Studené radiatory po 24h kúrení

Dobrý den. Prosím o radu. Praskla nam pec na drevo, kým kúpime novú, chceli sme kurit elektrikou do radiátorov (voda). 2 dní boli radiátory prázdne a dnu bola teplota 16 stupňov. Potom sme dopustili systém, odvzdusnili a zapli kúrenie na 25 stupňov. Uz je to 32 hodín a tie radiátory sú stále studené. Nie sú ale ľadové ako boli. Moze to tak dlho trvať kým sa vykuri?
Odpovedať
@myshela48 Koľko kw pec ste mali predtým a koľko kw má elekrická pec možno nemá dosť výkonu
Odpovedať
toci sa tam vobec voda?
Odpovedať
@jumt to teraz neviem povedať. Ale veľakrát sme kurili iba elektrikou, takze ten výkon tam je.. Len je fakt, že nikdy neboli takto dlho vypustené radiátory a este v takej zime
Odpovedať
@zita19 jasne, ze toci
Odpovedať
@myshela48 skuste opakovane odvzdusnovat
Odpovedať
@myshela48 Vsak sa chodte pozret co mate za elektricku pec... ako vam poradit, ked nedate dokopy ziadne informacie? Elektromer sa vam "toci"? Kolko spalite elektriny za hodinu?
Odpovedať
@kejsix nemám možnosť sa ísť pozrieť, preto som to napísala. Moja otázka znela, ci je možné, aby tak dlho trvalo kým sa úplne zohreju radiátory, ked boli boli v takejto zime vypustené a napustene ľadovou vodou.. doteraz s tým nebol žiadny problém, takže nie je súvis s výkonom pece a samozrejme sa nám elektromer točí. Písala som, že tie radiátory boli ľadové a viac ako den po napusteni ľadové nie sú, ale sú studené.
Odpovedať
@myshela48 Normalne to samozrejme nieje. Že doteraz nebol problem neznamena, ze sa v peci nema co pokazit.
Odpovedať
@myshela48 urcite nie je normalne aby sa voda v radiatorovom rozvode zohrievala den a pol.ani keby ste plnili vodou z gronska.niekde bude problem.
Odpovedať
@kejsix ved za to sa pýtam, čím to môže byť. Ci uz len problém v peci. Čakali sme, že bude dlho trvať, kým sa zohreju a uz je to dosť dlho
Odpovedať
@myshela48 - ak je vsetko v poriadku v dome musi byt teplo za 2-3 hodiny aj skor. Otvorili ste gulove ventily (privod, spiatocka) od elektro-kola? zapnute je obehove cerpadlo? je aspon jeden z radiatorov v dome teply? Mate zapnute vsetky spiraly na kotly?
Odpovedať
Profilova fotka
@myshela48 veď v prvom rade overte, či je potrubie vyúsťujúce z elektro kotla vôbec horúce.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?