Betonovanie podlahy stareho domu v zime

Rekonstruujeme stary dom, kde sme vykopali z podlah hlinu, nanosili makadam a robime odvetravanu podlahu. Chceli sme do zimy stihnut zaliat aspon zelezobetonovu cast skladby novej podlahy. Vnutri je aktualne priblizne rovnaka teplota ako vonku, dom je z kamena. Mam este par betonov CEM III/A 42.5N (vysokopecny). Aktualne teploty nie su nizke, no v noci sa o niekolko dni ma znizit teplota na 5°C. Netusim ako bude vnutri toho domu, aj ked predpodkladam, ze tam nebude mrznut ani keby klesla vonkajsia teplota nizsie. No niektore okna su kus rozbite, takze tam dost taha chlad teraz. Ako teda betonovat? Kupit radsej nejaky beton typu CEM I alebo II, R-kovy aby mal rychlejsi narast pociatocnej pevnosti? Ked za nejake 2 dni naberie pociatocnu pevnost, neskor uz nevadi ak klesnu teploty v noci aj pod 5 °C? Alebo ako dlho musi byt teplota nad tych 5 stupnov? Ci ked to bude v interieri, napriek tomu ze sa tam nevykuruje, nemam riesit teplotu?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od x_master222:

Rekonstruujeme stary dom, kde sme vykopali z podl…
@x_master222 teploty by som sa nebál, betonu stačía 3-4dni, viac by som sa bal vlhkosti od múrov. Akú máš presnú skladbu podlahy a ako si riešil hydroizolaciu stien a podlahy?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tom329:

@x_master222 teploty by som sa nebál, betonu stač…
@tom329 riesme tu prosim ten beton, nie skladbu podlahy. Davam tam prevetravanu podlahu s iglu systemom, kedze podrezanie by ma vyslo na 12 000 eur, co je privela. Viem, ze to nie je idealne, no budem robit aj drenaz, pouzijem vapenne a sanacne omietky a planujem aj lokalnu rekuperaciu. Verim, ze to takto bude fungovat a vlhkost sa vyvetra aj z podlahy aj z miestnosti, ak bude prenikat cez omietky dnu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od x_master222:

@tom329 riesme tu prosim ten beton, nie skladbu p…
@x_master222 no ja sa pýtam, len preto lebo sa tiež chcem niečo naučiť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?