Zburanie stareho domu okres Senec

Ahojte, mate niekto nejake skusenosti zburanim stareho domu? Co je vyhodnejsie: svojpomocne alebo firmou? Dom ma 6x 30 m a eternitovu strechu. dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, ozvi sa mi. Búrame a rozoberáme staré domy. Možeš pozrieť profil tu na modrej streche. Moj kontakt 0940 808 525. Vieme urobiť najnižšiu cenu.
Odpovedať
@buriacik velmi vas lutujem....neverim ze cena bude pod 10 000 € ak nie este viac.... a nie ze by ste eternit rozoberali sami...jednak je to rakovinotvorne a mas na krku paragraf zo vseobecneho ohrozovania. Aj firma musi mat certifikat na pracu s azbestom..inak si zodpovedna ty za to co urobi...
Odpovedať
Tak s eternitom nemate pravdu nakolko ak si da majitel domu sam dole eternit a zlozi si ho na danom pozemku.Nikto mu nic nemoze.
Odpovedať
@buriacik Dobrý večer, z čoho je dom postavený ??? Pálena tehla, alebo hlina ....ak pálená tak si to dajte rozobrať za materiál. My sme búrali takto pred dvoma mesiacmi dom 9 x 25.
Odpovedať
Dom je postaveny z palenej tehly. A kde a cez koho ste si dali burat?
Odpovedať
@buramestaredomy a beriete aj odpad?
Odpovedať
@buriacik Na bazoši som našiel číslo prišli taká partia "spoluobčanov" išli ako rakety za desať dní to rozobrali nechali tam jednu kopu .... ktorá aj tak mala 140 ton..... a to sme dali odviezť na smetisko, kde je len stavebný odpad. Zaplatili sme za nakladač, dopravu a uskladnenie a ani zďalekááááááá tá cena nebola ako je vyššie uvedené. Nebola tam ale eternitová strecha. Kolegovi na ulici zatrubili tiež takú sumu nejakú .... oni to vraj niekde drvia a zalievajú to do betónu v nejakých lomoch vyťažených, ale to možno nie je pravda. Neviem koľko toho mate. Inak odpad vo vašom prípade ak to potrebujete oficiálne tak pre príklad v kameňolome v Trstine berú za tonu asi 6,5€.
Odpovedať
Azbest je nebezpečný odpad. To si nemôžete len tak, mírniks dírniks odstraňovať!!! A za jeho uskladnenie zaplatíte majetok. Zase jedna osoba, čo sa zrejme ulakomila na cenu domu a teraz vyplakáva. Tak ste si to mali pozrieť predtým, z čoho je strecha. Neskoro chodiť so džánom pre vodu, ak sa rozbije krčah.
Odpovedať
Ulakomila na cenu ??? Ak neviete o com je tec tak ani nepiste!!!otazka bola smerovana na radu odbornikov co sa tomu venuju. Alebo sa s niec podobnym zaoberali!!!
Odpovedať
@pietro24 manipulacia s azbestom len ludia alebo firmy majuci povolenie,. Je to karcinogen a uz 3 vlakna na M3 vysoku zvysuju riziko rakoviny....takze ak by to robil sused okamzite trestne oznamenie ...je jedno ci na svojom pozemku alebo nie...porusije zakon...
Odpovedať
Samozrejme, že azbest je nebezpečný. Najviac azbestu obsahujú strechy domov postavených v 50 rokoch. Azbest je významný ako karcinogén len pre tých, ktorí ho ťažia a spracovávajú dlhé roky denne pri práci. No aj tu je pri používaní ochranných pracovných pomôcok riziko malé. Azbest vo forme pevných materiálov (podložky, dosky, krytina a pod. ) je úplne neškodný, navonok nič nevyžaruje. Škodlivý je len vo forme prachu, ktorý vzniká pri opracovávaní a uvoľňovaní z opotrebovaných materiálov a ktorý by sme dlhodobo vdychovali bez ochrany. Nepôsobí chemicky, ale mechanicky. Ide o nerast, ktorý má mäkké ohybné mikrovlákna, ktoré napr. pri požití v žalúdku nespôsobujú nič. No pri dlhodobom vdychovaní a zaprášení pľúc azbestom vzniká chronické zápalové dráždenie v pľúcach, kde sa jeho rozštiepené vlákienka zapichujú do sliznice a dráždia tkanivo za vzniku chronických zápalov. Preto, ak zakúpila starý dom, bude dávať krytinu dolu, je predpoklad, že sa budú tie dosky lámať, vznikne prach. Určite ju niekto udá. :-)
Odpovedať
@tinika11 aj tak tieto domy treba dat raz dole. Clovek chce radu a nie tu mudrovat o azbeste. Su firmy co ich daju dole. A najlepsie je tu vypisovat o tom co si kazdy vie najst na nete co sposobuje. V udaniach sa ocividne vyzivate jedine vy!!! Ak to robi firma co ma na to opravnenie nema Vas kto udat! Otazka bola uplne ina: strecha -firma a zbytom domu co je vyhodnejsie! Takze Vas poprosim o rady a nie mudrovanie
Odpovedať
Článok sa načítava...
Pani, uvedomte si jednu vec. Firma zaoberajúca sa likvidáciou a odvozom odpadu musí byť registrovaná. Ak so stavebným odpadom na bežnú skládku odvezie aj azbest (napr. schovaný pod suťou), skládka je povinná uvedené nahlásiť na odbor životného prostredia, zavolať políciu a firme odoberú licenciu. To nebude nikto riskovať. Ak si zavoláte "partiu", určite je možnosť, že azbest vyhodia niekde na "čistinke". Tam však hrozí riziko, že Vás niekto udá (odfotí búranie, číslo ŠPZ a pod.). Budete predvolaná a budete musieť dokladovať potvrdením, kto a kam azbest likvidoval. Ak to nebudete mať, dostanete pokutu a budete stíhaná. Likvidácia azbestu je drahá záležitosť a 100m2 strechy vychádza zhruba na 2400 euro. :-)
Odpovedať
@tinika11 dakujem za radu,ktora je pre nas viac ako zbytocna. :-N
Odpovedať
Nie je zbytočná, lebo "svojpomocne", či ako to nazývate azbest likvidovať nemôžete. Haló nádhera, stojíte si na kábli ? S azbestom akokoľvek nakladať , t.j. aj skladať ho zo strechy svojpomocne, je zakázané zákonom. Môžu to len osoby s oprávnením. Tak v tom máte odpovede na Vašu otázku, že svojpomoc pri odstraňovaní azbestu neprichádza u Vás do úvahy. Ide to len a len cez odbornú registrovanú firmu. Už tomu rozumiete? A tehly si rozoberajte ako chcete, pre mňa za mňa, aj vlastnými rukami. :-)
Odpovedať
@tinika11 velmi pekne dakujem :) tieto vase rady su mi na nezaplatenie :) :) :-D
Odpovedať
@tinika11 prestan uz utocit, kde tvrdi ze chce azbest likvodivat svojpomocne a ze ho che vyhodit niekam na pole,nebodat tebe pod okna !!!! Dom mohla zdedit, dostat darom,alebo kupit za 1euro - co je teba do toho? @buriacik na strechu si najdite firmu,je ich na nete dost,po zadani zakl.info ti poslu cenovu ponuku. Usetris sa problemom azasvinenim si pozemku tym svinstvom. Na dom si zavolaj ciganov, zadara este aj odvezu, ak si teda tehly nechces nechat,napr. na vyvysene zahohy do zahrady, chodniky...., potom hladaj brigadnikov za lacny peniaz-studakov.
Odpovedať
@atlaska "Na dom si zavolaj ciganov, zadara este aj odvezu,..." Tak tento príspevok Vás vystihol. Gratulujem.
Odpovedať
@tinika11 dakujem
Odpovedať
@buriacik na azbestovú strechu firmu čo má na to oprávnenie. Vybavia povolenia na RÚVZ aj na odbore životného prostredia.Oslovte viacej takýchto firiem čo majú oprávnenia a vyberte tú čo s najlacnejšou cenou, keďže všetky robia to isté, podľa zákona. Toto bude asi najdrahšia položka. Krokvy, trámy, môžte rozobrať aj svojpomocne, ak viete čo s tým drevom, prípadne ponúknite to drevo za rozobranie. Takisto ak sú steny z pálenej tehly, tak svojpomocne rozobrať, a môžte ich recyklovať, čiže znova použiť na vyvýšené záhony, chodníky, ploty, múry. Ak máte v obci zberný dvor, tak ostatné ako omietku, maltu, prípadné betón môžte vyviesť tam zadarmo. Aspoň u nás v obci to tak funguje. Prípadne ak o tehly nemáte záujem, tak to ponúknite niekomu za rozobranie. Prípadne ak niekto stavia v obci, a potrebuje na zásyp, tak ponúknite jemu za odvoz. A čo sa týka povolenia na odstránenie stavby, tak Vám povedia všetko potrebné na obecnom úrade. Čo k tomu treba aby ste to povolenie dostali, a čo bude treba keď dom zbúrate, ako zrušenie supisného čísla, a nakoniec výmaz z listu vlastníctva, katastrálnej mapy. Čiže azbestová krytina firma, tam sa to nedá svojpomocne. A ostatné môžte mať takmer bez nákladov. Čiže svojpomoc je výhodnejšie.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Ak naozaj chceš pomôcť, tak ja sa tejto problematike venujem asi 5 rokov. Rozobrali sme x y domov. Snažíme sa to robiť tak, aby sme zo starého domu vybrali čo najviac recyklovateľného materiálu, tak ako píšu tu niektorí diskutujúci. Berieme si staré drevo, tehly paletujeme a odoberáme si ich. To že vyberieme veľa ton recyklovateľného materiálu, znižuje náklady na odvoz a uskladnenie odpadu. Minimálne vieme reálne poradiť, kde čo najlacnejšie a najbližšie uskladňovať, pracujeme s veľkokapacitnými návesmi, čo tiež znižuje cenu. CAU.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?