Dom v tvare pismena A

Ahojte, uvažoval niekto o takomto dome (viď priložené foto)? Zdá sa mi to jednoduchá stavba a relativne lacná. Dik.
Odpovedať
Dobry sklon strechy na fotovoltaicke panely :-) Ako chatka do hor osvedceny dizajn ;-)
Odpovedať
@majoo1 do hor super ale medzi klasické domy určite nie ..bolo by to dosť rušivé
Odpovedať
Ked sa ti to paci, chod do toho aj medzi klasicke bungalovy. Ved ide o teba a tvoj zivot.
Odpovedať
Profilova fotka
@majoo1 má to výhody aj nevýhody. Vylúčia sa nosné steny , nahrádza ich krov, ale strešné okná nie sú stenová okná, majú vyššiu svetelnosť, aj hlučnosť. treba tam špeciálny nábytok, alebo zostane veľa nevyužitého priestoru. A ten sklenený štít sa do EC ani nezmestí.
Odpovedať
@majoo1 a nebude mať ten dom malú obytnú plochu vzhľadom k tomu, koľko miesta zaberie?
Odpovedať
Profilova fotka
@majoo1 Ja by som si vyberal bývanie skôr podľa pôdorysu a nie podľa pohľadu z vonku. A ak by toto malo ísť do klasickej zástavby tak iba ak si pohádaný zo susedmi a chceš sa im za niečo pomstiť.
Odpovedať
@majoo1 takýto typ domu si moc neviem predstaviť. Keby malo ísť o chatu, tak jednoznačne dobrý typ, dobrý dizajn. Ale ako dom medzi klasické domy, no neviem, neviem.
Odpovedať
@jan45 viem ze to ma vyhody a nevyhody. Pre mna zatial vac vyhod, ale na inernete je malo informacii o tomto type stavby a ja mam vela otazok.. je zakladna konstrukcia tvorena hambalkovym krovom? ako sa zatepluju taketo domy? (ale predpokladam ze asi ako podrovie)... @jan45 velmi sa mi pacia vase nazory na fore, palec hore 🙂 @zltalienka podla mna to nebude mat malu obytnu plochu, dokonca tento dom na fotke ma aj druhe poschodie a prikladam este jednu fotku z vnutra. Podla mna je dolezite vyuziť priestor co najlepsie, nabytok si viem vyrobiť na mieru.
Odpovedať
@majoo1 ja som len laik, čo vyrastal v dome s obytným podkrovím a šikmé steny sú dosť "obmedzujúce" hlavne pre vyšších ľudí. Fotka je krásna, ale mám pocit, že minimálne môj chlap (2m) by si pri menšej nepozornosti buchol hlavu o špaletu "strešného" okna a možno aj ja 😞 a ak by tam to okno nebolo, tak by bol problematický prechod aj pre nižších ľudí. Čo sa týka podlahovej plochy, myslela som to vzhľadom k veľkosti základov. Dom ktorý by mal rovnaké základy, prízemie klasické a poschodie podkrovné bude mať určite väčšiu podlahovú plochu ako tento.
Odpovedať
@majoo1 pohladaj na youtube kanal Wild wonderful off-grid Oni stavali taky dom v lese.
Odpovedať
Profilova fotka
@majoo1 Zaujala ma tá tvoja poznámka o využití priestoru, na americkej stránke s ktorej ten projekt je, je napísané že má rozmery po prepočte zo stôp 11,6m x 18,3m s výškou 9,5m pre teba je to dobré využitie priestoru pre tri spálne dve kúpeľne a obývačku s kuchyňou, na hornom poschodí je len izba a kúpeľňa. Ako výstrednosť alebo luxusná chata asi môže byť ale ako rodinný dom do mestskej zástavby to asi nebolo plánované.
Odpovedať
Profilova fotka
@majoo1 takéto projekty som kreslil pred 50 rokmi ako začínajúci , bola to veľká móda, tepelná technika bola v začiatkoch. V tak vysokom priestore dochádza k stratifikácii tepla a dosiahnuť komfort je náročné. A už som niekoľko takých domov prerábal alebo videl prerábať @martosko zaujímavé, ako sa nedostatky dajú pozitívne popísať. Stále je to o tom, že preberáme nekriticky objekty z úplne iného prostredia. Tak som sníval o spaní pod širákom, sedlo pod hlavou, deka z koňa, až po rokoch som zistil, že šíre prérie sú geograficky na úrovni Egypta a NY je geograficky ako Neapol
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majoo1 nevyzera to zle ale predstava, ze by som mala byvat v takomto dobe je nerealna. Uz len kvoli tym sikmym stenam a hlavne si neviem predstavit, ako by som takyto dom zariadila. To by mi robilo asi najvacsi problem.
Odpovedať
Vyzerá to veľmi pekne, no na klasické bývynie do mesta alebo na dedinu neviem. Skôr mi to príde dobré riešenie na taký ten rekreačný dom alebo chatku
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?