Zvládne Protherm panther kondenz 25kkv radiátory aj podlahovku?

Zdravim ,momentálna situácia je taká že kotol vytapa prvé poschodie,chcel by som vedieť,ak má niekto skúsenosti,či obehové čerpadlo utiahne ešte podlahové kúrenie na prízemí...teraz kotol utiahne 6ks radiátorov cca 1000x600 k22 a dvakrát rebríkove všetko al-pex ,podlaha prízemia je cca 50m2 (dve miestnosti) alebo musím dopomôcť už ďalším obehovym čerpadlom? Ďakujem za názory.
Odpovedať
Ale veď do podlahového vykurovania pôjdeš s iným teplotným spádom predsa čiže by si mal mať podľa mňa čerpadlovú skupinu so zmiešavaním len pre podlahovku nie? Alebo najlepšie azda by bolo nainštalovať rozdeľovač podlahového vykurovania s integrovanou zmiešavacou zostavou s čerpadlom. Niečo také:
Odpovedať
@toky1 no zatiaľ je to tak že spodné podlažie nie je obývané,tak som myslel že na spiatočku namontujem celého hada...a bude to temperovat spodok...ale to asi bude hlúposť, asi budem musieť to riešiť komplexne..tak ako vravíš, zmiešavacia zostava a mám vyriešené. Ďakujem .
Odpovedať
Wilinko ak nechceš zažiť pruser tak si to daj navrhnúť odborníkovi. Návrh kurenia sa robí raz a poriadne. Ideálne si kúp kotol ktorý má schopnosť viacerých okruhov. Na môj brotje sa dajú napojiť až 3 ci 4. Lebo tieto domáce hokus pokusy ta môžu stať vyhodené peniaze. Mne kotol utiahne 26 radiátorov😉
Odpovedať
@marcos33 ďakujem asi máš pravdu...len financie nepustia a v rámci šetrenia som chcel spodné podlažie aspoň temperovat spiatočku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?