Možnosti rekonštrukcie podlahy v staršom dome

Dobrý deň, Ideme rekonštruovať podlahy v staršom tehlovom dome, kde predpokladáme vodorovnú izoláciu stien od základov. Momentálne tu sú drevené podlahy položené na piesku. Aké možnosti skladby novej podlahy by ste odporúčali prípadne máte skúsenosť? Chceme tam dať aj nejaké zateplenie, na vrch potom nejaký vinyl alebo laminát, na časť možno dlažba. (Ide o 3 izby spolu do 60m2) Zvažujeme betónovanie, ale ak by existovali nejaké suché procesy, radšej by sme volili takú možnosť. Ďakujem pekne za rady.
Odpovedať
@lenka_4499 vyhodit podlahy, vykopat piesok, zabetonovat, vodorovnu izolaciu vytiahnut zo stien, spravit z nej akoby taku vanicku na to zateplenie a poter ci suchu podlahu. Bola by skoda nevyuzit ze idete hydroizolovat steny.
Odpovedať
@lenka_4499 už je tu milion návodov stačí ked to zadáš do vyhľadávania, okno je dostupné ihned po prihlásení do fora
Odpovedať
@duzu čítala som toho viac, len ma zaujíma skôr či sa to betónovanie dá niečim nahradiť. To som veľmi nenašla, ale možno sa to ani nedá.. prípadne či sa to nedá zjednodušiť aby stačilo betónovať len raz. Určite ešte budem hľadať v ďalšich diskusiách.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenka_4499 ide o trvale byvanie, ci chatu? Aka je uroven spodnej vody? Dom je z ktoreho roku? Lebo vodorovna izolacia stien moze byt kludne terovy papier, ktory je po 20 rokoch davno nefunkcny = takze neexistuje. Len aby bolo jasne. V principe, spodny beton s hydroizolaciou treba na 100% Ked uz to mas odkopane, mozes bud prepojit s existujucou hydroizolaciou stien, alebo urobit podrezanie alebo chemicky alebo inak. Rozhodujuce su lokalne podmienky a samozrejme aky sposob kurenia chces pouzit. Suchy proces je 2-3 nasobne drahsi ako mokry poter na vrch. Presiel som tymto procesom v dome z roku 1940, teraz je zatepleny a podlahove kurenie. PS: ak uz takto prerabas, treba urobit nanovo aj vodu, odpady a elektrinu.
Odpovedať
@lenka_4499 my sme nebetonovali, ale robili sme to v inom type domu (z nepalenych tehal). Vykopali sme skvaru do cca 50 cm (ale staci aj 30) davali sme penove sklo (je to nenasiakavy, nehorlavy material) na to hranoly, medzi ne izolacnu vatu a na vrch si mozete dat co chcete. My sme dali najprv osb dosky s perordrazkou a na to drevenu plavajucu podlahu. Par fotiek mam v albume.
Odpovedať
@mgx -ide o trvalé byvanie -úroveň spodnej vody presne neviem, ale je nízko, podlahy su nad terenom cca 40-50cm - dom z roku cca 1960 (momentálne nevlhne nič) -kúrenie budú radiátory Dom je z časti už zrekonštruovaný pôvodnými majiteľmi, takže potrebujeme vymeniť gamatky za radiátory, podlahy a elektriku. Kúpeľňa a prístavba sa nemenia (preto ani nejdeme riešiť podlahové kúrenie) Odpad budeme v jednej miestnosti dorábať po vybratí terajšej podlahy, pôjde tam kuchyňa.
Odpovedať
Profilova fotka
@vikusjk OSB doska je parobrzda, doporucujem jednu z podlah po case otvorit a pozriet, ci tam nemate hnijuci plesnivy raj. Ale mozno ste jeden pripad zo 100 a vlhkost sa odpari cez steny. Projekt s vypoctom ste asi nemali... @lenka_4499 zateplovat podlahu planujete?
Odpovedať
@mgx Áno plánujeme tam dať aj zateplenie
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?