Krádeže na stavbe - ako sa tomu brániť?

Ľudia už som zúfalá z mentality slovenských robotníkov a remeselníkov... Postupne nám z rozostavaného domu vynášajú naše veci ako napr. reflektory - tie nám zmizli už dva, nedávno si niektorý z remeselníkov odniesol našu zavlažovaciu hadicu aj s navíjacím stojanom - toto sú pomerne drahé veci a s hadicou sme rátali do záhrady! Proste zmizla! A teraz na koho ukázať?! Čaty remeselníkov sa menia, nie je jasné kto z nich bol taký hajzel, že si kľudne vezme cudzí majetok!!!! Je toto vôbec možné?! Kde to sme už?! Aké opatrenia okrem kamier ešte spraviť? Mám sto chutí vpúšťať do domu ľudí proti podpisu - podpíšu vyhlásenie, že čokoľvek zmizne z vybavenia domu, tak preberajú osobnú zodpovednosť! Sakra ja už nevie, ale to sme už skutočne také beštie zlodejské?! Som zhnusené a normálne sa obávame čo nám odnesú najbližšie! Týmto pozdravujem toho hajzlíka, čo si odniesol našu hadicu či svetelné reflektory - dúfam, že vám to za to stálo! Úbohosť!
Odpovedať
@jabadaba o places naco mas v nezabezpeceno. Dome veci, a ak si mysliz ze ti to beru robosi tak si to hadam kontroluj ked.odidu
Odpovedať
@sysell čo to je za reakcia? Namiesto toho, aby si odsúdil zlodejov, tak tu do mňa skáčeš? Inak si normálny?! Isteže máme v dome reflektory, asi aby sme si mohli posvietiť či si to mám dokola nosiť so sebou? A tiež asi sme potrebovali aj hadicu k niečomu, nie? Alebo ju mám skladovať doma v byte a nosiť si ťažké hebedo, keď potrebujem? Nemá to čo komu ruky podávať, v dome mám právo mať všetko čo tam potrebujem bez toho, aby nejaké tupelo malo potrebu to ukradnúť! Ešte sa ich zastávaj! Na tvoje sprosté odporúčanie, aby sme si to skontrolovali - sme zamestnaní s mužom obaja, nemáme vždy čas skontrolovať remeselníkov, či niečo nešlohli! Predstav si, nie sme na podpore, staviame popri riadnom plnom úväzku! Nám neserie oslík totiž peniaze len tak na balkóne, asi ako tebe!
Odpovedať
@jabadaba Normalne im povedz, ze nech to vratia a ak nie tak im to strhnes z ceny. Mne tiez omietkari pokradli veci v posledny den ked odchadzali, mal som 100 chuti ist za nimi a ruky im dolamat, ale uz ma to preslo, je to len spodina a ta bude kradnut stale, lebo to ma v genoch.
Odpovedať
@originalx problém je, že nevieme presne ktorí parchanti z ktorej čaty to boli...inak by som im teda ja osobne asi paprče dolámala. Asi dám výpoveď a budem tým lajnám stáť nonstop za riťou, iná cesta zrejme nie je. :-p
Odpovedať
@jabadaba mas ho zamknuty? Ak ti to zobrali tak si to vybav s nimi a samozrejme si kontroluj denne co sa robi
Odpovedať
@sysell isteže zamknutý...len nie je možné denne po nich kontrolovať, ale áno, asi je to nevyhnutné. Proste som sklamaná, to je všetko. Aby sme ich kontrolovali ako potenciálnych zlodejov...smutné no. Chápeš.
Odpovedať
@jabadaba kým to nie sú veľké položky tak si povedz že sú to kokoti a (pomyselne) si to prirátaj k cene. Aj tak môžeš byť rád ak si zohnal robotníkov čo neberú 100€/h a/alebo neodflaknu robotu. Napríklad mne pobrali také fajn špachtle, kladivo a kelňu. Ale som si povedal že keď si stavbár vezme náradie odo mňa (začiatočníka) tak je to vlastne pochvala že som si dobre kúpil. Škoda dokopy 20-40€ takže nech si to užijú.
Odpovedať
@igor256 máš pravdu...asi to nestojí za to....no keďže si nepýtajú málo, tak k tomu ešte, aby sa ulakomili na takéto veci, to je proste otrasné.
Odpovedať
Moznosti mas dve. a) Niekto ich bude kontrolovat b) Vsetky veci co sa daju ukradnut pred prichodom partie zramovat a dat pod zamok. Ine moznosti nemas, kamery su skor na pobavenie. Ja by som uz nikdy nesiel robit v rovnakom case niekam,kde je dalsia partia. Tam preseknu predlzku, tam rozbiju reflektor... Sa na to mozem... Aj merak mi ukradli a nie lacny, stopro dodnes dotycny nevie na co sluzi.
Odpovedať
sak nech si donesu svoje a svoje si odprac
Odpovedať
Profilova fotka
@jabadaba no kludne by som im daval aj ten papier podpisat, aj ked neviem, ci to k niecomu pomoze ale aspon budes kryta a budes moct od nich ziadat nahradu. No je na tebe, ci sa ti potom bude chciet s nimi dohadovat. Jednoznacne by som ich chodil zakazdym kontrolovat a bol by som tam, ked budu zo stavby odchadzat. Ved toto fakt nie je normalne, aby majstri si brali vase veci, hroza.
Odpovedať
Buď tam budeš musieť namontovať kamery, alebo proste robiť zakaždým keď odídu kontroly. Najhoršie je, keď sa ti tam takto tie partie menia a potom prakticky nemáš ako zistiť, kto by to mohol byť
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@brubos asi tak nejak. je to bieda s tmi robotnikmi, ale ako hej netreba vsetkych hadzat do jedneho vreca, no stava sa to coraz castejsie
Odpovedať
taký podpis by ti bol nanič, pretože by tam muselo byť popísaná každá jedna vec čo je tam, a po druhé keby tam robí 1 človek a len on má prístup tak by do toho ešte aj išiel ale nikto to nepodpíše tak že tam bude chodiť 10 ľudí ...... jediná možnosť je zobrať si všetko vlastné odtial, alebo to dať na jednu kopu, a hodiť na to plachtu a nikto sa neodváži hrabať sa pod tým ....
Odpovedať
@vrajmantak svoje si nosia a pribalia k tom aj tie naše a čo to navyše....odpratať nemám, kde..žeby sme si spravili z bytu sklad? Už teraz ho do istej miery máme. Pointa je to, že kradnúť sa nemá. Vybavené.
Odpovedať
@brubos veď to je presne ten problém - striedajú sa tam profesie a nedá sa dokázať ani častokrát skontrolovať kto čo čorkol. Ale už kamery sú, bude to zaujímavé.
Odpovedať
@karol6777 na jednom mieste sme to mali...a vidíš...napriek tomu nejaký chruňo mal potrebu to brať.
Odpovedať
dat kamery
Odpovedať
@kejsix veru podobná skúsenosť... 8-(
Odpovedať
nam pri stavbe co to i zo zahradky pokradli, najviac mi bolo luto,ze otrhali jahody, povytahovali mlade tuje a deti smutne.
Odpovedať
@jujala ako normalne vam pokradli stromky? tak to uz je podla mna vrchol ako nechapem, ako to az takto mozu, si predstav ze by si chodil niekam do prace a bral si veci z tade,asi by si tam dlho nerobil
Odpovedať
@jabadaba majstrov si sa pytala na tie chybajuce veci ?
Odpovedať
Profilova fotka
to je uz ake zufale, ze majstri kradnu veci zo stavieb a pritom beru take peniaze, ze si kludne mozu kupit svoje vlastne naradie.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme asi mali fakt šťastie na majstrov. Dom sme síce kúpili 2-ročný, ale majstri nám robili terénne úpravy a plot. Prišli aj odišli, keď sme neboli doma, mali kľúče od záhradného domčeka, kde si odkladali svoje náradie a miešačku. Dokonca minulý rok sme veci z domčeka mali vypratané na dvore (len vzácnejšie veci boli v dome), zakryté na terase plachtou a nič sa nestratilo. Po prvej dobrej skúsenosti sme oslovili znova tých istých.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?