Da sa obist stierkovanie pri rekonstrukcii stareho bytu?

Chcel by som sa opytat, ci existuje nejaka lacnejsia alternativa stierkovaniu pri rekonstrukcii bytu. Rekonstrukcia okrem ineho zahrna - nove plastove okna, nove priecky z prieckovych tehal, sekacie prace na schovanie rozvodov (elektrina). Celkova plocha ktoru by bolo treba vystierkovat je 500 stvorcovych metrov. To znamena minimalne 5000 eur a mozno sa mi to nezmesti do budgetu. Da sa stierkovanie nejako obist, a ak ano: - ake je to riesenie ? - aka je trvacnost takeho riesenia ? - o kolko je taketo riesenie lacnejsie ?
Odpovedať
@drsh2306 to je kolko izbovy byt ked 500m2 co povazujes ty za stierku? a odkial mas cenu za omietku 10e za meter?
Odpovedať
byt ma rozlohu 115m2 a cela plocha na vystierkovanie je cca 500m2, t.j. steny a stropy. Stierkovanie zhruba znamena - zodratie stareho nateru, - penetracia - nanesenie prvej vrstvy stierkovej omietky, - potom sietka a - potom druha vrstva stierky - brusenie a penetracia - potom este bude treba omalovat
Odpovedať
@drsh2306 tak daj obycajnu vapencovo cementovu a mas, pripadne sadrovu ta je v 1 vrstve a netreba ani brusit,
Odpovedať
@sysell a kolko by take nieco stalo ?
Odpovedať
@drsh2306 No, pod 8EUR/m2 necakaj pri ziadnej variante.
Odpovedať
Profilova fotka
@drsh2306 stale mozes namiesto stierky pouzit sadrokarton a to bud lepenim priamo na povoddnu omietku alebo v pripade predsadenej montaze sa mozes vyhnut drazkovaniu nakolko to moze vies v tej predsadenej stene.
Odpovedať
cize da sa urobit tak ze sa zoskrabe stara farba a na to sa da jednovrstvova sadrova omietka ? nepopraska to ? byt je z tehal
Odpovedať
@drsh2306 treba vidiet na mieste ako to vyzera a zvolit postup
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell mam pocit ze viem o aky byt sa jedna su tam stare omietky este valcekovane steny,je to byt z cca 50 tych rokov,tie steny treba zrovnavat,snad sa nemylim pozdravujem pan Dr.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?