Ktorý projekt sa vám viac páči a prečo?

ktorý projekt sa vám viac pozdáva a prečo ? dakujem za nápady :-) (orientácia je v ľavom hornom rohu je sever a pozemok má šírku 17m)
Odpovedať
1
2
za mna dvojka ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
v prvom by mi vadilo wecko bez okna a nepredelena vstupna cast a denna cast (apson to vyzera ze tam nie je nic) v druhom je vstupna chodbicka malinka, celkovo mi pride lepsi druhy projekt, ten tmavsi, ale zvacsila by som vstupnu chodbu :) inak pekne oddelene casti, aj super rozlozenie :)
Odpovedať
Za mna ani jeden. To fakt chcete v spalni rovno vedela hlavy mat dvojo dveri? A za hlavou ti bude manzel v noci curat? Ta obyvacia cast je az prehnane velka a pride mi neprakticke mat kuchynu tak brutalne daleko od terasy. Vsetko si budes musiet prenasat cez jedalen a obyvacku. Nehovoriac ze mat kuchynu na juhu nie je nic moc zvlast v lete. Skusila by som rozdelit dom na dve casti a to prvu asi spaciu a tu druhu cast na dennu samozrejme v zavislosti od pozemku.
Odpovedať
@nin25 to vam kto robil tieto projekty???
Odpovedať
Ani jeden ale keby si uz fakt musim iba z tychto dvoch vybrat, tak by to bol ten druhy
Odpovedať
nepaci sa mi veru ani jeden. su aj krajsie a ucelnejsie projekty na uzky pozemok
Odpovedať
ako už bolo spomenuté, kuchyňa na juh, v lete sa uvaríte, takisto ďaleko z kuchyne na terasu, sa nabeháš, v spálni posteľ otočiť o 45% a dať k tej SV stene, máme to tak isto riešené, tiež to malo byť pôvodne ako máš ty. Zádverie - kde dáš kabáty, topánky atď? Jedáleň a ten priestor okolo smerom do chodby mi príde zbytočne veľký a nevyužitý. Tá jedna detská na SZ tiež nie je moc výhra, tma a slniečko dieťa neuvidí...
Odpovedať
@marekxo máte aj konštruktívnejšiu kritiku ? :-)
Odpovedať
@noros a prečo ? :-)
Odpovedať
@manilla možete uviesť prosím príklad ? ďakujem :-)
Odpovedať
@blacklady a ako inak by ste to vyriešila prosím ? :-)
Odpovedať
@ajana1 @blacklady ja si nemyslím že sa človek v kuchyni v lete uvarí ak použije rolety. všetci majú v najteplejšom lete pozatvárané rolety na celom dome... a skôr si lahnem v obývačke na gauč, kde už na obed bude aký taký chládok. :-) a budem pozerať s gauča do záhrady. a viacerí spomínajú vynášanie vecí na terasu. nerozumiem čo je tým myslené. jedlo a pod musím vynášať aj tak, niektorí ľudia nemajú terasy ale iba altánky a nemyslím že o pár krokov viac mi bude robiť nervy :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Preco si niekto silou mocou dava satnik ked nan nie je miesto? 3,2m2, vazne? To co sa tam ma zmestit? Nie je efektnejsie poriadny rolldoor?🤔ked uz, tak ten druhy, taky projekt z nudze. Ale zase ked vam vyhovuje😉
Odpovedať
podla mna v lete kuchyna na juh nie ej az taky problem, pretoze sa zatieni. skor je problem s tymi ostatnymi mesiacmi, najma ak ratas s pasivnymi solarnymi ziskami cez presklene plochy. u nas ked svieti v zime a prechodnych mesiacoch slnko, zdvihneme rolety hore a nechame si slnkom vykurit cely dom cez 9m presklenu plochu v jedalno-obyvacke. to slnko tam vtedy fakt prazi, je tam aj cez 30 stupnov, prirodzene prudenie a rekuperacia to potom roznesu do celeho domu. stacia tak 1-2 hodiny slnka denne a mame vykurene na cely den. kuchynu mame ale v tieni na severnej strane tohto priestoru a nevadi mi pri takomto “kureni” varit, lebo je tam chladok. ale keby som to mala naopak, tak v tej kuchyni je na nevydrzanie, rolety by boli nonstop zatiahnute a solarne zisky ziadne. takze zbytocne potom robit velke presklene plochy na juh (teda ak nemate potrebu mat nejaky luxusny vyhlad z tychto priestorov. dajte si na juh obyvacku ci jedalen aj s presklenim.
Odpovedať
@nin25 aj ked pouzijes rolety tak tam bude teplo a nehovoriac o tom ze asi bude treba aj varit. Ked budete robit bbq alebo kedy na Terase vsetky tie spinave taniere budes musiet prenasat cez celu obyvacku. Nieco zabudnes a Zas ides cez obyvacku. Takze topanky stale dole alebo bordel v dome. Na to aky ten dom je velky je fakt nestastne rieseny s malymi izbami a velmi malym odkladacim miestom. Walk-in satnik o rozmere 3.5 m2 je fakt zbytocnost a to su daj radsej poriadny roldor. Mini spajza v tak obrovskej kuchyni je tiez zbytocnost a zvlast zas neprakticky riesena. To uz radsej si ten priestor dat z chodby na odkladanie topanok a kabatov aby ste tam nemali bordel.
Odpovedať
Pojde ti to na nervy, mnevadile kuchyna daej od terasy, cele leto sme vonku jdeme tam z kuchyne aj50X za den,navysesi. Udevobyvcake zbytocne spinit. Ten. Vstup je cakt maly,tam ani nakup nepolozis,kabat nezavesis.....zkaden odkladaci priestorv dome.
Odpovedať
@kkl82 od juhu je bohužial cesta, preto je to riešené takto
Odpovedať
ten druhý :-)
Odpovedať
orientacia idealna nie je, ale je mi jasne, ze otocit to zrkadlovo sa tiez neda, lebo by ste mali terasu na sever, co by asi nebolo prijemne, najma ak mate veterny pozemok. v tom pripade mi pride lepsi ten druhy projekt, ale spravila by som zopar zmien. minimalne tu predsien treba trochu upravit, aby si tam mala miesto aspon na nejaky maly botnik, vesiak a lavicku na sedenie. tu dlhu chodbu trochu vyvazit. ked uz je taka dlha, trochu ju rozsir na ukor obyvacky (545 obyvacka je pri tej dlzke mega, ver mi, ja mam priestor 450x1200 a aj to riadne vela), aby ste na tu chodbu mohli umiestnit napr. 50 cm hlbok satnikovu skrinu na mieru. To bude odkladacieho priestoru habadej na vsetko, od sezonnych veci, cez vysavac, zehliacu dosku a spol. Osobne by som tiez nedavala wc z predsiene, je to des. Idealne je, ak sa predsien prichodom zavrie a ostane tam vsetka spina a mokro. Ak sa tadial chodi na wc, tak najma pri detoch je to ako za trest. Plus navstevy, najma ak sa v takej malej predsieni nebude dat pohnut kvoli topankam, tak navstevy ich budu preskakovat (a predstav si, ze ta navsteva este aj co to vypije, tak sa napotkyna viac nez dost). My sme tiez nemali moc na vyber a stale dumam, ako to prerobit, lebo mi to nevyhovuje. A to mame aj vacsiu predsien s dostatkom ulozneho priestoru. Takze na tvojom mieste by som trochu potiahla tu priecku medzi kuchynou a wc a spravila tam nejaky vyklenok, odkial by sa vchadzalo na wc uz z chodby. mozno by ti takymto potiahnutim vznikol aj priestor na nejaku vstavanu skrinu v predsieni. A potom nezabudni na odtah z wc, ci uz rekuperacky (co je jasne) alebo nejakeho ventilatora, ak rekuperacka nebude.
Odpovedať
Profilova fotka
@ajana1 Tvoj manžel nečúra posediačky ako ja? :D
Odpovedať
Profilova fotka
Mňa trochu ruší tá dlhá chodba, dalo by sa to všetko vyriešiť inak, praktickejšie aby si aj ten priestor efektívnejšie využila. Skúšala si pozrieť aj iné projekty na takýto typ pozemku?
Odpovedať
@quintes je jedno ako cura ale pri hlave mi curat nemusi 😂 a sam Uznaj ze mat na 13m2 4 dveri je trosku moc a zvlast na spalnu.
Odpovedať
Profilova fotka
@ajana1 veď jasné.. mne to len nedalo :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Skus pozriet moj podorys, mame podobny aj rovnaku sirku pozemku ale mame presne opacnu orientaciu a teda vstup zo severu. Co teda mne viac vyhovuje.
Odpovedať
@majjky pozerala som, ale ak máte nejaké odporúčania sem s nimi :-)
Odpovedať
@all lepšie ? :-)
Odpovedať
@nin25 asi mate uzky pozemok, ze?.. Ked ste vybrali takyto typ domu. Tento co ste sem pridali ako posledny navrh je najlepsi.. Konecne ma projekt aj hlavu aj paty..
Odpovedať
@noros ano je to 17 m. Ked odmyslim vzdialenosti od susedov zostalo nam necelych 12. A dakujem za nazor :-)
Odpovedať
toto je zatial najlepsie. mne by osobne vadila uz len jedna vec, aj ked chapem, ze je to dane hlavne orientaciou pozemku. mas tri kupelne/wc blizko seba a zaroven velmi daleko od obyvacky a vchodu. to by az tak nevadilo, ale detske mas v priestore, kde budes mat po veceroch problem s kludom. neviem, ci mate deti a ako stare, ale pri sucasnom podoryse budu vecer pocut vsetky zvuky z obyvacky aj kuchyne. takze vecerna navsteva ci pozeranie filmu bude problematicke. nerozmyslala si prehodit tu prvu detsku s kupelnou/wc/technickou? osobne by som tam uvazovala dat wc a technicku v jednom, technicku cast oddelenu rolldorom ci niecim podobnym. s tym, ze dvere by zostali na tom mieste ako teraz dvere detskej. takze by som zdola isla asi wc/technicka, detska1, detska2, kupelna, spalna.
Odpovedať
@nin25 podla mna toto vyzera lepsie ale ako spomenula @kkl82 tak ten ruch z obyvacky/kuchyne moze byt dost rusivy. Tiez by som okno zo spalne asi nedavala na terasu ale na tu druhu stenu blizsie ku satnikovym dveram a postel dala tam kde je okno. V terajsom usporiadani nemas kde dat nocny stolik alebo aspon nejaku lampu. Tiez mi pride divne ze mate 3 wc, 2 kupelne ale ziadnu vanu zvlast ak mate este male deti. Sice je to mozno blaznivy napad ale co tak urobit zo spalne 1 detsku izbu, z toho co je teraz kupelna a satnik urobit kupelnu pre deti s vchodom z oboch izieb a tam kde je teraz kupelna a wc urobit druhu izbu. Vasu manzelsku by ste si dali na zaciatok domu aj s kupelnou a satnikom.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?