Ako rekonštruovať podlahu starého domu z hliny?

Zdravim Vas, riesim rekonstruckiu stareho domu je postaveny z hliny. Vytrahali sme staru podlahu a vynosili vsetok bordel. Teraz ako na to? Ja si myslim: 1 Natiahnut drenazne rury okolo stien tam kde su vlhke aby vlhkost odchadzala rychlejsou cestou ako stupala do mura. 2 Natiahnut odpad 3 Vysypať 8-16 štrkom do roviny cca 5cm 4 vyliať beton cca 5-10 cm 5 hydroizolacia - IPA pasy (ako strechy bytovych domov) 6 Natiahnuť v podlahe vodu a kurenie 7 tepelna izolacia - tvrdeny polystyren 5-10cm 8 Vyliať podlahu anhydridom alebo betonom a potom nyvelačkou čo si myslíte o tomto postupe a ak mate nejaky lepší napište mi o ňom tiež dôvody prečo je lepši. Dakujem za postrehy =)
Odpovedať
naco sa aj pitas
Odpovedať
Pretoze chcem vediet co je lepsie alebo nejake ine lacnejsie riesenie....
Odpovedať
Profilova fotka
Vcelku bez problémov, iba dve pripomienky: 1. drenážne rúry z vonkajšej strany oddelené od steny fóliou, napr. nopovou, bez možnosti zatekania poza fóliu 2. úplne by som vypustil anhydrid vzhľadom na jeho rekciu na vlhkosť (stratu pevnosti)
Odpovedať
@norbert77 stačilo napísať ano/nie ........pýtaš ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@alanko5 keď už je podlaha vykopaná stálo by za to podrezať múry pílou z gátra, po pol metri, hneď vkladať kúsky izolačných pásov. Aj keď sa nepodarí všade dostať, odstráni sa 90% vzlínajúcej vlhkosti. Na tento pás napojiť vodorovnú izoláciu. Drenáž pod podlahou je len na odvedenie pár, ak nie je vyústená mimo objekt, nemá praktický význam.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?