Prečo klesá tlak vody na ventile?

Dobrý den mám taký problém bývame asi 4mesiace a teraz som si všimol že nám klesá tlak na ventile. Máme nastavené 3bary a ked nepoužívame vodu ked sme dlhsie preč tak klesne. Čo to može spôsobovať? Ked som pozeral na hodinách na prívode do domu tak hodiny sa za tu dobu ani netocili.
Odpovedať
@adajak len ešte vedieť na čom je ten ventil a načo slúži
Odpovedať
...snad sa dozvieme kde je ten manometer
Odpovedať
@duzu prepáčte je to regulator tlaku vody s manometrom a je na hlavnom prívode vody v technickej miestosti.
Odpovedať
@adajak takže tlak vody zo zdroja je vysoký a reg. ventil ho znižuje na 3, ak klesne viac stačí tlak vody na všetke výpusty?ja mám problém skôr opačný, nízky tlak ak poklesne treba vodárničku so zásobníkom, zatiaľ neklesol tak aby nešiel len jeden výstup narazno na 3 je už nízky, nie pre množstvo ale vôbec pre vytlačenie do potrebnej výšky
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu 3 bare /atmosféry/ ti vytlačia vodu do 30 m v stĺpci vody. Ovšem ak tam máš v trase zopár kolien a trenie vody v trubkach ti spôsobí,že ti samozrejme 3bare nestačia.Tým že to máš na vodárničku je to ešte horšie , lebo v skutočnosti tam maš 3 bare iba v natlakovenej sústave bez "odberu vody".
Odpovedať
Profilova fotka
@adajak O koľko klesne ? Z akého materiálu máte rozvody?
Odpovedať
@zmrzlina_sk ten tlak klesá ked vodu nepoužívame a klesne cca. na 2bar. za nejaké 2hodiny. potom už takmer neklesá Rozvod vody máme z "neviem či to správne nazvem" PPR - zvárané trubky (nahrievané).
Odpovedať
Profilova fotka
@adajak nepíšete aký je vstupný tlak. vútorný tlak+ sila pružiny udržuje rovnováhu medzi vonkajším a vnútorným. Pri otvorení výtoku v dome sa rovnováha poruší a vonkajší tlak pretlačí pružinu, po uzavretí výtoku ešte dynamický tlak trochu pretlačí pružinu, po ustálení sa tieto tlaky vyrovnajú a vnútorný preto klesne.
Odpovedať
@jan45 Vstupný tlak do domu je vyše 6bar a regulátorom tlaku je to nastavené na 3bary. Ano pri používaní a vypnutí trochu klesne ale potom postupne ten tlak klesá aj 2hodiny.
Odpovedať
Profilova fotka
@adajak skús zastaviť prívod vody do geberitu. A vykonajú to pozorovanie znova čo ti klesne ten tlak s 3 na 2. Ono to bude len pár mililitrov vodi
Odpovedať
Profilova fotka
@adajak je tam vysoký tlak a je možné že logo22 vystihol stav
Odpovedať
Len aby to nebol presak cez nejaky netesny spoj. Vodovodne potrubie by malo prejst tlakovou skuskou kde sa by sa netrsnost mala prejavit, a dalo sa este reagovat pred zlievanim polahy. Pri 3 bar moze spoj rosit a pri poklesu na 2 uz nemusi mikronetesnost dalej prepustat. Geberity vedia byt zaludne, staci par mililitrov dole a tlak klesne. Kedze potrubie je jeden celok nejako extra systematicky sa neda postupovat bo vsetko konci but v geberitoch alebo vonkajsich ventiloch. PPR by som v dnesnej dobe nedaval. Tlak je merany centralne , a nad rozvodmi teplej vody ste neuvazovali, bojler na vystupe teplej vody pri tych teplotach niekedy prepustat / rosit a po case treba podotahovat, a tiez dobre prejst baterie ak je to mozne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@logo22 Prajem pekný den tak som zastavil prívod vody na geberitoch a tlak stale klesal. @janopopovec pred zalievaním podlahy potrubie bolo 2 týždne natlakované a všetko držalo. pozeral som aj baterie všetko je ok netečú a ani kotol sa nerosí.
Odpovedať
Profilova fotka
@adajak tak bohužiaľ to bude niečo vážnejšie ;-( Dúfam že si poriadne skontroloval aj napojenie na práčku, umývačku, poprípade chladničku. Ešte aký spôsobom máš vyhrievanie TÚV? Máš tam poistný ventil a expanznú??
Odpovedať
@logo22 Vyhrievanie je riešené kotlom so zasobníkom vody kde na vývode teplej vody je poistný ventil. Pri zohrievaní vody odpustí vodu.
Odpovedať
Profilova fotka
@adajak ešte ma napadlo že môže byť že tepla voda sa roztiahne a vytlačí malé množstvo vody cez poistný ventil preč. Keď voda trošku ochladne tak sa stiahne....tak klesne tlak Vypny vyhrievanie TÚV Vypustí všetku vodu preč. Sprav tu kontrolu znovu. Inak už fakt neviem čo by to mohlo robiť :-S
Odpovedať
@logo22 uzavrel som studenú vodu čo ide do plynového kotla a tlak neklesal ba naopak začal pomali stupať. Tak asi to bude v rozpínaní vody že klesá tlak. Inak si to uz neviem vysvetliť.
Odpovedať
Profilova fotka
@adajak buď rád 8-) Keby si mal nejaký zlý spoj tak by ti tlak nestúpal.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?