Projekt domu v tvare “U”

Ahojte máte niekto skúsenosti so stavbou domu v tvare “U” ? Máme taku predstavu že “vnútro” tohto domu bude otvorené a bude slúžit na terasu s bazenom. Len nevieme vyriešit ci skor si predstavit zastresenie tejto plochy. Ja by som chcela nieco na styl otvaratelnej strechy ako na velky futbalovych ihriskach. Dakujem za kazdy tip ci napad.
Odpovedať
@merry89 dom v tvare U je velmi nestandardny, lebo je financne narocny a plochovo neefektivny. minies ovela viac materialu na obvodove mury, zateplenie, fasadu, ... a zostane ti ovela menej vyuzitelnej plochy, casto je nutne robit priechodne izby, alebo obetovat obrovske mnozstvo m2 na chodby. co sa prestresenia tyka, ak sa do toho pustis, porozmyslaj nad posuvnym systemom, aky sa vyuziva na bezne zastresenie bazenov, no v tvojom pripade by si mala len vrchny diel a posuval by sa po obvodovych muroch vnutornej casti stavby.
Odpovedať
Ak chce niekto zastresovat bazen, tak mu zvycajne nevadi, ze bude dom financne narocny :-) . Ale v tychto veciach najlepsie poradi architekt.
Odpovedať
Profilova fotka
@merry89 záleží, aký štandard očakávate, videl som také domy z kontajnerov, ale v našich podmienkach sa stretnente s prekážkou EC, treba skúsiť nad 300 m2, tam sú iné požiadavky.
Odpovedať
Profilova fotka
Jediné, čo ma pri tom zastrešení napadá, je konzolová pergola, inak ani neviem ako by sa to dalo inak vyriešiť. No je pravda aj to, že ten dom bude taký nie že nepraktický, no ťažko sa v takýchto projektoch umiestňujú miestnosti
Odpovedať
@merry89 Nepozeral by som na to ako dom v tvare U ale skor ako na dom s vnutornym bazenom.Tam ti defacto velkost domu ti urci velkost bazena. Videl som to aj v malom. V takomto prevedeni prevedeni. Bazen mal 4-4,5 m. Prestesenie bolo z lexanu.
Odpovedať
Profilova fotka
Vola sa to ze patium :)
Odpovedať
Profilova fotka
@merry89 Našiel som si niekoľko takých domov na internete a žiadny nemal túto vnútornú časť prestrešenú, a je to aj logické nakoľko by potom bol problém so svetlotechnikou z miestnosťami ktoré by mali okná do tohoto priestoru. Prečo chcete vlastne tento priestor prestrešený.
Odpovedať
Dakujem za Vase nazory. V podstate sme chceli nieco podobne ako je 1.obrazok skorat teda namiesto obyvacky by bolo to tzv. atrium.Zastresit chceme kvoli teraze a bazen by sme samozrejme riesili klasickym “zastresenim”. Ide o to ze velkost nasho pozemku je 15m sirka a 50m dlzka.Nam sa to zdalo ako max vyuzitie pozemku aby nam ostala zahrada ale na ukor malickych izieb asi teda do toho nepojdeme.Prikladam este obrazom cislo 2. v ktorom sme mysleli ze to bude asi vyzerat tak obdobne to atrium.
Odpovedať
Profilova fotka
@merry89 No tak pri tak úzkom pozemku je si treba najať dobrého architekta a maximálne využiť pozemok iným spôsobom, pri 15 metrovej šírke potrebujete odstupy od hraníc po 2m zostane vám 11m ak budete chcieť prejsť okolo domu aspoň autom tak vám zostane tak 10m šírky ďalší metr zoberú obvodové steny takže maximálny vnútorný rozmer domu zostáva 9 metrov a neviem si to predstaviť rozdeliť tak že na stranách budú izby a aby v strede zostalo miesto na terasu s bazénom.
Odpovedať
15m sirka pozemku a dom do U? Viacmenej nerealne.
Odpovedať
Z traku zásteru neušiješ...tzn 15m šírka pozemku....syn to mal presne tak 15mx40m a projektant sa veru potrápil
Odpovedať
@merry89 dobry vecer, prosim predstavte si ze ste v obyvacke a teraz chcete ist do spalne c1. Mate dve moznosti bud kazdy den obchadzat cely dom alebo prejst cez zahradu. V lete sa to este da ale v zime to uz bude horsie. U ckovy dom je skor vhod nejsi na sirsie pozemky, alebo skor siroke aj dlhe. Na vasom mieste by som to este prehodnotila.
Odpovedať
Článok sa načítava...
😂👍 urcite by sme mali chodby a myslim ze prechadzanie z miestnosti do miestnosti je v kazdom dome, urcite nemate vychod z obyvacky smerovany do vsetkych ostatnych miestnosti, tak aby ste do tej istej miestnosti nevkrocili viac ako raz.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@merry89 velmi zaujimavy napad, uz stavate?
Odpovedať
@jahodka1299 Ano stavame, ale bohuzial nemali sme taky široky pozemok na stavbu domu v tvare "U".
Odpovedať
A akij ste zvolili? Poschodovy?
Odpovedať
@martosko my máme tiež pozemok široký 15m a vobec nebol problém ani s projektom a nemáme ani izby malé a chodba je tiez dosť veľká. Dom má tuším 8,5m šírku a je to úplne dostačujúce
Odpovedať
Profilova fotka
@en_em Tak by si sem mohla pridať pôdorys toho vášho domu, chcel by som vidieť ako vyzerá dom v tvare "U" široký 8,5 metra.
Odpovedať
@martosko ja som nepovedala ze mame dom v tvare U.
Odpovedať
@merry89 nemohla by si poslať aký pôdorys máte nakoniec? 🙂
Odpovedať
@dara_777 Nakoniec takyto 😂 ma 9 x 15,5 m. Plus terasa - 2,5m .
Odpovedať
@jahodka1299 Nene, bungalov bez podkrovia s pochôdznou časťou. Stále sa nam to zdalo ako maly dom ale teraz už ked mame aj omietky tak to vyzera celkom fajn. Izby su na moj vkus male ale tam ja spavat nebudem 😂 takze mi to je jedno, len ma trapi spalna ta je ozaj mini - postel, nocne stoliky a max postielka. Ale za to satnik je dost velky takze sa to vyrovnava 😉 Podorys som pridala v komentari nizsie. Mozno ked uz bude podlaha zaliata tak sa priestor snad este opticky zvacsi.
Odpovedať
@merry89 ten kto bude v spalni spat pri okne tak bude mat obuchane kolena :-) Takto mame teraz spalnu a neda sa v nej poriadne pohnut.
Odpovedať
@wivik my mame malu spalnu, kedze sme menili s detskou ale nevadi, a jasne, ze manzel spi pri okne :-D priestoru mame tak narovnako na oboch stranach, kedze je to naozaj mala izba. ale postavime novy dom a hned bude viac miesta.
Odpovedať
@leatea my to teraz v byte mame tak ako merry89 len s tym rozdielom ze dvere su na uzsej stene pri kraji a vedla dveri je este skrina. Aby pred skrinou bol ako taky priestor tak postel je co najviac posunuta k oknu, vpodstate len nocny stolik tam este je. Postel mam drevenu s vycnievajucimi nohami takze moje nohy su skoro stale omodrinovane :-D . Ale do domu som si navrhla luxusnu spalnu takze sa uz neviem dockat :-)
Odpovedať
@merry89 nó veď dobré, nie? Pekný. Tá kuchyňa s obývačkou, to vyzerá krásny priestor 🙂
Odpovedať
Ked bude zariadenie, dam foto.
Odpovedať
@wivik Tam bude manžel 😂😂
Odpovedať
A mohla by si prosím ťa poslať aj projekt domu? Pôdorys sa mi veľmi páči.
Odpovedať
@monikasta
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?