Rady pri vystavbe domu na kluc

Profilova fotka
pozdravujem vsetkych. staviame na kluc dom pri Ziline cez firmu. Nas pribeh zacal rok dozadu ked sme sa s manzelkou rozhodli po mnohych obhliadkach bytov a domov stavat. Ako to uz byva bolo mnoho prekazok. nakolko manzelka je z iranu tak som mal aj obavy o akceptovanie hypoteky,hoci pracuje normalne uz vyse roka. Po par odmietnutiach sme mali stastie v tatre. Hladali sme skoro rok pozemok a firmu ,ktora by to mohla zrealizovat. Kedze nasporene sme mali akurat tak na vnutorne skromne vybavenie,tak sme hladali nieco ojedinele, kedy by nam investor kupil pozemok a postavil projekt aky si vyberieme. Aj sme nasli ,no ked to uz vyzeralo ze sa zazmluvnime tak ja som hladal dalej a podarilo sa mi najst druhu firmu, kde za rovnaku cenu toho isteho projektu nam vysiel miesto 580m pozemku az 830m. a miesto plechovej skridly normalna bramac a este aj upravena strecha krajsia. projekt som odkupil s investorom na polovicu a pustili sme sa do toho. mame hotovu hrubu stavbu. financovanie mame cez hypoteku a pripadne doladenia musime extra priplatit. v cene mame neskolaudovanu novostavbu kde budu omietky biele,elektrika komplet,siete,sanita,dlazby,podlahy,dvere. strecha je bramac. steny vonkajsie su porfix 30cm. izolacia polystiren 15cm. okna trojsklo,podlahove kurenie s termostatom v kazdej izbe, predpriprava na krb,komin. rad by som poziadal o nejake rady pri finisovani projektu. kazdym dnom sa vynaraju nove otazky. na co si dat pozor. zmluvu mame este len hrubu. doladujeme detajly finisovania. cize este mozem s firmou jednat kym sa to dofinisuje. aka je standardna dlzka zaruky na takuto stavbu? na plot a pristresok na auto a terasu nam uz cez firmu nevysli peniaze,nakolko ich cenova ponuka bola dost draha na doplnky..koniec koncov plot by bol dlhy minimalne 100m. dom ma uzitkovu plochu 104m. budeme vdacni za kazdu radu kedze sa tu schadzaju ludia s mnoho skusenostami a mozu nam usetrit kopec prekazok a sklamani a penazi a hlavne casu.
Odpovedať
Profilova fotka
@michinajme neviem,ale ked stavias na kluc mas zmluvu s rozsahom dodavky a ceny + terminy.. nie? co chces este teraz "finisovat" ?
Odpovedať
@michinajme Ahoj.Ani ja velmi nerozumiem v čom ti máme poradiť. .Na izbách 1.08 a 1.09 máš podla mňa malé okná keď ideš presne podľa projektu...dúfam, že si dal väčšie...aspoň také aké je na prednej izbe.Ja by som dala okno aj na špajzu...to by museli ale už vybúrať otvor na stenu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?