Väzníková strecha - spoje

Staviame bungalov 9x14m a v projekte máme väzníky. Firma, ktorá nám stavia objednala drevo a chcú nám spájať krov priamo na stavbe. Môj švagor má väzníkovú strechu a jemu to spájali v hale pod strojom lisovaním. Keď nám to budú robiť tzv. "na kolene" bude to ok? Príde mi to ako odfušované, amatérske riešenie...Je to bežné aj takýto postup? Ďakujem za každé info
Odpovedať
Len kľuuuud, majstri vedia čo robia a ako robia... :-)
Odpovedať
Ano majstri ano! Ale dnes zohnat majstra je ako najst 1000 eur na zemi :)
Odpovedať
@lotyscha spytaj sa ich na dom v okoli ktory robili a chod sa tam s pozehnanim majitela pozriet ci budes spokojny s tym co ta caka :-) Hlavne nech ti ukazu projekt vazniku a nie ze to zbuchaju ako ich to napadne.
Odpovedať
Profilova fotka
@lotyscha skor sa spytajte akym sposobom chcu spoje lisovat, alebo budu klincovane? tie su slabsie, ak je projekt na lisovane tak by som si to preveril, ja som robil na kolene lisovane, mozte pozriet v albume
Odpovedať
Profilova fotka
@lotyscha kúpte si zmontované väzníky od renomovanej firmy a dajte si to za jeden deň položiť na strechu. Alebo si choďte pozrieť referenciu lebo takto to neveští kvalitu....
Odpovedať
Profilova fotka
@lotyscha Jasné že sa to má robiť strojovo vo výrobe vo fabrike, toto by som neriskoval.
Odpovedať
Partia piatch Agrostavákov stavala na družstve dojáreň. Šírka okolo 15 metrov. Väzníky rezali a tĺkli na mieste stavby. Používali takéto plechy na spoje https://www.obchodprodilnu.cz/parse/i... Viac ako sekerky pri sebe nemali... :-)
Odpovedať
@martosko prečo by to malo byť jasné ? nie všetko sa musí vyrábať vo fabrike, zvyšuje to síce produktivitu, ale aj cenu. Alebo si myslíš že sa styčníkové plechy predávajú v železiarstve len preto aby nemali prázdne regále? Lebo výrobca z fabriky ich tam asi nakupovať nebude. @lotyscha dôležitá je kvalita spoja (je to len iná forma spájania namiesto klincov alebo tesárskych spojov) a je jedno či ju spravia na stavbe alebo vo fabrike, kde môžu robiť aj počas dažďa. je vhodné ak je na to projekt, lebo nie sú to štandardy, ktoré všetci remeselníci tesári ovládajú.
Odpovedať
@slavoslav ked to nezalisujes ale budes po tom tlct kladivom, tak sa ti bude protajsia strana uvolnovat vibraciami. Min musia mat velku pucku a nabijat to celoplosne s podlozenym spojom.
Odpovedať
@rkorba na to aby si to zalisoval nepotrebuješ fabriku, sú rôzne spôsoby ako to spraviť, ale prečo to nenechať na tých čo sa tým živia?
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav Pochybujem že niekde na stavbe dosiahneš rovnakú kvalitu či už návrhu alebo konštrukcie väzníkového krovu ako vo fabrike kde na to majú vybavenieako formy a lisy keďže tieto spoje sa nestĺkajú ale lisujú, ak by ťa aj čas realizácie nezaujímal. Mimochodom takéto styčníkové plechy sa nemusia používať len na krovy a myslím že preto ich predávajú aj v železiarstvách.
Odpovedať
@slavoslav mne to nemusis hovorit lebo mi v Po nahadzovala vaznik kvalitna firma ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lotyscha hmmm zaujímavé, to je certifikovaná firma na vaznik alebo len partia tesarov? Tiež mame vaznikovy krov a museli sme si zohnať certifikovanu firmu aby bola dodržaná aj statika..... tak nam bolo povedané,po dokončení strechy sme dostali potrebné dokumenty. Co sa týka spojov tak podľa mojich informácií je najlepšie keď sú lisované, nabíjanie kladivom neni to práve orechové ale je možné že to urobia dobre. My sme mali komplikovanejšiu strechu
Odpovedať
Dakujem vsetkym za rady a nazory, problem vyrieseny...Bude to robit firma s certifikatom a lisovane pod strojmi...vdaka chlapci ;-)
Odpovedať
@slavoslav videl som nedávno robotu ktorú odviedli ľudia čo sa tým živia a môžem povedať ze to bolo hrozne..... museli toho dosť opravovať na podnet zákazníka - laika
Odpovedať
Profilova fotka
@lotyscha lisovane spoje su kvalitnejsie a pevnejsie !!! potom si treba dat pozor na montaznu firmu lebo to vedia byt tiez dobry suplikanti ;-) napriklad aby nezostalo zavetrovacie drevo navyse :) alebo zle odrezu ci nechaju medzeru ... dobrych majstrov je ako safranu kedze vsetci sli do zahranicia za inymi peniazmi a tych par dobrych si doma slusne vypyta ;-)
Odpovedať
@roberttom skôr som mal namysli legitímnych zaškolených profesionálov. Ale verím ti, lebo je veľa takých čo sa stavebníctvom živia a nemajú o ňom šajnu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?