Nedostacny priestor na osadenie podlahovky.

Dobry vecer. Po vyrovnani deky v buducej detskej izbe kde rozdieli boli aj 7 cm mi pri prechode do chodby ostavaju len 3 cm. Pred tym to bolo viac len zial pri dverach to nebol najvyssi bod a tak mi to stiahlo z tejto montaznej vysky. Mal som v plane na lepidlo nalepit na podklad systemove dosky o hrubke 3cm. To je najnizsia aka sa da zohnat. Staci ak nad tuto systrmovu dosku urobim nivelackou zalievku 0,5 cm nad trubky ? Izolacia dosky je len 1 cm takze podklad by mal byt pevny. Len neviem ci ta hrubka bude dost a nebude ten poter casom odskakovat. Nato by som dal este laminat s tenkou podlozkou a uz aj tak budem mat schodik smerom do detskej o 1 cm. Rozmyslal som aj nad suchou podlahovkou ale tam by musela ist drevena masivna podlaha a vyska by bola cca ta ista. Podklad je betonova deka a pod nou je pivnica. Ďakujem za kazdu radu.
Odpovedať
1
2

Odpoveď na príspevok od jsturbo1994:

Dobry vecer. Po vyrovnani deky v buducej detskej…
@jsturbo1994
Odpovedať
@jsturbo1994 obavam se ze podlahovka ve 3cm je nerealna zvlast se systemovou deskou. Nivelacka se rozsype do par tydnu. Ale treba vam tu nekdo poradi... ale obavam se ze radiator bude vas kamarad...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od raziel628:

@jsturbo1994 obavam se ze podlahovka ve 3cm je ne…
@raziel628 tak v kupelni tam je hrubka cca 1 cm nad systemovu dosku a natom je dlazba zatial to tri roky drzi. aj radiator je moznot len zvysok domu je na podlahovku. takze by trebalo prerobit v kotlni vyvody a dat tam mix. aby sla do radiatorov vyssai teplota teraz pustam do podlahy max 40 stupnov . jedine ze ta zalievka bude vyssia ale do izby uz by bol 2 cm prah
Odpovedať

@raziel628 tak v kupelni tam je hrubka cca 1 cm …
@jsturbo1994 nepotrebujes mix len spravne nadimenzovany radiator.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@jsturbo1994 nepotrebujes mix len spravne nadimen…
@sousedekovci89 A co z tou skladbou podlahy teda. Co sa tyka masivnej podlhay tak rozpocet na tvrdu drevinu nepusti. Jedine smrek z patricnou olejovou ochranou. ale to v detskej asi aj tak dostane bomby .
Odpovedať

@sousedekovci89 A co z tou skladbou podlahy teda.…
@jsturbo1994 uponor minitec je dost nizky, ten by si tam zmestil aj so systemovou doskou... Alebo myslim ze aj giacomini ma nejake tenke rurky, co sa aj pod omietku davaju... Ci kto to ma tie cervene rurky... https://youtu.be/8IHIM7qalK4
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minoo:

@jsturbo1994 uponor minitec je dost nizky, ten by…
@minoo akoze vyzera to fajn. len ja mam nevykorovanu garwz respektive je tam cca 15 stupniv v zime. Keby ze to urobim tak ako videu tak vykurujemnaj betonovy podklad pod tym nie ? je divne ze aj tuna to placli len tak na staru podlahu. Ci akoze principalne pojde teplo hore a izolaciu na betonocu deku netreba pri takomto rieseni ?
Odpovedať

Dobry vecer. Po vyrovnani deky v buducej detskej…
@jsturbo1994 tvoje jedine riesenie ak chces silou mocou podlahove, vyfrezovat drazky kurenia do betonu a potom to cele zaliat nivelakom.
Odpovedať

@minoo akoze vyzera to fajn. len ja mam nevykorov…
@jsturbo1994 teplo sala do vsetkych stran... Takze asi by si vykuroval aj ten beton... V animacii tam je nejaka povodna izolacia pod povodnou podlahou (poterom). Tam kde to priamo robili ktovie... Ja by som asi zateplil strop garaze a pod systemovu dosku dal nejaku najtensiu unosnu izolaciu, napr. hobru alebo tenke xps... Ale zavolaj do uponoru a spytaj sa, to musia taketo veci vediet... Ale ak mas 3cm a toto ma 1,5 tak nvm kolko musi ist navrch, ale na videu to zalievali rovno nivelakom...
Odpovedať

@minoo akoze vyzera to fajn. len ja mam nevykorov…
@jsturbo1994 a nebolo by jednoduchsie aj lacnesie dat na podklad 1cm styrorud na to natahat trubku 1,6 cm rozvody a zaliat to tou nivelackou ? ten uponor je vlastne iba na to ze mas tu trubku kde ulozit ale nosny charakter nema ci ? lebo co pozeram tak stoji 20 eur kus niekde aj viac.
Odpovedať

@jsturbo1994 a nebolo by jednoduchsie aj lacnesie…
@jsturbo1994 nvm ako pripevnis len tak obyc rurku o 1cm xps... Este aj rehau ma tenke rurky, 10mm a ma ten system so suchym zipsom, to sa dava na suchozipsovu foliu samolepiacu... Takze moze ist 1cm xps, ta folia a 1cm rurka. Nvm ci je to lacnejsie, pozri ozonius oni myslim maju vsetko, tak tam porovnas ceny... Keby si dal len obyc systemovu dosku bez eps vrstvy a do toho 17 pexa rurku, tak by sa ti to dvyhalo v rohoch (oblukoch). Preto maju tieto speci nizke systemy samolepiace dosky alebo folie...
Odpovedať

@jsturbo1994 nvm ako pripevnis len tak obyc rurku…
@minoo A keby ze dam 1cm xps nato tu samolepiacu u ponor a to zaliat cele do vysky 3 cm ?
Odpovedať
A este ma napdla jedna varianta :D dat ten 1 cm xps a natrasovat si trubky 16mm clipmi take jak pouzovaju aj elketrikari. tie by sa zasrubivali a zapustili do xps a trubku by som si pekne nacvakal a natrasoval do clipov abg drzala. Takto by my vysla hrubka nivelaku aj nejkych 0,5 cm nat trubky.
Odpovedať

A este ma napdla jedna varianta :D dat ten 1 cm x…
@jsturbo1994 chcem vidiet ten nivelak po roku pouzivania. Ty proste potrebujes nad trubkou nosnu vrstvu a tou 0,5 cm nivelaku nebude.
Odpovedať

A este ma napdla jedna varianta :D dat ten 1 cm x…
@jsturbo1994 ja som za systemove riesenia... Bud ten uponor minitec komplet, alebo RAUTHERM SPEED plus renova (musel som googlit ako sa ten ich nizky system vola). Jedna izba rozpocet nezrujnuje a je to systemove aj s nivelakom, ten rehau tam odporuca nejaky konkretny knauf... https://m.tzb-info.cz/podlahove-vytap... Netvrdim, ze by to nefungovalo tak ako vravis, ale nemas si to dopredu ako overit, takze budes pokusny kralik...
Odpovedať

@jsturbo1994 chcem vidiet ten nivelak po roku pou…
@sousedekovci89 tu sa ich spytaj ako dopadli 😉 https://youtu.be/UhV1EovLH6Y
Odpovedať
Článok sa načítava...

@sousedekovci89 tu sa ich spytaj ako dopadli 😉 h…
@minoo ok beriem v zivote som o tomto nepocul. Ked som riesil podkrovie ci tam viem dat podlahovu bez toho aby som isiel XY cm s podlahou hore nic take som nenasiel. Sice by so do toho aj tak nesiel, nie som fanusikom sadrovych podlah. 😃
Odpovedať

@minoo ok beriem v zivote som o tomto nepocul. Ke…
@sousedekovci89 no to ani ja 😬
Odpovedať

@sousedekovci89 tu sa ich spytaj ako dopadli 😉 h…
@minoo alo dopadli ? :D
Odpovedať

@minoo alo dopadli ? :D
@jsturbo1994 nemyslim si, ze su technicky zle, ale vyzaduju "opateru" a specialne zaobchadzanie... Vysuchas prstom do toho dieru - nie je vhodne aby po tom robosi behali mesiac hore dole...
Odpovedať
Dáš na to krytinu - dlažbu, plávačku, vinyl... čokoľvek a žiadnu ďalšiu opateru nepotrebuješ. Či?
Odpovedať
Mam estte doma 18 ks takychto dosiek aj z vosiacimi plechmi. https://www.atria.sk/polystyren-pre-s... Neexistuje nejaka laminatova podlaha ktora by sa ukladla rovno na tuto suchu systemovku ? Pri beznej 8mm by sa podla mna vylamali tie pera a spoje. Ak prilozim tuto systemovku k prahu dveram je presne zarovno. Cize ak by bola este napr 1 cm podlaha nebol by to az taky odskok. A bol by to suchy proces. Ak by som dal nato smrekovu dlazkovicu tak to uz bude skok 2 cm. Jedine ze sa zmierim stym ze bude proste skok 2 cm do detskej izby. Budo to opticky trosku off ale funkcnost asi najlepsia. Ale zas ten smrek v detskej no neviem neviem :D ale su vraj nejake tvrdene voskove oleje. 1500 e za dubovu podlahu si asi dovolit nemozem .
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

Dáš na to krytinu - dlažbu, plávačku, vinyl... čo…
@toky1 ked to zakryjes tak uz jasne, ze ziadna opatera - ved sa k tomu opatrovatel nedostane... Ale nemozes to nechat dlho otvorene a behat po tom... Ja napr. rad malujem, dokoncujem, vyspravujem a chodim pri tom po rovnej hladkej podlahe... Ps: ked mi nedas zavinac s menom, nepride mi upozornenie a nvm ze mi dakto pisal
Odpovedať

Mam estte doma 18 ks takychto dosiek aj z vosiaci…
@jsturbo1994 pri suchej je vyhoda, ze ked to bude omyl, tak rozoberies...
Odpovedať

@jsturbo1994 pri suchej je vyhoda, ze ked to bude…
@minoo :D trocha drahy omyl. Takze co dat natu suchu podlahovku. Polystyren je tvrdeny a mal by odolavat zataziam. Ale neviem ci bude stacit dat len laminat alebo dam pod to aj roznasaciu vrstvu
Odpovedať

@minoo :D trocha drahy omyl. Takze co dat natu su…
@jsturbo1994 na suchu podlahovku dať fermacell.
Odpovedať

@minoo :D trocha drahy omyl. Takze co dat natu su…
@jsturbo1994 ten 1cm xps asi nebude extra izolovať, aby sa betón neohrieval. Vždy nejaké teplo pôjde smerom dole, ale keď nad tým nebude skoro nič, tak väčšina tepla pôjde hore do priestoru. A aj keby sa ten betón pod potrubím zohrial, tak ten tiež bude sálať teplo zase hore a ak niečo pôjde dole, tak stále to zostáva v dome.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od igor256:

@jsturbo1994 na suchu podlahovku dať fermacell.
@igor256 Fermacell my vyskovo nevojde. Ma 2 cm a pisal som ze som linitovany vyskou. z fermacelom by to malo 6 cm .
Odpovedať
Nakoniec teda asi padlo rozhodnute. dam tie systemove dosky co mam doma. Pouzival som ich v obyvacke spolu z fermacell doskami zatim je to v poho. Kurenie ma celkom rychly nabeh tak aspon nebudu rozdieli v rychlosti kurenia miesnoti. V tej detskej dam na to smrekovu dlazkovicu o hrubke 2cm bez kotvenia do podkladu. Vznikne mi 2 cm odskok smerom z chodby a to jedine ma asi stve ale budem to musiet prezit. A este moze byt otazna ta mäkka drevina ale dam nato 3 vrsrvy voskoveho oleja tak uvidime kolko to vydrzi do prebrusenia v detskej :D . Ten skok vyriesim niecim takym aby presiel robo vysavac :D https://www.profilisty.sk/e/ostatne-d...
Odpovedať
Nakoniec som teda realizoval teda ten suchy system fermacell. Zo zenou sme sa dohodli ze nato dame aj tak nakoniec len nejaky laminat do 10 e . v detskej to aj tak pojde do 5 rokov prec :D Pekny den
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?