Regulačný ventil na vodu pre viac domov

Ahojte, mám dotaz ohľadom regulačného ventilu na vodovodnom potrubí pre 6 domov. Situácia: so susedmi sme 3 dvojdomy, pričom developer tak šetril, že na začiatku našej slepej ulice spravil jednu šachtu s vodomerom, pričom každý vo svojom dome má len podružný vodomer a teda vždy sa na vodu skladáme. Kedže mne a susedovi odišiel poistný ventil pri kotli a voda tiekla nejaký čas do kanála, zistili sme, že riešenie existuje v podobe regulačného ventilu. Bohužial z priestorového obmedzenia nie je možné osadiť regulačný ventil pre každý dom osobitne - bez stavebných úprav - jeden sused tak už však urobil. Preto sme sa chceli dohodnúť so susedmi, že by sme dali osadiť spoločný ventil do šachty na začiatku našej ulice - naša prípojka, týka sa len 6 domov, do budúcna nie je možné, aby sa na našu vetvu ešte niekto pripojil, kedže už na ulici nie je miesto pre ďalší dom - čiže nehrozí pripojením niekoho ďalšieho do siete pokles tlaku (môj názor). V každom z domov je kúpelňa na poschodi, preto sa susedia obávajú, či bude v kúpelni dostatočný tlak. Všetci máme aj nejaké záhradky, ktoré sa v lete polievajú plus niekto sa môže sprchovať. Chápem, že s istotou sa to povedať nedá, ale rád by som počul názory ohľadom toho, či pri inštalácii nebudú problémy, resp. po inštalácii. Sme v Stupave v oblasti, kde je pomerne vysoký tlak vody - aj kvôli tomu mne odišiel poistný ventil pri kotli. Hlavne sused, ktorý už regulačný ventil má, a robil kvôli tomu stavebné úpravy, sa obáva, či nebude problém v jeho prípade mať dva regulačné ventily za sebou - jeden spoločný za spoločným vodomerom v šachte, a druhý, ktorý má už teraz u seba. Moja otázka: - vie mi niekto povedať, že po inštalácii spoločného regulačného ventilu bude tlak vody dostatočný pre naše kúpelne na druhomn poschodí ? A taktiež ako spoločný regulačný ventil ovplivní situáciu u suseda, ktorý už má svoj regulačný ventil ? Ďakujem.
Odpovedať
naco regulacny ventil -staci bezny .ay pri oprave sa dala zastavit voda úspolocny / a ono je to tak ze treba sa starat o veci nie si nevsimnut 20rokov to je ako v cinzaku meranie -ide o to že male množstva sa meraju horsie a nepresnejsie
Odpovedať
co myslis tym "bezny" ventil ? dovod preco chceme regulacny ventil na tlak vody - chceme ochranit spotrebice, hadice, rozvody vody, .. od posobenia vyssieho tlaku vody v systeme. V nasich domoch nie je mozne instalovat z priestorovych moznosti ten regulacny ventil pre kazdy dom zvlast, preto rozmyslame na spolocnym v spolocnej sachte. Asi som sa zbytocne vela rozpisal - tie podruzne vodomeri boli zbytocna informacia. Ide mi len o odpovede na tie dve otazky na konci. Infornacie predtym maju viac priblizit situaciu. A vobec nejde o to, ze si niekto 20 rokov nevsimol nieco. So susedmi sme tu vsetko novostavby cca 2 roky skolaudovane.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?