Ktorý projekt sa vám páči najviac?

ahojte, rozmyslame, stale sa neviem rozhodnut, ktory sa vam z tychto paci najviac? kazdy ma svoje nevyhody, ale predsa: bungalov 966 od Euroline http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro... alebo 967 Euroline http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro... alebo ARD Dekor 1 http://www.ardprojekt.sk/dom.php?id=6...
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
projekt 967 je asi naj volba - aj ked aj on ma tých chodieb zbytočne veľa. - Ale vzdy to zalezi od daneho pozemku, napr. projekt 966 má dennu zonu orientovanú do ulice - co nie je vhodné ak chcete mat priamy výhlad na zahradu.... Vám sa ktorý páči?
Odpovedať
Podle mě je velice důležitá orientace pozemku vůči svět. stranám. Pokud by byl vstup ze severu, je podle mě nejlepší ten třetí. Má mnoho úložných prostor, spíž, techn. místnost i větší pokoje. Jen v tom jednom pokoji do ulice bych dala okno z boku, t.j. na západ..
Odpovedať
Profilova fotka
Me se libi ten posledni, velka vstupni chodba, velke pokoje... Spousta uloznych prostor...
Odpovedať
Profilova fotka
@ikon Z vlastnej skusenosti-treba volit jednoduchost. Ten 3ti projekt ....... moc komplikovane aj ked po radikalnej uprave by to bolo fajn. Ale to je asi lepsie pozriet po inom projekte. Takze ako uz napisal pan architekt..........zlata stredna cesta. Aj ked ja by som ho trosku este poupravoval ;-)
Odpovedať
Mne sa vo vseobecnosti nepacia bungalovy :-D ale teda: 1. na terase ta uvidia z ulice - co by som ja nechcela. Malo ulozneho priestoru. 2. zo spalne dvere na terasu, kde piknikuju tvoje deti s kamaratmi. 3. Garaz je sucastou domu - podla mna je to plytvanie priestorom. Naopak sa mi paci rozdelenie dennej a nocnej casti :-) cize - 3. s dispozicnymi zmenami :-)
Odpovedať
@ikon asi najdolezitejsie je, ktory z tych projektov sa paci najviac vam.. darmo tu budes mat X odpovedi ze ten alebo ten je najlepsi ked vam nebude pasovat na pozemok.. ved vy v tom budete byvat, tak asi projekt by ste si mali vybrat sami.. a kazdy komu sa potom nebude pacit ti moze byt ukradnuty..
Odpovedať
Nemohu souhlasit s misko81. Jistě si nakonec musí vybrat sami, ale různé postřehy a doporučení nemohou být na škodu. Člověk mnoho věcí nedomyslí a když je hotovo, náprava je nemožná. Dům není kabát, který když se nelíbí, tak se koupí jiný. Znám mnoho lidí, kteří brzy po nastěhování říkají, že to či ono by udělali jinak. Takže si myslím, že každá připomínka stojí za zamyšlení.
Odpovedať
prve dva maju komplikovany prechod k kuchyne na terasu-cele leto sa nabehas koly kazdej zabudnutej solnicke ci lyzicke k obedu, pre pitie po kavu....... male vstupy, hlavne v zime sme 4ia a kopa bund, rukavic, topanok. naj je 3, spojila by som kuchynu s obyvkou a posunula jedaôensky stol viac do obyvky.
Odpovedať
Profilova fotka
@ikon dôležité je brať ohľad na: 1. orientáciu vášho pozemku (svetové strany, svetelnosť, smery vetrov...určite nie je výhodné napr. dávať si obývačku na sever, či východ-ale ak by ste mali nádherný výhľad, oplatí sa niečo "kompromisovať"), 2. výhľady z miest - možné budúce pohľady z miestností...(napr. my sme vedeli, že dom chceme mať prednostne na juho-západné slnko -a vidieť na les a panorámu Malých Karpát a Bratislavy). Darmo bude pekný projekt a výhľad budete mať na 5m vzdialený uličný plot a hlavnú cestu či chlievy susedov 3. vaše priority: napr. práca doma, spoločenskosť a životné návyky či plány rodiny (chcete mať úložné priestory spoločné? radšej kuchyňu samostatnú? izby pri sebe alebo jednu-pracovňu napr. obetujete pre neatraktívny výhľad, alebo naopak, potrebuje niekto dielňu-ateliér s celodenným slnkom?) Takže je to najmä na vás...samozrejme, dobré je si mrknúť odporúčania, odborné rady na webe ohľadom orientácie a tepelnách a svetelných strát..aj tu na MS bolo fórum o tom...
Odpovedať
@aneri53 my máme vstup z východu, rozmery pozemku su 20*40, preto sme pozerali nieco dlhsie, nie kocku...
Odpovedať
@rady_architekta pri projektoch 966 a 967 my trosku vadi, ze je zle navrhnuta kuchyna, kde dam horne skrinky, resp. digestor? situacne sa mi asi najviac paci ten posledny, len sa bojim, ze je dost velky komplikovany a ze sa potom nevojdeme do rozpoctu...tie prve dva sa mi zdaju jednoduchsie, tym padom lacnejsie...
Odpovedať
@atlaska aj my sme štyria, tie male vstupy - je to asi pravda...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pocem vyhlad ziadny extra nehrozi, je to pozemok uz medzi zastavanymi RD, takze ziadne hory..
Odpovedať
@rady_architekta a co vravite na 961? + garaz , zrkadlovy obraz...zvonku nic moc, ale vnutri celkom fajn riesenie...len zase ta uzka chodba a malo ulozneho priestoru... a tie okna vsade od Euroline sa mi zdaju strasne malicke...
Odpovedať
Profilova fotka
@ikon http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/a...
Odpovedať
mne sa pači ten posledný.. @ikon
Odpovedať
@ikon tak z tych troch, co si dala, je na vychodny vstup vhodny len ten 966. Velmi dobre si zvaz orientaciu na pozemku, to je gro celeho vyberu. Tie zvysne dva domy su na vychodny vstup nie vhodne, vychadzaju ti tam izby na sever, aj ked by si dala zrkadlovy obraz, terasa ti stale vychadza na zapad-juhozapad a niektore izby na sever. Daj si na to pozor, pretoze dobrych projektov s vychodnym vstupom je velmi malo. Viem, o com hovorim, ja som hladala projekt rok a nenasla som, nakolko mame pristup na pozemok zo zapadu a vchod bol tym padom mozny jedine na zapad, alebo juh. Skoncili sme u individualneho projektu a sme spokojni...
Odpovedať
Profilova fotka
@ikon RD 961 je rozumne riešenie pri zrkadlovom obraze, pri jedalenskom stole by som doporucoval okna az po zem nie ako su v projekte. Ak budete mat vchod na vychod, jedalen bude na juh ( co dennu zonu prijemne presvetlý,) a okna z obyvacej izby budu presvetlene zo západu. A mozete si posediet na terase pri vinku so zapadom slnka. + by som pouvazoval o uprave okien v kuchyni, tak aby okno bolo medzi spodnymi a hornými skrinkami. Inac je zaujímavy, ak by ste potrebovali poradit napiste nám spravu.
Odpovedať
@rady_architekta a prave preto, ze je treba tolko uprav, je toto podla mna nie dobry projekt. ved ste architekt - vasim cielom by malo byt urobit (dokopat klienta :-D, hoc aj takto virtualne), aby si vybral projekt vhodny, nie zmierovat sa s kompromismy (to teraz neberte v zlom, to je myslene v dobrom, aby si kazdy uvedomil, ze uplne najdolezitejsi je spravny projekt, nie potom riesit problemy a uspokojovat sa s kompromismy, ved ten dom je na cely zivot pre vacsinu ludi..). Btw. - terasa na juhozapad, zapad, je nestatstne riesenie pre vacsinu ludi, nakolko vacsina ludi posedava na terase v case, ked pride z prace a v lete sa na zapadnej terase neda dychat, vzduch je prehriaty z celeho dna a clovek hlada kusok tiena. @ikon - hladat dalej je pre vas naj riesenie, pripadne individ. projekt..
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi myslím, že orientácia terasy je vyslovene na osobné preferencie- my zas aj keď sme na juhu SK, sme chceli mať terasu na západ (máme juh-teda aj juhozápad kvôli tomu, že máme slnko radi :-) . Navyše, ak majú @ikon vchod z východu, predpokladám, že na opačnú stranu majú viac kľudné prostredie...ale my nevieme toho o ich polohe moc... ;-)
Odpovedať
@pocem iste opacna zapadna strana je do dvora...poloha ako som pisala je v zastavanom uzemi obce, teda v intravilane.... zmluvy na pozemok su uz pripravene, momentalne zacal manzel riesit to, ze je to dochadzanie, teraz byvame v centre mesta a vstava so synom o 7,00 a takto sa budeme musiet vsetci 4 trmacat aj hodinu autom, kym sa porozvazame... 8-( porazi ma...nevie sa rozhodnut a vsetko je uz pripravene....aaaa
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi úprimne vobec nemáme radi katalogové projekty, pretoze takýto projekt je vzdy o kompromisoch. Podla nás tou najkrajšou casto je práve návrh domu , rozhovor s klientom, sledovať ako opisuje svoje sny a požiadavky. A takýto projekt je vzdy na mieru a presne podla poziadaviek klienta. Vycytajú sa tam vsetky muchy a klient sa moze spokojne pustit do vystavby - ake cena je uz samozrejme iná ako u katalogu a to vacsinu odradi :(.
Odpovedať
My jsme to s terasou vyřešili takto:-D :-D Máme dvě.Menší máme na východ a větší na západ. Takže ráno snídaně pěkně na sluníčku, když je odpoledne vedro tak také tam a když chceme odpoledne nebo navečer užít sluníčka tak západ. Na západní terase, která se vyhřeje a je chráněná se dá posedět od časného jara do pozdního podzimu. Takže spokojenost. :-)
Odpovedať
mne osobne 967...tiez nad nim uvazujeme :-)
Odpovedať
zaujala ma aj Laguna 22...hod kukuc ;-)
Odpovedať
@aneri53 my to tiez budeme mat v podstatet tak, ze rano mame slniecko na terase, plus cele doobedie a vecer ak tuzim po slnku, tak budem mat aj na zapadnej strane aspon lavicku, alebo lehatko :-D To je idealny stav, ked si mozes takto vyberat. Ale viem podla nasho domu, ze v lete je vecer na tej zapadnej strane ozaj na nevydrzanie, nesedela by som tam.. Je to ine, ako ked mas ranne vychodne slnko a vzduch je chladnejsi od noci. Ale ok, kazdy ma rad nieco ine. To je v poriadku.. A prave preto je naj individualny projekt.. A vobec nemusi byt drahy .. @rady_architekta To uz je ozaj na architektovi, aby dokazal ludom, ze pri tej cene, co idu investovat do stavby domu, je cena projektu zanedbatelna ciastka. Podla mna vseobecne ludia podcenuju prave to najdolezitejsie a to orientacia na pozemku a samotne vnutorne riesenie. Ved kazda rodina je ina, ma ine zvyky a to, co jednemu vyhovuje, tak druhemu nemusi.. Ja teda nelutujem, ze sme investovali do individ. projektu. Este som nenasla v dome vec, ktora by mi vadila, na rozdiel od napr. nasich susedov, co maju katalogove projekty a az teraz zistuju, ze to nie je uplne to, co chceli.
Odpovedať
@rady_architekta ak mozem ...z akeho dovodu je tam ina cena? ved aj z katalogoveho domu musite dom upravit tak aby sedel na pozemok + tie dane upravy okien atd... ako opisujete vyssie. Dakujem
Odpovedať
Máme také individuální projekt, sice byl dost drahý, ale ještě ani jednou jsem těch peněz nelitovala. Právě proto, že je dům přesně přizpůsoben klientům, bere v úvahu velikost a tvar pozemku, orientaci vůči svět. stranám, okolní zástavbu a dělá se přesně na míru, tak se eliminuje možnost chyb a omylů. My jsme akceptovali až 5. studii, stále jsme něco dolaďovali a vylepšovali. Erina 11 - katalogový projekt je levný, protože toto nebere v úvahu a z každého projektu je x kopií. Když se člověk rozhodne pro katalogový, tak musí sám hledat projekt, který je pro něj vhodný. Málokdy však vyhovuje tak, jak byl navržen.Pokud chce člověk nějaké úpravy, tak ty se většinou platí zvlášť. A málokdy to bývá přesně to pravé. Je to takový kompromis.
Odpovedať
Profilova fotka
mne sa na tej 967 zda straaasne vela chodieb, co je pre mne nevyuzita plocha... sice ma dobre rozdelnu dennu a nocnu zonu, ale na druhje strane ma velmi malilinke detske izby, spalna tiež neoplyva velkostou..... U mna asi vyhrava ten ARt decor .. ale zrusila by som tie 3 kumbaliky nalavo a urobila z nich len dva .. a vstup z garaze do domu by som dala vo svtupnej chodbe , schovane dvere vo vstavanej skrini tak to mame aj my a je to super.. ( argumenty ze garaž v dome = smrad z auta su hlupost, nikdy sme ani len v chodbe nic necitili, ziadne vyfuky, nic.... takze toho sa netreba bať:) )
Odpovedať
@katrin21 ad garaz presne ako pises a hlavne teraz,ked susedia odhrnaju sneh na chodnicku z garaze do domu a tahaju sa s kazdym nakupom a smykaju po lade, otvaraju zamknute vchodove dvere s taskami v rukach, ved len ked poridem s deckami zo skoly, kabelka, nakup, maleho treningova taska, plavanie zo skoly, skolska taska :-p neviem ako by som sa trepala na 12poschodie v panelaku-ufff
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?