Podlahove kurenie plus radiátory

Zdravím chcem sa opýtať ohľadom podlahoveho kurenia,prerabam starší dvojpodlažný podpivniceny dom a chcem dať na prízemie podlahove kurenie a hore nechať radiátory,otázka znie ,da sa to takto? Ma to niekto takto poriesene? Výkuri to v pohode? Skladba my vychádza len 10 cm, polistiren plus podlahovka a poter, bude to stačiť? Dole je pivnica. Ďakujem
Odpovedať
...nepametam si kolko ychadAla skldba mne,ja mam na prizemy podlahove,a na 1.oschodi radiatori.No a uz by som radiatory nedaval,taa podlahovka sa neda zrovnat s radatormi.Za mna podlahovka všade.
Odpovedať
@radusko01 a výkuri to v pohode ?
Odpovedať
Ano, len to ma pomalší nábeh kym sa beton nahreje,cca 3 hodiny. Ale pozor na pokladku podlahy,to má na prestup tepla Obrovsky dopad!!! Dlažba bude ,,eňoňuňo",ale plávajúcu,vynilovu,ci drvennu podlahu ,som celoplošne nalepil.
Odpovedať
...
Odpovedať
@janobalek mám to tak a funguje to úplne super. Neviem ako by to bolo keby bolo podlahové kúrenie keď to aj vypnes kým to ešte všetko dôjde .... Tak mám hore izby kde sa prevažne chodí iba spávať radiátory s termo hlavicami a fakt fungujú tie hlavice super.
Odpovedať
@leito a hrúbku poteru s podlahovkou polistirenom a dlažby koľko máte? Ďakujem Mne to vychádza okolo 10 cm
Odpovedať
@janobalek otázka typu či to vykúri je skôr na projektanta. Nevieme z čoho máš dom, aké máš izolácie, koľko a aké máš okná, ako husto budeš dávať rúrky., ako vyriešiš rozdielne teploty podlahovka radiátor, ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?