Väzníková strecha svojpomocne

Ahojte, chystam sa postavit dom podorys 10m x 12,5m, kde len obvodove mury su nosne. Mam uz projekt domu kde mam navrhnutu vaznikovu strechu. Aky mate nazor na vyrobu vaznikovej strechy svojpomocne. Tzn. nie lisovanim plechovych dielcov ale klasicky preplatovanim dosiek klincami.
Odpovedať
@miloshi ahoj, ak si statik a zaroven aj tesar a spravil si uz 5 takychto vaznikov tak preco nie. Ale ak s tym nemas skusenosti tak by som do toho sam urcite nesiel. Hlavne ta statika je asi dost dolezita v tomto pripade. Ci az tak velmi usetris je tiez otazne
Odpovedať
Profilova fotka
@miloshi zbíjané väzníky sa bežne na stavbách robili, treba len vybrať dobré rezivo, spraviť podlahu na nakreslenie tvaru a potom už len búchať.
Odpovedať
Tiez si myslim, ze dakedy ina moznost ani nebola a robilo sa to klasicky. Je mi jasne ze urcite zasady a licovanie musi byt dodrzane. Navrhnem statikovi nech mi to prepocita. Vdaka za info.
Odpovedať
Profilova fotka
@miloshi Väzníky zo styčníkových dosiek sú drahé. Ideálne je, keď ti statik navrhne stojatú stolicu a urobí sa standardný krov. Prípadne nech si statik pomôže oceľovou konštrukciou (nosný trám respektíve nejaké A-acko) a na ňu sa potom už len urobí krov z krokiev.
Odpovedať
Ja ťa podporujem... ak dokážeš pracovať dosť presne, tak v tom nie je problém. Je dobré si ale v knižnici o tom aspoň trochu prečítať ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?