Ako postupovať pri rekonštrukcii bytu?

ahojte, chystame sa rekonstruovat byt v povodnom stave. Zatial je to pre nas "spanielska dedina", v akom poradi treba zacat? A co je nutne robit este pred nastahovanim a co uz staci za pochodu? Viem, ze idealne je vsetko riesit v prazdnom byte, financie to vsak nedovolia a tiez sa nechceme unahlit a narychlo prerabat, zariadovat a neskor lutovat. Myslite, ze kupelna, WC, kuchyna by mohli pockat? Su to take najvacsie polozky....Dakujem za rady.
Odpovedať
@jaroe Ahoj, my sme prerabali pred rokom a pol komplet cely byt, cez tapety, jadro, elektriku, vsetko..Postupnost sme mali takuto: 1. zoskriabat tapety 2. elektrika v celom byte - je z toho najvacsi bordel a nebudeme robit predsa omietky aby nam ich zase rozbili 3. omietky, medzitym som uz mala objednanu kuchynu, kedze na kuchynu cakas tak 6 tyzdnov - teda zavisi samozrejme od firmy 4. jadro - to sme tiez riesili uz priebezne, nakolko sme najprv cakali 2 tyzdne na obhliadku a dalsie 2 tyzdne kym prisli robit (mali strasne nabity program) - ti, co nam robili jadro nam urobili aj dlazbu v hale, chodbicke a kuchyni, urobili nam obluky do obyvacky, v hale a do kuchyne + obklad za kuchynsku linku a vysekanie baterie v kuchyni, cele to trvalo 3 dni 5. popritom som samozrejme objednavala uz nabytok a spotrebice, kedze na vsetko sa cakalo 6. po jadre sa este dorobili omietky v chodbicke a na tej novopostavenej stene ako je kupelna a WC No a potom sme pokladali parkety, skladal sa nabytok, objednali sme rolldor do haly, ale to uz su len okrajove veci..Okna sme tiez chceli mat este kym bol bordel a kym sa nastahujeme, ale narazili sme na firmu podvodnikov, takze okna sme mali az 2 mesiace po nastahovani. Balkon sme zateplovali a obkladali az na druhy rok v lete.. V kazdom pripade, ak mate moznost, urobit aspon tu elektriku (ak budete robit), stierky a jadro kym tam nebyvate, to by bolo idealne. Jadro vam totiz budu robit urcite aspon tie 3 dni a to je dost nanic, ked tam byvate, nehovoriac len o bordeli, ale aj o sprchovani, WC..Ostatne sa da uz ked tam byvate, ked budete mat kupelnu, tam sa da aj riad umyt aj vsetko, varit si mozete na dvojplatnicke, takze kuchyna kludne az po nastahovani (chladnicka vam moze stat len tak). Takze tak by som ti poradila ja :-) drzim palce a prajem pevne nervy :-) ak by si chcel kontakty na nejakych dodavatelov, tak kludne napis :-)
Odpovedať
@ciusinka dakujem za info, inak som ona :-) tu rekonstrukciu kupelne by sme mozno aj "prezili", mame sa kam docasne presunut a byt tyzden dva mimo bytu, hlavny dovod su tie financie, ktore nas obmedzuju. Okna nastastie su plastove, len napr. take podlahy, interierove aj exterierove dvere,...to by bol asi problem riesit po stierkach a malovani ci nie? Mohla by som poprosti teda aj kontakt na obkladacov a kolko vas ta praca stala? Boli ste s nimi spokojni?
Odpovedať
@jaroe Ospravedlnujem sa, neviem preco som si vsugerovala, ze si on :-) No praveze podlahy sme riesili az po stierkach a malovani, lebo ked najprv polozis podlahy a az potom stierkujes a malujes, tie podlahy sa ti dost zaspinia..to iste aj s dverami, toto sme my riesili az po stierkach a malovani..Keby nahodou vam vznikol nejaky flak, vzdy sa to da este premalovat a bude to v pohode. Tu kupelnu a pokladanie dlazby a ostatne veci nam robila firma Renovum - ked si ju zadas do goolu, hned prva stranka, maju tam aj obrovske mnozstvo fotiek roznych kupelni, aj nasa tam je :-) Boli sme velmi spokojni, odviedli naozaj kvalitnu robotu, svedci o tom aj to, ze su naozaj velmi vytazeni, ako som spominala, len na obhliadku sme cakali 2 tyzdne a dalsie 2 tyzdne kym zacali robit. Zacali robit v pondelok na obed, makali ako vcelicky a skoncili vo stvrtok na obed. Moj manzel bol s nimi aj kupovat kachlicky a dlazbu do kupelne a WC, pretoze oni maju v niektorych predajniach aj zlavy, takze sme vdaka nim aj na tom usetrili a islo sa ich autom, tak sme tie kachlicky ani nemuseli vlacit sami. Minuly rok tato firma prerabala kupelnu a zachod aj mojim rodicom a tiez boli velmi spokojni. Pokial ide o cenu, ten pan nam povedal, ze samotna vymena jadra stoji tak 2000-2500 eur a potom sa tam priratavju take veci navyse, ako murovanie policiek atd..Nas to vyslo aj s tym pokladanim dlazby, oblukmi atd na nejakych 3200 eur + teda kachlicky, sanita..na dokopy prerabka kupelne a WC nejakych 5000 eur..ale teda mame hydromasaznu vanu, kachlicky tiez nie najlacnejsie..Oni vam pridu na tu obhliadku a do 2 dni poslu cenu a na zaklade toho sa mozte rozhodnut, za obhliadku sa nic neplati..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?