Kurenie radiator slabo kuri

prosim vas, radiator na 1. poschodi rodinneho domu stale kuri slabo aj po vymene za novy radiator a po odvzdusneni. kde hladat problem? zle natlakovanie ustredneho kurenia? slaby kotol?
Odpovedať
1
2
Aké ventily sú na ostatných radiátoroch? (Foto…)
Odpovedať
vo vedlajsich izbach su taketo ventily, kotol je dole na prizemi, ide o rodinny dom..
Odpovedať
Je systém hydraulicky vyvážený? Ak nie tam začnite
Odpovedať
A predtým kúril starý radiator, asi rebrový normálne? A ten ventil by som vymenil tiež...
Odpovedať
@rudy2501 nekuril stary radiator dobre, preto sme ho vymenili a kupili novy, mysleli sme, ze tym sa to vyriesi.
Odpovedať
Nekuri dobre znamená, že je v izbe zima, alebo je radiátor studený?
Odpovedať
@blacksr nie je uplne studeny, ale ani nikdy sa nevyhreje aby bol uplne horuci. vo vedlajsiej izbe ktora je vacsia sa da taky isty radiator vyhriat na maximum ( na skusku, inac tak nevyhriavame) a je fakt teplo, tento radiator je stale vlazny..
Odpovedať
@denkatn Keďže sú ventily ešte pôvodné, problémov môže byť viac. Najpravdepodobnejšie, ako už bolo spomenuté, je nevyvážený systém. Nastaviť to s týmito ventilmi sa to síce tiež dá, ale pre laika je to dosť náročná "operácia". Ďalšia otázka - aký kotol vykuruje dom?
Odpovedať
@denkatn nechaj na skúšku otvorený len ten jeden ktorý kúri slabo a kotol naplno, má samostatný odvzdušňovák?ak áno musí kúriť, ináč je niekde pripchaté potrubie, ventily sú obyčajné ak sa otáča musí otvoriť, posledný radiátor vo vetve môže byť chladnejší, priškrtiť prvé,aký je rozdiel teplôt vstup výstup?
Odpovedať
ešte foto z celeho radiatora, leba sa mi nezdá "uplne nový " , a ja by som ten ventil vymenil . Pri odvzdušňovaní , je tlak výrazny alebo len taký mierny ?
Odpovedať
Radiátor je zapojený paralelne alebo v sérii?
Odpovedať
@blacksr radiator v serii
Odpovedať
Článok sa načítava...
@rudy2501 pri odvzdusnovani je tlak mierny
Odpovedať
@duzu odvzdusnovak namontovany na radiatore, tak asi samostatny. skusali sme nechat otvoreny len ten radiator co kuri slabo, ale aj tak sa nevykuril, mozno preto ze ostatne ventily su tiez stare a asi sa nedali uzavriet uplne. muz sa chcel vyhnut tomu aby sme museli odrezavat rurky a menit vsetky ventily, preto sme hladali najprv ine chyby, ci to teda nie je tym natlakovanim. radiator nie je posledny vo vetve, ale predposledny, ten posledny kuri lepsie.
Odpovedať
fotka radiatora co nekuri dobre, je novy kupovany z hornbachu, bola som pri tom.
Odpovedať
kotol
Odpovedať
kotol este raz...
Odpovedať
@dedo758 ak to nie je laicka operacia, tak niekoho by sme si potrebovali zavolat, len sme sa chceli zorientovat, aby sme nevyhodili peniaze za vyjazd niekoho zbytocne. ak niekoho poznate napriklad na nastavenie hydraulickeho systemu, prosim odporucit niekoho. dom je 20 rocny, kupili sme v takomto stave, vymenili sme len 2 radiatory v spalnach. odporucate teda vymenit kotol? alebo zavolat odbornika a skusit nastavit hydrauliku? alebo sa v lete pustit do vymeny vsetkych ventilov?
Odpovedať
Toto pripojenie radiatora je veľmi nezvyčajné, veľa zbytočnych kolienok...
Odpovedať
@rudy2501 ano, to sme my pripajali, lebo rury su napevno a nedal sa nam novy typ radiatora vopchat do tej velkosti. ale aj stary radiator tam zle kuril. myslite ze tym napojenim to moze byt?
Odpovedať
@denkatn Kotol vymieňať netreba, keď funguje. Radiátory existujú aj 5 cm nižšie, ktoré pasujú presne namiesto starých - nevadí. Pripojenie nie je z tých najkrajších, ale je funkčné. Pre začiatok by som poprosil foto ventila bez kolieska a bez toho kovového/čierneho krytu pod ním (ak nepôjde rukou, pôjde blitzkami - voda odtiaľ tiecť nebude, netreba sa báť). Na “oske” by malo byť vidieť jeden-dva “zárezy”. Ďalší postup potom…
Odpovedať
@dedo758 tak takéto kľučky a skrtiace srobenie je OK?Radiátor napojiť na priamo, na spiatocku obycajne priame srobenie a je to.A ten co to zapájal nech sa prihlási na MS v komplikáciach ,určite bude na poprednom mieste..
Odpovedať
je teplota prichadzajucej rury a kolienka tesne pred radiatorom / vid obrazok v červenom kružku / rovnaká ?
Odpovedať
Prečo máte na spiatocke termostaticky ventil? Zakrutte tu čiapočku na doraz.. ale tam patrí obyčajne srobenie kvôli max.prietoku..
Odpovedať
@daralbajda odkrutte bolo myslené.....
Odpovedať
Tak ako je to zapojené teraz je to zle,pretože sa to neda odvzdusnit.pretoze vzduch od toho ventilu nepôjde "dolu kopcom" a by sa potom dal vypustiť odvzdusnovakom na radiátore.
Odpovedať
ako bolo pisane uz vyssie, najprv treba vyskusat, ci je trasa k radiatoru prechodna. Zatvorit vsetky ostatne radiatory a tento problemovy naplno otvorit. Zapnut kurenie a sledovat ci sa zohreje na pozadovanu teplotu. Mal by, kedze kotol ide iba neho. Nasledne jemne pootvarat ostatne radiatory. Vzdy iba trosku a sledovat ako sa ohrievaju ostatne. pri dostatocnom ohriati tych ostatnych ich uz viac neotvarat. Da sa takto na zopar pokusov nastavit kurenie. problem moze byt aj ten, ze trasa je ciastocne upchata a ked kotol kuri iba do toho jedneho problemoveho radiatore, tak ho zohreje. Akonahle sa otvori aj niektory iny, zacne tiect vacsina vody tam.
Odpovedať
@epto ventily v dome budú nefunkčné , starý typ, ja si myslim, že treba privod jednoznačne prerobiť nový ventil _spojka-kolienko 90 st.-spojka-kolienko90 st. a ten spodný ventil by som vymenil za obyčajný https://www.termoshop.sk/Regulacne-sr... alebo https://www.bella-obchod.sk/Gulovy-ve...
Odpovedať
@rudy2501 na spiatocku obycajne priame srobenie ...kde ste videli termostaticky ventil davat na spiatocku ?mozno na M..S,v ziadnom pripade nie regulacne srobenie ,lebo to bude skrtit spiatocku ...ked sa v tom nevyznate ,aspon nemagorte inych...a tie kolienka si si mohol odpustit...
Odpovedať
@rudy2501 a keby sa poradila a kupila radiator korado 550(554).tak nemusela kluckovat ,rozostupy presne pasuju ,je to na to urcene .....lenze kupit nieco je najjednoduchsie ,namontovat to a ozivit to to uz byva hlavolam...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?