Poprosím názor na pôdorys a samotný dom

Dobrý deň, mám možnosť kúpiť dom podľa priloženého pôdorysu. Poprosím Váš názor čo zmeniť, čo tam nie je ok a koľko bude cca stáť dorobenie do štandardu +-. Ide o hrubú stavbu, zastavaná plocha 163m2. - vstupná chodba 8m - obývacia miestnosť s jedálňou 35m - tri izby - dve 14,2m a jedna 12m - kuchyňa 11,5m - špajza 3,8m - kúpeľňa s WC 8m - samostatné WC 2,5m - terasa 25m garáž cca 20m V obývačke je príprava na krb. K domu patrí rovinatý pozemok o výmere 655 m2. ďakujem
Odpovedať
Podľa mňa čistá katastrofa, projekt a dispozícia podľa niekoho, čo si asi nedal poradiť, a teraz sa toho radšej chce zbaviť... 🙂 (Garáž s vstupom medzi obytnými izbami bez akéhokoľvek zádveria, vstup do domu "za rohom", tá spálňa v rohu obývačky,... Ak by sme poznali orientáciu na svetové strany, osadenie na pozemku, polohu záhrady, ulice, terasy, atd, asi to už nezachránilo dojem z dispozície... Možno by sa to dalo zachrániť menšími možno väčšími úpravami dispozície,to by ste asi ale vy mali mať jasné svoje očakávania... Možno zobytnením tej garáže, presťahovaním WCka pre návštevy z konca tej chodby do "špajze" (tam by sa hádam dal prirobiť odpad) zvalením tej spálňe, uvoľnením kupelky (napr. práčky do nejakej technickej miestnosti, či žiadnu netreba?).... Lenže, keď už je platňa s vývodmi hotová, už to bude asi o kompromisoch.. A tiež bez svetových strán, osadenia na pozemku, info kde môžu a kde nesmú byť obloky, sa ťažko radí...
Odpovedať
@schneider81 terasa je orientovaná na západ. Je to stavba veľkých kompromisov. S väčšími zmenami dispozície by sa možno dalo niečo z toho spraviť.
Odpovedať
@jojo756 si si istý tým, že terasa je na západ? Lebo potom tá nádrž na vodu, čo vidno na fotke by mala byť na sever od domu .... a vrhá tieň na juh .... čo na severnej pologuli nie je možné.
Odpovedať
To je ten v Skalke ?
Odpovedať
@jojo756 môj názor je, že dôležitá je poloha domu a cena. Ak sú tieto 2 faktory pre vás vynikajúce, tak dispozíciu si vo fáze hrubej stavby viete ešte dosť dobre prispôsobiť. Prinajhoršom padne nejaká priečka a budete dodatočne vyrezávať okno. Ani dispozícia nie je najhoršia. Keďže západ zjavne nie je západ (tipovala by som juhovýchod) tak denná časť domu bude pekne presvetlená. Z garáže urobte napríklad spálňu, zo špajze technickú miestnosť (lebo nie je) a ak je špajza pre vás nevyhnutná, môžte ukrojiť z "pracovne" ktorá bude vedľa obývačky. Ešte si viem predstaviť mini kúpeľňu pre rodičov k tej spálni z toho samostatného wc. Muselo by sa trochu búrať, ale odpad by tam mal byť.
Odpovedať
@zltalienka bude to skôr juhovýchod 😁
Odpovedať
@joe1987 áno je to ten v Skalke. Máte nejaké bližšie info ? Ďakujem
Odpovedať
@jojo756 nie nemám bližšie informácie o stavbe, len som chcel vedieť, či to je ten dom, pretože sa mi podobal na ten v Skalke. Ale prajem Vám správny výber.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?