Väzníková strecha

Profilova fotka
Ahojte, mali by sme otázku na ľudí, ktorí sa vyznajú v krovoch, alebo ktorí si prešli vlastnou stavbou. V projekte mame naprojektovanú strechu väzníkovú, no premýšlame to zmeniť. Len projekt je už na stavebnom úrade a nevieme či ne je neskoro. Treba niečo meniť aj vo veľkosti priečok,alebo obvodových múrov? Je ten väzník o veľa drahšý ako normálny krov? Nás najviac hnevaá že prídeme o povalu, teda oo odkladací priestor. Alebo sa tam dá aspoň ako tak pohybovať, keď tam bude ten väzník? Ďakujeme za postrehy.
Odpovedať
1
2
@anka66 Ak by ste dali klasický krov, treba prepočet statika, lebo zaťažovanie je iné. Väzníky majú však aj taký tvar, že priestor na povale ostane. Hoďte si to do Google obrázky.
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujeme, ste zlatá. :)
Odpovedať
Ahoj, no mi sme spolu s manzelkou tiez riesili ci nechat navrhnutu vaznikovu strechu alebo ju zmenit dat to urobit klasikou. Po prehliadnuti cenovych ponuk sme prisli na to, ze obidve sposoby vychadzaju rovnako su tam len male rozdiely v cenach. Ale koniec koncov nezhaname drevo, nemorime ho, ale na svetko je firma pridu polozia krov a vybavene. Sme vychod slovenska, okres presov. Ale jedno je iste, vaznikova strecha potrebuje len obvodove mury, nieje narocna na hrube nosne priecky a podobne. Je samonosna. Asi tolko.
Odpovedať
Profilova fotka
@82mcduck ďakujem, nám išlo najmä o to, aby sme mali nejaký úložný priestor, blacksr písala že sa to dá tak urobiť aj väzníkom, vy to máte ako?
Odpovedať
@anka66 aj my mame vaznikovy krov s uloznym priestorom
Odpovedať
Profilova fotka
@maminnka a kto Vám ho robil,realizovali aj montáž?
Odpovedať
@anka66 poslem Ti do IP
Odpovedať
Ahoj, no u nas to dopadlo tak ze pri rieseni vaznikovej strechy priamo vo firme nam majitel navrhol novy vaznik a samozrejme urbil to tak ze nam vysiel aj ulozny priestor.Nas dom je dlhy 14m a teda vysiel nam tunel cca14m 3m siroky a vysoky 2m takze si myslim ze dost velky.
Odpovedať
@82mcduck aj my to ideme riesit vaznikovym, vies mi prosim ta poslat vyrobcu do IP, dakujem
Odpovedať
@maminnka aj mne pošli :P
Odpovedať
@82mcduck pošli aj mne
Odpovedať
Profilova fotka
@82mcduck a kde to bolo, mäžeš poslať názov firmy?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Firma sa nachadza v Raslaviciach vychod slovenska, http://www.stresne-konstrukcie.sk/ pan demjanovic
Odpovedať
Profilova fotka
@82mcduck ĎAKUJEM
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahojte vsetci co ste chceli kontakt na vaznikovu strechu :-) Uz ju mate urobenu ? Ste spokojni ? Inak vaznikova strecha je z celkoveho pohladu podla mojho nazoru lacnejsia ako akakolvek ina. Treba to brat od zaciatku kde vsade sa usetri: netreba bagrovat zakladovy pas pre nosnu priecku, nasledne netreba beton, tehly, veniec, ... Ja mam v projektte klasicky krov, ale urcite budem davat vaznikovy.
Odpovedať
@tomaso1 Ja mam vazniky. Je to ako hovoris (len ja som to vtedy nevedel :-D :-D :-D ).
Odpovedať
@82mcduck :-)Nemate nahodou nafotenu vaznikovu strechu? Mohla by som vediet aj cenu? Priblizne.... ;-)
Odpovedať
ak ma niekto zaujem o väznikovy krov....spravim cenovú ponuku....dajte sem na seba kontakt
Odpovedať
www.kon-truss.sk , berem od nich, kvalitne rezivo,......
Odpovedať
@82mcduck možem poprosiť o kontakt na fi. čo vám robili ten krov a akú vám dali cenu pri vaších rozmeroch domu dik
Odpovedať
@pato123 potrebujeme takýto krov na dom o rozmeroch 11x11m
Odpovedať
ahojte...ja mam taky problem ze by som potrebovala niekoho kto robi vaznikove strechy...vedeli by ste mi ponuknut niake firmy ktory mate vaznikovu strechu?diky moc
Odpovedať
@ewelin24 ahoj my máme od kontrakting krov hrou
Odpovedať
@zuzula80 a ste spokojny?
Odpovedať
@ewelin24 Kontruss, Tesedikovo. Som spokojny. ;-)
Odpovedať
@ewelin24 áno sme spokojní, všetko sedí tak ako má, montovali sme ale sami, teda manžel s pomocou. Krov máme navrhnutý a vyriešený tak že v podkroví vznikol aj odkladací priestor, unesie určité zaťaženie.
Odpovedať
@ewelin24 napr. Kon-Truss Tesedikovo, Kontrakting Zilina, LAD Trnava - to su velke firmy ktoremaju skusenosti so stovkami takychto striech. Nemali by to zfusovat (resp. nemozu si to ani dovolit)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@pato123 Zdravim, potreboval by som CP na vaznikovu strechu. Mozte mi poslat mail, kde by som poslal projekt strechy, ak je to este aktualne. Dakujem. Moj mail - vkp.franko@gmail.com
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Zdravím, začíname stavať bungalov v obci Preseľany (okres Topoľčany). Nemáte prosím Vás nejaké tipy na firmy tu z okolia ktoré robia väzníkové strechy? ďakujeme :)
Odpovedať
Profilova fotka
@sue_sutor ja som mal od Drevopalu, spokojnost az na montaz ale to bola externa firma a ked som to drevopalu povedal hned prisli pozriet a napravit chyby , taktiez zaloha iba 500e pri streche za 8000e co inde absolutne nerealne :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?