Treba na terasu základy?

Plánujeme terasku pri dome, len ešte nevieme presne akú, ale pravdepodobne z nejakých drevo-plastových dosiek. Chceme v najbližších dňoch začať s terénnymi úpravami na pozemku, tak by sme chceli vedieť ako pripraviť pozemok pod terasou. Prosím napíšte aké máte terasy a čo pod nimi, či treba betónové základy, či len nejaké body, alebo ako sa pokladajú drevené, drevoplastové terasy.... Prípadne privítame aj nejaké rady, plusy a mínusy tých ktorých druhov povrchov terás. Máme 2 malé deti. :)
Odpovedať
@santana my budeme mat krytu terasu...a v projekte su zaklady pod terasu len dva pasy od domu po dva nosne stlpy..pasy o dlžke 2,6m .. kedže mame v danom mieste prevyšenie asi 1,5m tak pod terasou urobime uložny priestor..zaklady pod terasou by som robila asi sučasne so zakladmi pod dom...deku terasy možeš realizovat neskor
Odpovedať
@santana Naša terasa má železobetónovú podkladovú dosku, myslím 12 cm hrubu- viď obrázok z leta 2010. Teraz je už na nej drevo, obrázky mám v albume.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Trochu to tu obnovím, treba na takúto terasu základy ? http://inspiracie.modernedomy.sk/wp-c... alebo http://www.mojeterasa.cz/thumbnails/5... alebo http://www.mojeterasa.cz/thumbnails/4...
Odpovedať
@jjanica ak myslis betonove zaklady, tak urcite nie. Robi sa to najcastejsie tak, ze sa pod impregnovany hranol podlozia betonove platne a na to sa pripevnia kompozitne dosky.
Odpovedať
drevoplast by som zvážil, keď naň svietipriame slnko a je cez 30 st. malé dieťa sa na ňom veľmi lahko popáli. Hlavne po tmavších dekoroch sa nedá vtedy chodiť naboso.
Odpovedať
My mame celu zahradu velku terasu z vyrezom na vysadbu, je tam len strkove lozko a drevo na rostoch.
Odpovedať
dakujem za odpovede. @protomas Aké sú prosím alternatívy, kde netreba betónové základy a v lete nepopáli ? Jedná sa mi teraz skôr o tú potrebu betónových základov. Materiál na terasu budeme riešiť neskôr. Dávam si nacenovať základy a mám v projekte aj terasu, a niektoré firmy mi rátali základy aj pod terasu. Podla mna nepotrebné. A aké sú prosím alternatívy, kde netreba betónové základy a v lete nepopáli ?
Odpovedať
@jjanica ale zakldy,vyska pripadnej platne.....to vsetko sa odvija od materialu aky pouzijes, nemozes ho riesit neskor. Musis vediet CO chces a podla toho robit teraz ten podklad.
Odpovedať
@jjanica presne, ako pise atlaska.. Musis vediet, co tam chces.. V podstate nie je az tak velmi co premyslat, bud chces betonovu terasu (a je jedno, ci tam das zamkou dlazbu,alebo vymyvanu a pod..- aj ked aj tam zalezi od hrubky materialu, ze aku rezervu nechat a pod.. ), alebo chces lahku terasu z dreva, drevoplastu a pod.. Pod tu prvu potrebujes zaklad, pod tu druhu nie.. My mame drevenu, na betonovych patkach mame kovovu konstrukciu, kedze sme potrebovali terasu dvihat cca pol metra nad teren.. A na tom hranoly a obycajne dosky..
Odpovedať
Viac sa mi páči, lahka terasa z dreva. Ktorá sa dá napr. za 10rokov aj zrušiť. Takže nemusíme teraz riešiť výkopové práce pod terasou ?
Odpovedať
ak chces drevenu tak nemusis, tam idu do zeme len take patky. Niekto to rad poriadne velke zbytocne, tak si da betonovu platnu, niekto dava zamkovu dlazbu do pripraveneho zhutneneho lozka, sposobov je vela, ty mas v hlave vyclenene eura na to a tak riesenie tomu prisposobis.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Celobetónový základ naozaj netreba, stačia betónové platne. Kompozitné dosky možno klásť aj na čiastočne spevnený alebo úplne nespevnený povrch. V tomto prípade však potrebujete nosné hliníkové podkladové profily spojené do pevných rámov. Twinson, ako jeden z mála výrobcov, ponúka takéto riešenie. Rozhodne sa však nenechajte presvedčiť, že na nespevnený povrch stačí položiť podkladové hranoly. Podklad pracuje. Osobne som mal možnosť vidieť množstvo úplne zničených terás v dôsledku zlého základu a nesprávne zvoleného podkladového profilu.
Odpovedať
@jjanica Ja som to spravil ako je na prvom obrázku, zhutnené štrkové lôžko, na to hranoly a na to terasové drevené dosky. Jednoduché, lacné, funkčné. Na svahu by som už použil bet. základové pásy alebo pätky.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Caute vie mi niekto poradit ci mozem pouzit na betonovanie terasy (platnu) aj jemny strk ktory mi ostal ked sa robili potery v dome, alebo treba viac kamenisty ? samozrejme do platne sa bude zalievat kari rohoz a lozko je spravene z kamenov a jemného strku. za odpoved dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@blacknigga 04-frakcia sa neodporuca skor ten najviac kamenisty a najvhodnejsí je lomový - ktorý sa do seba akokeby zakúsne (pod platnu) so zakladom mozno aj gulatý použiť
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?