Podlahove kurenie pod platnou

Profilova fotka
Zdravim. Zvazujem nainstalovat na strop v suterene rozvody podlahoveho kurenia a nasledne to zaizolovat 5cm polystyrenom alebo penou. bude to fungovat? Chapem ze zotrvacnost bude dlha. a nabeh pomaly... kedze treba ohriat 18cm betonu a poter.. kedze v dome uz mame vsetko poprerabane. do podlahy sa tam nedostanem...
Odpovedať
@jozef_pavlicko akoze rurky budu len uchytene vo vzduchoveh medzere medzi eps a platnou ? ako, teoreticky bude fungovat, ale prajem vela stastia s realizaciou, ako ai ju predstavujete ? to si dajte folie a hotovo
Odpovedať
Profilova fotka
@shadowmilan rurky som chcel obmazat lepidlom aby lepsie odovzdavali Teplo. Rozobera podlahu v Byte sa mi uz velmi nechce. a vhcem efektivne vyuzit Tepelne cerpadlo a prebytky z fv...
Odpovedať
@jozef_pavlicko Nebude to dobre fungovať. Na to, aby ste v prízemí mali z podlahovky dostatočný výkon, musí byť citeľne teplý povrch podlahy. A na to, aby ste prehriali masu betónu, by ste museli dávať veľmi teplú vodu, aby sa to na tom povrchu prejavilo. A bolo by to neregulovateľné. Taktiež záleží, ako máte izolovaný dom.
Odpovedať
Toto je utopia, nezmysel. Tie trubky musia byť zaliate a to kôli tomu, aby bol prenos tepla. Alebo ma niekto dojem, že keby bolo v suteréne 35 stupňov, tak sa tým vykuria miestnosti hore, cez betón o hrúbke asi 250 mm?
Odpovedať
@jozef_pavlicko rúrky obmazane lepidlom a 5cm polystyrénu pod nimi, vyhodené peniaze.
Odpovedať
Keď nechceš rozoberať podlahu, ešte je tu stenové kúrenie
Odpovedať
Profilova fotka
@jozef_pavlicko je to dobré riešenie. Ako píšete, spočiatku bude dlho trvať kým sa strop nahreje, ale potom to bude fungovať ako každé podlahové kúrenie.
Odpovedať
bude to pracovať trochu ako temperovanie betónového jadra. Strašne neflexibilné ale mohlo by sa s tým dať nejako fungovať.
Odpovedať
@jozef_pavlicko Vyhodené peniaze. Skús akékoľvek iné "náhradné" riešenie, len nie toto, čo si uviedol.... A vieš vôbec, či náhodou nemáš medzi svojou pochôdznou podlahou a nosnou železobetónovvou platňou ešte aj nejakú tepelnoizolačnú vrstvu? (napr. polystyrén, vatu,...) V takom prípade by si vyhrieval iba platňu a teplo by zostalo v nej.
Odpovedať
Profilova fotka
@jozef_pavlicko to je fyzikálny nezmysel, ktorý odporuje už druhemu zákonu termodynamiky
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?