Rekonstrukcia 3-izboveho bytu 92m2. Da sa to do 18000€?

Zdravim Vas, kupa bytu je na spadnutie a potrebujem si vytvorit provyzorny rozpocet na rekonstrukciu. Kedze pocet bytov, ktore som rekonstruoval sa blizi k nule a tym padom nemam s tym takmer ziadne skusenosti obraciam sa na Vas s otazkou, ci mi viete poradit kolko cca stoji rekonstrukcia takehoto bytu, pripadne jednotlive polozky. Pozeral som viacere prispevky tu na fore a mal som pocit ze ludia maju dost nizke rozpocty, az som bol prekvapeny, ze sa do toho da vtesnat. Priebezne pocitam rozpocet okolo 18000€. Rekonstrukciu nechceme robit cez firmu. Co budeme vediet si spravime sami aj s pomocou znamych, a co nie, na to vieme zohnat majstrov. Jedna sa o stary tehlovy bytovy dom, v podstate bez jadra ale s odvetravaciou sachtou, ktora je uz murovana. V plane mame: -zosrabanie omietok, zrejme aj stropov -vyrthanie starych podlah, dlazieb a obkladov. -kompletna vymena elektrickych rozvodov aj rozvodovej skrine, zasuvok, vypinacov, ... -vymena radiatorov(6ks) -vymena okien v jednej izbe + vymena 2x male okno cca 30x60cm -uprava, mozno vymena vodoinstalacie za novu -posunutie jednej nenosnej priecky -vysekanie zarubni u vsetkych dveri (9ks) -posunutie jednych dveri v nenosnej priecke -zamurovanie jednych dveri a dvoch malych okien cca 40x40cm, kde namiesto okien pojde otvor pre odsavanie -vysietkovanie a stierkovanie celeho bytu vratane stropov (tu ale uvazujem ako alternativu spravit sadrokartonove podhlady v celom byte s LED osvetlenim, kedze su tam vysoke stropy) -osvetlenie -nove laminatove podlahy cca 70m2, zvysok dlazba -obklad kupelne a wc -vana, umyvadlo, geberit wc, sprchovy kut -drevene interierove dvere aj s drevenou zarubnou (7ks), z toho jedny dvere (do komory) by mohli mat dodatocnu izolaciu -vymalovanie Druha vec ktoru sa chcem opytat sa tyka plynu. V byte je privod plynu a plynovy prietokovy ohrievac vody. Zrejme nejaky stary, bude ho treba vymenit. Tak isto je privod plynu do kuchyne. Ja som vyrastal bez plynu a tak mam prirodezne voci tomu nejake zvlastne predsudky :-) Teplo je dodavane z mestskej kotolne. Aky je Vas nazor? Zbavit sa plynu a prejst na elektrinu? V pripade zachovania plynu, kupit ohrievac vody aj so zasobnikom, alebo staci len prietokovy? Kedze je tam plyn, napadla ma aj varianta odpojenia sa od mestskeho vykurovania a nahradit to plynovym kotlom na kurenie aj vodu - co si o tom myslite? Musi byt okolo toho strasne vela papierovaciek... Predpokladam ze na taketo upravy je uz potrebne stavebne povolenie. Snad som nic ine nezabudol... Samozrejme ide o moj hruby odhad a ocakavam od Vas tak isto len velmi hruby odhad. Ziadny nabytok, kychynsku linku a spotrebice do toho nepocitam. Vopred dakujem.
Odpovedať
toto je uz na vypracovanie ponuky.:) daj si to xls, ku kazdnemu daj ceny bars len tak a sumuj. 20-30tis by malo staci
Odpovedať
Profilova fotka
Ja odporucam si urobit tabulku so 1.) zoznamom prac, ktore si viem urobit zadarmo 2.) ktore nie. K obom dalsi zoznam so supisom potrebneho materialu. A budete mat hruby rozpocet, ktory mozete operativne modifikovat a prispobit mu rozpocet na variabilne polozky (vyber sanity, svietidiel, podlah, obkladov, a pod.). Kazdy projekt je jedinecny a tazko ho porovnavat s druhymi. :-)
Odpovedať
Podľa mňa 18000 je málo na takú rekonštrukciu, akú chceš. My máme 4 i. byt, 79 m2 a v roku 2002 sme ho rekonštruovali. Rozsah prác bol menší, ako plánuješ ty a vtedy nás to stálo aj s oknami takmer 600.000 SKK. A to boli ceny spred 15 rokov. TAkže rátaj minimálne s 25.000 eurami, radšej maj pripravených 30.000. PRedpokladám, že aj kuchyňu budeš chcieť tiež novú...
Odpovedať
Ak nebudes mat velke naroky na material a porobis si sam urcite sa da. Sak si spis ceny materialu to vies odhadnut a co ti ostane na pracu. Ked tu niekto odhaduje 20-30 litrov pani za to plus cena bytu postavim novy dom.
Odpovedať
do 20 sa podla mna zmestis. ja som prerabala komplet, 78m2. mensia zmena dispozicie s rezanim panelu a murovanim, nove rozvody el, vody, plynu, stierky, podlahy, nove interierove a vchodove dvere, okna, kuchyna vr. spotrebicov, kupelka + wc. do 20 som sa zmestila. je pravda, ze vacsinu sme robili sami.
Odpovedať
Podla mna 18000 je velmi optimisticke cislo. Minimálne 25000 pri tom ze vsetko budete robit sami a budete použivat najlacnejsie materialy
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?