Umiestnenie regulátora tlaku na vod. prípojke.

Kde máte umieatnený regulátor prosím? Všetci vodári dnes odporúčajú regulátor tlaku ako ochranu rozvodov proti vysokému tlaku z verejného vodovodu. Lenže podľa mňa, ak to má plniť túto funkciu, malo by to byť asi vo vodomernej šachte nie? Dcéra zo zaťom kúpili bungalov pred dokončením, a vyrazilo im spojky (takéto) http://www.bbaqex.sk/k_eshop_kat/1/3_... Naštastie, vyrazilo im iba vetvu, ktorá bola pripravená v zemi na zavlažovanie. Smerom do domu majú v šachte regulátor, ale na tej vetve do záhrady som si všimol, že majú tlak 10 barov (zo studne). Vraj tie spojky boli aj slabo zastrčené, možno zle dotiahnuté, neviem, lebo som čítal, že sú určené až do 16 barov. My sa tiež ideme onedlho sťahovať. Neviem, aký máme tlak, ale vodár chce dať regulátor do technickej na vstup vody. Lenže ak povolí tá spojka pred ním, tak to veľmi nepomôže. Na druhej strane vo vodovodných šachtách zvykne byt trvale vlhko, nevadí to tomu regulátoru?
Odpovedať
@miso555 bolo to zle zlozene jedine preto sa to rozpolilo. Co myslite nove domy , bytovky su s cim ponapajane. Ten regulator moze byt aj v technickej miestosti , ja ho vzdy tam osadzam. Doporucujem honnyewel so sitkom. https://www.google.com/search?q=regul...
Odpovedať
No ja chapem, ze to mohlo byt zle zlozene. Lenze presne to sa moze stat aj mne, ze mi to slabo zatiahnu. Na druhej strane tirz sa bojim to po vodarovi nejako silnejsie dotahovat, lebo je to plast, tak aby ta matica nepraskla prave kvoli dotiahnutiu.
Odpovedať
@miso555 nejako sa stracam, tych 10 barov maju vo verejnom vodovode (??) ci z vlastnej studne?
Odpovedať
@miso555 osadil som ho do technickej miestnosti za hlavný ventil.
Odpovedať
@miso555 Regulátor tlaku vody dáš na tú vetvu, na ktorej potrebuješ znížiť tlak. Ak budú zavlahe stačiť 3-4 bary, daj ho do šachty. Ak je závlaha odpichnutá niekde v zemi pred technickou miestnosťou, bude musieť ísť redučák až do technickej. Ak je na prívode fakt až 10 barov (u našich bolo 6,5 a maximum v dedine skoro 8 barov), tak aj na závlahy bude treba druhý redukčný ventil, ktorý sa nastaví na 5-6 barov...
Odpovedať
@gashtaan Oni mali 10 barov z vlastnej studne. Na pripojenie k vodovodu iba cakaju. My so stavbou sme pripojeni, ale neviem, aky mame tlak. Aj keby som ho zrovna dnes zmeral, nic to neznamena, lebo zajtra moze byt uplne iny.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?