Je možné postaviť 3 izbový dom na svojom pozemku do 40 000 eur?

Ahojte prosím Vás je možné postaviť 3 izbový dom na svojom pozemku do 40 000 ? Máte niejake skúsenosti ?
Odpovedať
1
2
5
@siminka25 nie nieje. 🙂
Odpovedať
@siminka25 Pri výstavbe domu rátaj s cenou cca 1900 € / m2 úžitkovej plochy. takže ak by si chcela mať dom s 3 izbami (obývačka 20 m2, 2 izby po 12 m2, kuchyňa 15 m2, kúpeľňa, wc, technická a chodby spolu 20 m2), tak si na úžitkovej ploche 79 m2, čo by vyšlo cca 150 tisc €. Takže to je hooodne ďaleko od tých 40 tisíc. Do 40 tisíc postavíš záhradnú chatku do 25 m2.
Odpovedať
@chrobak7 zas nepreháňaj 😄
Odpovedať
@chrobak7 1900 za štvorec je cena domu na komplet už aj s nábytkom, alebo len cena holodomu?
Odpovedať
@siminka25 vsetko sa da. Moj bratranec si postavil sam, na svojom pozemku dom pred 15 rokmi za 10tis. € - (300 tis. SKK). Svoj cas, ani cas svojich bratov do toho neratal-iba cisto material, ktory zohnal lacnejsie, kedze robi v stavebnictve cely zivot. Vynasom si tieto naklady inflaciou za 15 rokov a dostanes sa na minimalnu cenu domu, ked si ho cely sama postavis. Taka normalna - triezva cena za dom, ktory ti postavia firmy je 1000-1200€/m2.
Odpovedať
@pier no a teraz po poriadku - nie každý môže stavať svojpomocne; nie každý pracuje celý život v stavebninách a dnes a 15 rokov dozadu je nebe a dudy. Postaviť dom za 40 tisíc? Dnes? Bežnému pracujúcemu človeku bez bratov murárov? Nereálne.
Odpovedať
To musel byt malinky domcek, skor len taka dvojgaraz, pripadne len hruba stavba. Dnes das pomaly 10 tisic iba za okna (samozrejme zalezi od poctu). Moj otec tvrdi ze pred tymi 15 rokmi dal 100 tisic za okna.
Odpovedať
Profilova fotka
@siminka25 My staviame taký 4 izbový , nechceli sme nič extra veľké. Má 120m2 úžitkovú plochu + ešte taká miestnosť s prístreškom pre autá spolu cca 60m2. Teraz sme v štádiu , že nám založili okná a ideme murovať priečky , na ktoré je materiál už nakúpený. Doteraz som zaplatil cca35000. V podstate skoro všetok materiál , čo sme doteraz kupovali je za staré ceny. Po novom by som teraz bol možno na 45000, alebo aj viac. Dom som navrhol tak, aby sme dokázali čo najviac spraviť sami. V podstate ho staviame dvaja s bratom keď sme niekoho volali ,tak to bol bager na základy , dvaja kamoši na platňu a teraz firma s oknami. Mám ešte takú výhodu, že na druhej strane pozemku byvajú rodičia aj brat z rodinkou tak sa nemusím starať ani o jedlo a kupu ďalších vecí ktoré k tomu potrebujeme a ani si to neuvedomujeme. Sakra dobre si rozmysli a hlavne spočítaj, či na to budeš mať do takého štádia , aby si tam vefela bývať. Aby si sa v určitom štádiu nezasekla a aby Ti tam nechátrali peniaze. Podľa mňa za 40000 nie ,ale dá sa k tej sume dosť priblížiť. Samozrejme nemať prehnane vysoké nároky a veľmi tvrdou svojpomocou.
Odpovedať
@pier aj keby bola tá suma čo píšeš reálna (čo bola tak v r. 2018-2019) tak im to vyjde na 40m² a do toho 3 izby nevojdú 😞 @siminka25 40 tisíc vlastných + hypotéku a tak by to šlo 😉
Odpovedať
Možno ten čo Vilo rozdava v telke, ale asi ani ten nie..... No taky by som nechcela ani zadarmo....
Odpovedať
Nie, nie je to možné.
Odpovedať
Profilova fotka
Dnes asi len tazko, kedysi to bolo uplne inak, uplne ine ceny, dnes proste su tie ceny ovela vyssie aj za material a aj za pracu, cize to pochybujem, ze za takuto sumu by sa dal postavit, keby sa to dalo, tak myslim, ze vela ludi by radsej si taky dom postavili akoby mali dat tolko za byt.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@okro1 dat tolko za byt? Aj garzonka uz stoji viac...
Odpovedať
Profilova fotka
@stefanby Myslel som to obrazne 😄 Niekde na dedine sa ale da aj za tuto sumu este cosi zohnat, znamy si kupoval 2-izbovy byt v povodnom stave za 45tis. a aj to bol rad, ze vobec za tu cenu nieco zohnal.
Odpovedať
Ale ved nepovedala aky len kolko ma mat izieb. Ano da, kupit 3 lodne kontajnery, cca 12tisic a ostane vam na to aby ste ich prerobili na dom.
Odpovedať
@siminka25 je to mozne ale priprav sa na to ze prides o nechty,mozole budes mat aj na laktoch,farba koze ibi fajka,narast svalovej hmoty,zamestanie stavbar.ak s telefonom tak tam dopln jedno cislo.
Odpovedať
@siminka25 za tuto cenu by som si vedel predstavit postavit nejaky mimoriadne jednoduchy montovany domcek na crawl space zakladoch. Ale - museli by ste to robit sami - uplne vsetko - museli by ste to velmi dobre vediet (co asi nevies ked sa pytas tu) Takze nie... Bohuzial. Kazdopadna k mate pozemok a 40 000 tak to nie je zla situacia. Popis viac co a preco chces, mozno prideme na nejake rozumne riesenie. Nechces hypoteku?
Odpovedať
@siminka25 Dá sa, ale len vo sne.
Odpovedať
@siminka25 kamarátka postavila pred 12 rokmi za 50 000€ 3-izbový maličký bungalov s jednou kúpeľňou svojpomocne, najviac práce urobil manžel a svokor, ytong, polystyrén, strecha Bramac najlacnejšia, kúrenie krbom a el. konvektormi. Pri súčasných cenách by za takú sumu nedokázali postaviť.
Odpovedať
@siminka25 to myslíš vážne ? pozrel si ceny stav. materiálov? za to tak chalúpku z vlastného dreva a tých 40 tácov na inštalácie, voda kanál, el., kúrenie
Odpovedať
Pri tychto cenach momentalnych ake su tak vobec nie, to je sen, to keby sa dalo tak myslim, ze by sme boli radi vsetci. Lenze tie ceny su keby len raz tolke, aj dvakrat, cize asi by som v tomto pripade isla do hypo. Ak je toto suma, co mate nasetrene, tak je to fajn zaciatok.
Odpovedať
Profilova fotka
@siminka25 dom 75 m2 pred dokončením, ale svojpomocne, ako píše palo18
Odpovedať
Pri klasickom mensom bungalove sa pod 900-1000e / m2 nedostanete ani vo sne .... jedine zeby ste vsetky profesie vedeli spravit uuuplne sami. + pripojky, uprava zahrady, oplotenie, terasa atd..
Odpovedať
@jan45 sikovne,troska mi to pripomina ropik az na tie plastove dvere
Odpovedať
Keby sa mi za takuto sumu podarilo postavit dom tak by som bol rad, ale teda nehrozi to. To by som musel tomu obetovat ozaj vsetok cas a musel by som mat ozaj chut aby som tam travil cele dni aby som to robil svojpomocne a usetril na mnohych veciach. A pri niektorych sa aj tak nevyhnes tomu, ze treba zavolat odbornikov, lebo proste treba aby niektore veci boli urobene spravne, odborne.
Odpovedať
Profilova fotka
@sonau myslím, že je to on, ale mám autorské právo, takže to m ôžem zverejniť
Odpovedať
@jan45 predpokladám teda, že ste dozor. Ako je riešená fasáda vonkajšia? Ďakujem
Odpovedať
Nie, nie je. Na to uplne zabudni.
Odpovedať
Profilova fotka
@siminka25 je to mozne , len treba si to odmakat, svojpomoc neznamena ze si clovek polozi laminatovu podlahu, ja so na sume 65 000 eur, za 5 izbovy s dvoma kupelnami, je to ale pasiv vo vyssom standarde, takze 40 000 aj s dnesnymi sumami sa da aj s nabytkom
Odpovedať
@jblaze neprehanaj davno si asi nebol v stavebninach. Nezabudaj odkial mas polku materialu 😉
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?