Dom v tvare "L"

Ahojte, prisiel som si sem po radu ohladom dispozicie nasho domu, jedna sa o rekonstrukciu rodinneho domu v tvare L, niektore steny sa zial nedaju zburat pretoze su nosne a na nich lezi krov, ktory je zdravy a v poriadku. Zaial sme s polovickou dospeli k niecomu takemuto. Medzi kupelnou a satnikom su schody do pivnice, dom je ciastocne podpivniceny pod satnikom a spalnou.
Odpovedať
@jakub_kumpy čo je room12 a 13? Ale akože dispozícia mne osobne by vôbec nevyhovovala, chápem že pri rekonštrukcii sa bohvie čo robiť nedá ale to už musíte vy sami zistit čo vam bude vadiť a čo nie, ja by som zmenil tu asi všetko ale taká možnosť nie je, tak to tu nebudem ani rozpisovať
Odpovedať
@jozeff32 room 12 je letna kuchyna, vstup je cisto len z vonku, room 13 je planovana kotolna, technicka miestnost. Viem ze to je zle ale naozaj ma uz nic nenapada. hrube mury 45cm su nosne a snimi sa nic moc robit neda.
Odpovedať
@jakub_kumpy tiez mame dom v tvare L a mimochodom, posuvali sme nosny mur, vsetko sa da, ked sa chce, moznosti su, odporucam zavolat si nejakeho statika, ktory situaciu posudi a da navrhy. My to mame takto a myslim, ze lepsie riesenie dispozicie miestností.
Odpovedať
@squishy Dakujem za radu, chcem sa spytat mate iba jedno podlazie? A este v akom programe to mate nakreslene, co ste mi sem dala ten obrazok.
Odpovedať
@jakub_kumpy je to v podstate jedno podlazie, ale 🙂 Mame klasicku, sedlovu strechu, vid foto. Nad tou castou, ako sú spálne, pracovna a kupelna je klasicky strop, zatepleny fukanou izolaciou a nad tým je nezateplena strecha, to je len take nase "ulozisko" 🙂 ale ta cast, ako je obyvacka, kuchyna ..., je otvorena polovica je aj pochodzna - taka otvorena galeria s tym, ze v casti nad kuchynou je dalsia izba, aj ked otvorena. Aby ste si to vedeli predstavit, tu je foto z vrchu tej galerie, pohlad do obyvacky, ako je nakresleny gauc v podoryse, resp. stena medzi obyvackou a storage room. Tam je strecha zateplena striekanou izolaciou a teraz ideme davat sadrokartony. Co sa tyka programu, ten si teraz bohuzial nespomeniem, ak ano, doplnim.
Odpovedať
@jakub_kumpy ale bol to onlinovy program, t.j. bez instalacie 🙂
Odpovedať
@jakub_kumpy budeš musieť po rekonštrukcií dostať dom do pasívnej normy?
Odpovedať
Uprimne sa mi to velmi nepaci, hlavne kvoli malickym detskym izbam (aj pristupu tej druhej, trosku posobi ako izba pre sluzku, cez kuchynu a pri kotolni), ale chapem, ze robite s tym, co mate k dispozicii a inak to asi nepojde a stale je to lepsie ako nic. (Aj ked mozno by som ako pubertak aj brala izbu uplne mimo diania, ale ako dieta by som sa tak daleko od rodicov asi bala spat)... Len som Vam chcela navrhnut mensie zvazenie ohladom satnika. Pokial zvazujete satnik, kde budu skrine/police/system len na 1 strane, zvazte radsej velku vstavanu skrinu. V tom satniku sa poriadne neotocite (mame rovnako rieseny spajz u rodicov), do zadnej casti nebudete chciet chodit (alebo chodbicku zatarasite uplne vecami) a len uberiete z cenneho priestoru, kt by ste mali vo vzdusnejsej spalni so vstavanou skrinou. Skrinu mozte dat kludne aj do L (a ukoncit ju nocnym stolikom) a aj tak to bude vzdusnejsie posobit ako so satnikom. Ak by ste dali nejake biele posuvne dvere, tak to aj vizualne bude pekne - ako stena (nejaka tmava by to podla mna zabila)... tak len zvazte 🙂
Odpovedať
@peter977 myslim si ze nie kedze som daval len ohlasku o rekonstrukcii a zvonku zasa de nic nerobim nemenim podorys domu.
Odpovedať
@lopka1313 zvazovali sme aj alternativu bez satnika so skrinou. Viem ze ta izba je trochu dalej odveci ale inde ju nemam kam dat a myslim ze presne aj ten pubertak bude chciet mat sukromie. Ked budu este decka male budu byvat spolu.
Odpovedať
Ahojte majstri. Chcem sa spytat a popripade sa poradit. Planujem hrubku podkladoveho betonu 10cm. Podtym necham zhutnenu hlinu rokmi sadnutu alebo strkovy podsyp. Na beton 10-12 cm polystyren EPS 150. Poter cca 6-8cm. Chcem sa spytat co zmenit. Podkladovy beton chcem dat do rovnakej vysky ako koncia zakladove pasy. V betone bude samozrejme karirohoz 15x15cm - 6drot.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?