Podlahové kúrenie na ktorom je položená dlažba

Profilova fotka
Dobrý deň. Kupujeme domček v ktorom je elektrické podlahové kúrenie a na ňom je položená dlažba. To sa mne moc nepáči a preto by som sa chcela spýtať či môžem na tú dlažbu položiť plávajúcu alebo to už neprekúri? Či radšej odstrániť dlažbu a potom položiť? Má niekto skúsenosť prosím?
Odpovedať
@mobu Nehaj si dlazbu.My mame v troch izbach plavacku a je tam o dva stupne chladnejsie ako pri dlazbe.Takze za mna do celeho domu daj dlazbu.
Odpovedať
@mobu Ahoj. Nechaj si dlažbu. My máme v celom dome a nič lepšieho neexistuje. Robili sme k domu aj prístavbu, tam som si dorábal elektrické podlahové kúrenie, zohnal som takú istú dlažbu a som spokojný. Plávajúca podlaha je z materiálu, ktorá teplo nevedie na rozdiel od keramiky (gresu). V zime je dlažba príjemne teplá (kúrime do betónu elektro káblami Fénix max 26°C a v izbách máme 21,5°C podľa toho ako potrebujeme). V lete zase príjemne chladí. Máme dve malé deti a tie ju milujú - vôbec sa nebojím, že by prechladli. Čo sa týka úrazov - neboj sa, za 6 rokov sa žiadny úraz u detí nestal. Odstránenie dlažby ak by si chcela, je to možné ale veľmi opatrne, aby ti nepraskol poter, keď ju budeš odbíjať búracím kladivom. Musela by si to odbíjať tak, ako keby si otvárala konzervu, alebo šúpala lyko z dreva.
Odpovedať
Profilova fotka
@mamato ahoj. Ďakujem za odpoveď. Výmenu som chcela riešiť hlavne preto lebo dlažba sa mi nepáči. Tak až budeme meniť tak teda len za dlažbu :-)
Odpovedať
@mamato A nevies my napisat preco ked mam v izbach plavacku a mam tam chladno.Porat ak vies co s tym.Lebo mame novostavbu.Lebo ked zvisim kurenie tak tam kde je dlazba je moc teplo.diky.
Odpovedať
Profilova fotka
@mamato Plávajúca podlaha je z materiálu, ktorá teplo nevedie ... si tusim objavil zazracny izolacny material... plavajuca podlaha samozrejme teplo vedie a bezne sa pouziva na podlahove kurenie...
Odpovedať
Profilova fotka
@petka456 nevies si to regulovat podla okruhov?
Odpovedať
@richard71 zas myslim, ze @mamato to nemyslel ako izolant, ale plavacka ma dokazane horsie vedenie tepla ako dlazba. A pre istotu aby si sa zas nechytal slovicok: Ten rozdiel nie je priepastny
Odpovedať
@mobu kludne daj plavacku je to jedno, tu dlazbo loby neries
Odpovedať
@richard71 Dik.Ked ani neviem ktory okruh kde vedie.Musim zavolat kurenara a asi si to pooznacujem ktory okruh my ide do ktorej izby.My by sme aj vyhodili plavacku a dali dlazbu ale byvame len rok a vsetok nabytok uz je polozeny,tak by to bolo dost zla robota.
Odpovedať
Profilova fotka
@petka456 Je dobre vediet kde ake okruhy vedu.. Nevravim ze to budes nastavovat kazdu sezonu.. ale raz si to vyregulujes a nemusis nic riesot
Odpovedať
Profilova fotka
@mobu ak bola dlažba nalepena priamo na káble vykurovania,tak by som neriskoval odstraňovanie dlazby,pravdepodobne by ste tým znicili kúrenie. Stále je tu ale možnosť nalepiť dlažbu na dlažbu,ak to samozrejme nebude výškovo vadiť vchodovym dverám či iným sucastiam podlahy .
Odpovedať
Profilova fotka
Dlazbu nechaj.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mobu suhlasim s petka456 nechal by som tam dlazbu. Je to na pocit ovela prijemnejsie a prirodzenejsie ako niekde kde mame podlahovku a laminat
Odpovedať
@mobu V izbach dlažbu povyhadzuj, lebo po skončeni vykurovacej sezony budeš ľutovať, keď ti bude oziabať na nohy. Idealne je drevena podlaha, vždy prijemna na nohy.
Odpovedať
@adidasko1 Aj ty mas v izbach plavacku a ties ju mas studenu.
Odpovedať
@petka456 ano je to chladnejsi material. Predsa len je prirodzenejsie podlahove kurenie pod dlazbou. Mam obe varianty preto porovnavam. Zas to ale nie je az taky extremny rozdiel na druhej strane. Aj laminatka ked sa nahreje tak je prijemne tepla ale keramika je keramika
Odpovedať
@adidasko1 dik,lebo ja mam2stupne chladnejsie tam kde je plavacka ako tam kde je dlazba tam je teplejsie.Najviac to citim na nohach.Ale asi zavolam kurenara nech my to nastaví mozno bude niektory okruh pritiahnuty na slabsi vykon.Ja na to neviem prist lebo nemam napisana ktory okruh my ide do ktorej izby.Alebo ako by som to zistila podla coho .
Odpovedať
@adidasko1 ked citis teplu laminatku mas na hovno dom alebo kurenie, v modernom dome mas problem rozoznat ci je podlaha tepla, straty su mininalne a teplota podlahy rozhodne neni vnimana ako prijemen tepla skor neutralna ze moc nechladi
Odpovedať
@petka456 prave preto som sa chcel vyhnut teplovodnej podlahovke a daval elektricke folie po pripade tam, kde je dlazba tak odporovi drot ale urcite si to daj poriadne nastavit, lebo si myslim ze by nemal byt teplotny rozdiel. Mozno je rozdiel v nabehu teplot tomu verim ale inak by to malo byt takmer identicke ale to je nazor laika neviem.
Odpovedať
@sysell tak to mi prosim ta vysvetli ako ai to myslel. Ked mam pod laminatkou elektricke folie a tie funguju tak ma byt podla teba aka teplota laminatky? Ako na h... o by som mal mat dom? Trosku to rozved lebo sa zatial velmi nechytam a to som dostaval minuly rok a daval som si pozor na to, aby bol dom funkcny a energeticky priatelny
Odpovedať
@adidasko1 ak tam mas elektricke folie ja neviem ako sa to reguluje, asi tam mas daky snica teplot v podlahe, z hydienickeho hladiska by podlaha nemala byt tepla, pri beznon dome ked mas napr. vodne necitit ze je dlazka tepla, nakolko staci naozaj nizka teplota podlahy aby to vykurilo, Asi mas nastavenu vyssiu teplotu, ak mas el. kurenie foliou je to v podstate asi jedno, nersieis vodu v kotly apod. tazke ti zapne kurenie dlzaka tepla, vzduch sa ohreje kurenie vypne, da sa to riesti nizsou teplotou podlahovky a stym ze by zas ale sla dlhsie. Ak ti nevadi tepla dlazka tak ej to jedno, Neverim potom ale ze to mas teple stale, musis mat raz teplu, raz chladnu - to cyklovanie musi byt citit.
Odpovedať
@sysell prepac mi, ale ked citam co si pisal tak to bola taka mimozemska odpoved. Ked kurenie zapne - akekolvek... Podlaha - akakolvek sa prestupom tepla zahreje. Samozrejme vsetko zavisi od regulacie teploty. Pri teplovodnom ide o prednastavenu teplotu vody a pri elektrickych foliach o nastavene teplotne cidlo pod foliou. Samozrejme, ze ak dosiahne vzduch pozadovanu teplotu, kurenie sa vypne teda kazde normalne kurenie. Potom je to o izolaciach domu aky cas prejde aby sa kurenie opat zaplo a dokurilo, tak je logicky podlaha raz tepla a potom sa kurenie vypne a je vlazna az relativne chladna....
Odpovedať
@adidasko1 mozes mat prednastavenu alebo sa ti teplota vody reguluje podla vonkajsej teploty, ja mam podlahu teplovodnu a necitim ze je tepla. Pri teplovodnom napr plyn ma zmysel davat co najmenej teplu vodu do podlahy kvoli kondenziacii, pripadne cyklovaniu kotla atd. Pri elektrickom je to jedno.
Odpovedať
ak je pri podlahovke použitá dlažba ,tak tam trocha lepšie cítiť teplo lebo keramika lepšie akumuluje teplo a potom z neho sála,pri laminátovej podlahe je to trocha iné, lebo laminát horšie prepúšťa teplo a neakumuluje. Rozdiel teplôt medzi oboma je nepodstatný. Ak ma niekto len radiatory tak tam je studena veškerá podlaha.Tak ako sysell spomínal pri vodnej podlahovke vôbec nemusíš cítiť teplu podlahu ak je dobre izolovaný dom a podlahovka je roztiahnutá po celom dome. Určite je aj laminát pri podlahovke prijemnejší ako keď nie je podlahové kúrenie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?