Prosím o názor na pôdorys bungalovu

Ahojte, Chcela by som vás poprosiť o názor na tento pôdorys poprípade, ako by sa dal zlepšiť, čo sa vám páči a čo nie. Vstup je zakreslený na východ. Kuchyňu nechceme úplne spojenú s obývačkou, ale ani úplne oddelenú. Chcela by som samostatnú práčovňu.A tiež špajzu. A spálňu chceme mať oddelenú od detských. Taktiež ideálne 2 kúpelne, jednu s vaňou a jednu so sprchovým kútom. Poprosím názory a skúsenosti. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, ja by som prehodila pracovnu so špajzou, takto sa mi zdá od ruky :-)
Odpovedať
Profilova fotka
jeden maly domcek ma 8 rohov a 4 vnutorne rohy, ak zacnete tym vyjde vam aj lepsia dispozicia :)
Odpovedať
@henrik1407 to je veru dobrý nápad,akurat som chcela v práčovni aj susit pradlo (že by tam bolo okno) neviem, či by to nevadilo v strede domu, ale asi nie :-)
Odpovedať
@jblaze mne by to trebalo nakresliť, aby som si to vedela predstaviť :-D aj keď rozumiem čo myslíš.
Odpovedať
Profilova fotka
Celé zle. Zbytocne komplikovaný tvar, predražené zbytočnými a nie potrebnými východmi do exteriéru, .... Ale je fajn ked poznas svoje požiadavky na dom, prezrad ich projektantovi a on už nakresli.
Odpovedať
Profilova fotka
+ detske izby su odelene od spalne, dva zachody s moznostou kupania/sprchovania - vsetko ostatne ;-)
Odpovedať
@jankazb východy do exteriéru su len z kuchyne a obyvacky na terasu, a potom je jeden vchod zo záhrady do skladu, kde budú kosacky, náradie, bicykle atď ;-) ostatné sú okná :-)
Odpovedať
@martin153 ďakujem za plusy a môžem vedieť čo je všetko ostatné mínus? Každá rada sa počíta :-)
Odpovedať
@jankazb je pravda, že tvar je zbytočne komplikovaný, ale inak nám to zatiaľ nevychádza a kým sa dostaneme k projektantovi, chceme mať aspoň pár nakresov, alebo predstáv :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lucyz87 ja by som prehodil špajzu s malou kúpelňou a vchod do kúpelne by som dal z chodby.
Odpovedať
@mirooslav tak sme to mali aj my prvykrat a potom sme si uvedomili, ze by nebolo okno v kupelni.
Odpovedať
Profilova fotka
@lucyz87 preco minus... 1. komplikovany podorys-drahe...no mozno tebe to neprekaza 2.obyvacka a detska maju spolocnu stenu (ale to je len moje presvedcenie, ze to tak byt nema) 3. komplikovane vodne rozvody 4.odelenie medzi nocnou a dennou castou..chybaju .dvere z chodby do kuchynoobyvacky. 5.do skladu sa da ist jedine z vonka...preco nie aj z technickej? narychlo viac neviem
Odpovedať
Článok sa načítava...
@martin153 dakujem za postrehy. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lucyz87 zbytocny vyklenok v kupelke,predlzil by som izby zarovno od exterieru ako je kupelka,,,,a sklad s technickou by som prepojil dverami a nepaci sa mi priamo z technickopracovne do jedalenskej casti
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
Profilova fotka
zabudol som...nechces mat spolocnu stenu spalne s detskou :)
Odpovedať
@martin153 jeeej,dakujem za podorys, urcite zvazim :) idealne by sme chceli spalnu trochu oddelene. kupelne ked su dve, tak nech je v jednej sprcha a v druhej vana, nerozumiem presne, preco sa dava aj aj do jednej kupelne, takto takmer nikdy nemozu byt vyuzitelne naraz. alebo preco sa to vlastne takto dava? setrenie priestoru? a dve wc je urcite nevyhnutnost,akurat by som chcela,ze by bolo v oboch okno a to nam zasa komplikuje podorys ]-(
Odpovedať
@matrin1980 dakujem, to predlzenie izieb urcite zvazime, je to rozumne :) aj technicku prepojit dverami s pracovnou. ja by som najradsej aj tak tu pracovnu mala niekde inde,ale akosi mi nikde nevychadza kvoli wc,kde chcem mat okno a v pracovni chcem susit pradlo, takze okno by tiez bolo fajn. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lucyz87 tak napr ja to chcem nejak takto:
Odpovedať
Profilova fotka
@lucyz87viem... ta postel v spalni je diskutabilna..,ale ja musim spat pri stene.....kazdy sme iny....
Odpovedať
@martin153 velmi pekny,premysleny podorys. ta spacia cast sa mi velmi paci, urcite si vezmem od teba nejaku inspiraciu :)
Odpovedať
@martin153 hlavne ta spalna s vlastnym satnikom a kupelnou je super napad. :-)
Odpovedať
@lucyz87 Tak když jsou dva tři lidi v domě, tak sprcha a vana v jedné místnosti nemusí být problém, když nás je doma pět až šest tak dvě menší koupelny, jedna se sprchou a druhá s vanou byla jasná volba.
Odpovedať
@r4d3k74 presne ako hovoríš , aj keď mne sa zdá, že aj pri menšom počte ľudí v dome sa dve samostatné kúpeľne (jedna s vanou a druhá so sprch.kutom) lepšie využijú. Ak nám to tak dispozicne a finančne vyjde, tak určite si to tak dáme ;-)
Odpovedať
@lucyz87 http://www.modrastrecha.sk/blog/megde... ;-)
Odpovedať
"trosku" sme to pozmenili :) co poviete??
Odpovedať
Profilova fotka
@lucyz87 Nebo a zem, bejby... 8-)
Odpovedať
@lucyz87 nie zle. Ale..... :-) Ked budete pozerat telku z cca 5 metrov, bude to musiet byt minimalne 65" telka... Kuchyna mi pride mala....
Odpovedať
@lucyz87 Mate to cele zle. Technicka miestnost mizerna. Je to smiesne. Ja mam technicku cez 10 m2 a je aj tak mala. Kuchyna o nicom. Mala. Komunisticka. Spajz. Trapne. Co tam chcete dat? Kybel? Spajz ma mat optimalne v RD okno. Predsien. Detto , tma tam, ak dvere nebude sklo. Hruza. Co nemate kabaty? Topanky? Kde to date? Sak idete z panelaka, ale neznamena ze do dalsieho panelaka. Ma to byt RD ci nie? Okno v spalni? Chore ta dispozicia nad postelou. Ja by som s tym nesuhlasil aby som pri spani mal za hlavou okno. Kupelna? Cele zle. Na zachode tma, ponad vanu okno? Ked budete chciet vetrat kto sa tam bude nacahovat? Obyvackove sedenie - ok, budete mat asi otrasny vyhlad do zahrady ked sa chcete pozerat do tmavej chodby a nie von? Skratka cele zle. Byvanie v takom dome ako za trest. Sorry. Myslim to s Vami dobre. Ak njdete na toto projektanta, ktory Vam to bude ochotny prekreslit v takejto podobe, a povie Vam ze to mate OK, tak vedzte ze Vas bude klamat, lebo mu pojde iba o odmenu. Kazdy normalny architekt by Vam povedal, ze postavit takuto haraburdu su vyhodene peniaze a nepohodlie do konca zivota.
Odpovedať
Profilova fotka
@lucyz87 Na prvý pohľad to nevyzerá úplne zle veď takýchto pôdorysov je tu plno ale keď sa na to človek pozrie z blízka udrie mu do očí že to čo je treba väčšie je malé a čo mohlo byť menšie je obrovské. Kde by som začal, špajzu môžete rovno zrušiť lebo tam dáte police len sa obvodovú stenu, ak chcete aj otvoriť dvere. Technická miestnosť sa tiež dnes robí väčšia nie len kôli technológiám aby ich bolo kam umiestniť ale aj kôli úložnému priestoru ktorého v dome nieje nikdy dosť a priestor chýba aj v zádverý, kde ti okrem nejakého toho vešiaka na stene nezmestí ani botník nie to skriňa na kabáty. Kúpeľne sú ako z paneláku s pred tridsiatich rokov, myslel som že v dnešnej dobe je v novostavbe samostatné WC samozrejmosť aspoň jedno. Okno nad vaňou už bolo spomenuté a rovnaký problém je aj z oknom v rodičovskej spálni kde pre otvorenie bude treba skákať po posteli. V druhej kúpeľni je okno rovno oproti umývadlu kde by mne viac pasovalo zrkadlo a dal by sa vymyslieť aj lepší sprchový kút ako takáto rohová plastová mini rohová vanička . Detské izby sú celkom fajn ale rozmer je na spodnej hranici a zrušil by som tie priečky pre vstavané skrine a dal tam len obyčajné aby sa dali prípadne aj premiestniť ak by sa im našlo lepšie miesto. Mne kuchyňa nepríde malá ale východ na terasu mi od nej príde dosť od ruky. A nakoniec najhoršie na celom dome je chodba zbytočne veľká možno si povieš že má len 9 m2 a aj keď je väčšia ako kúpeľňa ale ja za chodbu beriem aj priestor od konca stola po zasúvacie dvere kam tiež nemôžeš dať žiaden nábytok pretože sa tadiaľ stále chodí a zrazu má chodba 16 m2 a je väčšia ako spálňa, Tak ešte nad tým podumajte alebo navštívte odborníka preto že dom s takýmito rozmermi izieb tu ľudia dokážu naskladať aj na pôdorys o rozmere cca 100 m2 a nie vaších viac ako 130 m2
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?