Mate niekto atriovy dom s otvorenym atriom resp. dom v tvare U na uzkom pozemku ?

Rozmyslame nad projektom, ci dlhy uzky dom obdlznikovy alebo atriovy, poradte kto mate skusenost, nemame pekny vyhlad z pozemku, vsade budovy a bytovka, riesime sukromie na pozemku...
Odpovedať
Profilova fotka
@anna_12 Skús hodiť aj nejaké konkrétne čísla... ;-) To, čo je pre niekoho "úzky", môže byť pre iného široký... A ak je skutočne "úzky", ako tam chcete naprať átriový dom v tvare podkovy ("U")? Už len toto si vyžaduje minimálnu šírku budovy 12 metrov... A možno aj 15. Nie je to potom nesplnteľná úloha, ak zoberieme ešte aj povinné odstupy od hraníc pozemku, čo by mohlo byť napr. 2 m od "zadného" a 5 m od "predného"... A máme hneď aj 20 m. To nie je práve úzka parcela...
Odpovedať
@leonardom Sirka budovy max 11 m moze byt... to si nie... co? Ale videla som niekde na googli aj taky uzsi...
Odpovedať
Profilova fotka
@anna_12 A ako chceš urobiť z 12 m "U-čko"....? 2 x 5 m a v strede diera 2 metre? Zober si štvorčekový papier a trochu kresli. ;-)
Odpovedať
Nie uplne klasicke ucko, nieco taketo...http://www.modernerodinnedomy.sk/archives/2974 nejde mi sem vlozit fotka tak dufamze mi to nezmazu...
Odpovedať
Ahoj, my sme v podobnej situácii. Dom môže byť široký max 11 m a všade budú susedia. Chcela som dom s átriom, všetko na ňom bolo super (ak nájdem projekt, pridám odkaz), ale odradila ma dĺžka domu. Pozemok máme dlhý 40 m a dom by mal dĺžku až 26 m. Nevyzeralo by to dobre a treba sa orientovať aj podľa zastavanej plochy, lebo sú tam isté percentuálne obmedzenia. Nakoniec sme sa rozhodli pre klasický domček a od susedov si natiahnem nejjakú peknú popínavú rastlinku :-)
Odpovedať
@msdee tak toano, to je dlhy dom na taku dlzku.My mame cez 60 metrovy pozemok, tak to by sa dalo nejak ak by bolvstup zboku domu, neviem.Cim viac chodim na pozemok tym viac sa mi tam pyta nieco ine ako klasicky obdlznik, dali sme to teraz projektantovi este mu mam posla co chceme v done atd...tak premyslam, lebo spomenul aj atriovy dom.
Odpovedať
@anna_12 alebo taketo nieco http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro...
Odpovedať
Prípadne by som skúsila Lko, niečo na tento štýl: http://www.modernerodinnedomy.sk/arch... - aj keď v tomto prípade sa mi nepáči ta neskutočne dlhá chodba..
Odpovedať
@msdee tento som pozerala, ale potrebujeme sa "odizolovat" aj od ulice, aj od zadneho suseda/bytovky a ano hrozna chodba, pri takychto domoch urcite vchod z boku a ine riesenie.
Odpovedať
@anna_12 a čo niečo takéto? je síce dlhý, ale určite by sa to dalo prispôsobiť.. len na inšpiráciu :) http://prodom.sk/?p=projekty&project=2
Odpovedať
alebo http://prodom.sk/?p=projekty&project=3 :-)
Odpovedať
@msdee nooo, nieco taketo som mala na mysli, ze ci niekto nema individualny projekt na inapiraciu, vacsinu katalogovych som preluskala, tento zrovna som nevidela :-) este potrebujem dostat obyvacku zo stredu na koniec domu.Uvidime ako si s tym projektant poradi, mozno nakoniec skoncime pri tom uzkom dlhom dome, co by som nerada, aj ked je to lacnejsia varianta.Dik :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?