm.
Odpovedať
@pitopit ja by som to urcite spravil s betonovych tvarnic. Urobil by som vykop cca 60 cm do zeme a to bud zalial betononom alebo by som daval rovno do vykopu tvarnice ale to je zbytocne zlozitejsie. Spravit zakladovy pas a nad teren davat DT tvarnice dva rady = vyska 50 cm
Odpovedať
@adidasko1 cca cena materiálu?ja to nedokázem odhadnúť.
Odpovedať
Zabudol som foto
Odpovedať
@pitopit ak sa chceš vyhnut betonovaniu-niečo podobne som riešil aj ja ,takže najjednoduchši sposob je nasypat tam kamienky dodopy cca počitam maximalne 6 ton ,na spodok frakciu 16-32 zhutnit a navrch frakciu 4-8 ,cena za tonu cca 12 eur a do toho potom osadit betonove kocky 50x50x10cm ,,cena kocky cca 4 Eur/ks :-) prípadne neviem ,či chceš dalej aj terasu zastrešit...navodov ako urobit jednoduchu terasu je na nete vela ,tak držim palce ;-)
Odpovedať
@mato981 mozem tento postup zvolit aj pri kladení betonovej dlazby? Priviezli mi hrubsiu frakciu 16-32, 10cm sa zhutnilo, teraz mi zostava cca. 10cm na ulozenie dlazby (dlazba 7cm). Na to pojde jemna vrstva 4-8 1cm, ktora sa zhutni a potom 4-8 3cm a dlazba. Pod stojiskom na auto je este jedna podkladova vrstva cca 25cm frakcia 36. Budeto takto v poriadku? Ci tam mala byt vrstva 11/22, 12/24, predstava ze to davat cele von cca 80m2 je desivá :-x Dakujem za radu.
Odpovedať
Profilova fotka
to nepíšete o terasách a parkovacích plochách pre osobné autá, ale o letiskách
Odpovedať
@pitopit tvarnica1,3 eur dlzka pol metra vyska25 cm neviem kolko ich na obvod treba. Do toho nejaka vypln kamen a karisiet. Ale tak da sa to asi aj inak nerobit zakladove pasy ako pisal @mato981
Odpovedať
Ahojte ..mam podobnu otazku chcem robit terasu aj statia pre auta naraz....naraz preto lebo chcem dat vykop zo statí ako nemrznucu vyrstvu pod terasu. A vyuzit tym naplno mini bager co tu budem mat. T.j. 1.skladba auto statia by bola 0-63 250mm zhutnene , 8-16 kamenna drt 50mm, 4-8 drť 30mm, 8mm dlazba 2.skladba Terasa vykop zo statí ..šťrkopiesok 300mm (vid foto) zhutnený po 100mm vrstvach, 50mm 4-8 drť, textíliu a terasove dosky alebo dlazba. A ako by ste riesili prechd medzi terasovymi dverami a nasypom ...planujem tam dat strk 16-22 na sirku okapoveho chodnika ako vidno aj na foto. Je taketo technicke prevedenie OK ? Ako by ste to riesili?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?