Poistny ventil na expanznej nadobe

Montuje sa pred expanznu nadobu aj poistny ventil s odtokom? Ak ano mal by byt tlakovo rovnaky alebo mensi nez expanzna nadoba? Montuje sa expanzna nadoba na teplu (iduca z tepelneho cerpadla) aj studenu vodu (iduca do tepelneho cerpadla)? Vdaka za kazdu radu
Odpovedať
Montuje sa na studenú. Poistný ventil na studenu 6bar. Ale aj spätnú klapku na studenu
Odpovedať
Profilova fotka
@emm_a_nuella preco ta to zaujima? Domaci monter TC?
Odpovedať
@fugas20 cize jedna expanzka 24l na studenu vodu do 8 bar s poistnym ventilom do 6 bar a pred poistny ventil spätnu klapku. tak? v tom pripade asi nechapem naco sluzi ta expanzka... myslela som si ze expanzka je pre teplu vodu kedze tepla voda zvacsuje svoj objem v dosledku zohrievania a teda ten extra objem pojme a vyrovna ta expanzka aby neexplodovalo cele potrubie, ci?
Odpovedať
@mgx praveze firma, pozvali sme si na obhliadku 6 firiem a kazda navrhovala uplne ine riesenie. jedny davaju expanzku iba na studenu, druhy iba na teplu, treti na studenu aj teplu, dalsia verzia bola ze potrebujeme 3 expanzky - studena privod to TC, tepla odvod z TC do domu a tepla z TC do podlahovky. iny by ju zas dali na spiatocku z podlahovky a iba studenu vetvu, dalsi zas vraveli ze treba na TUV a na vetvu co ide do podlahovky. no proste totalny chaos z toho mame a nevieme identifikovat tu firmu ktora sa do toho skutocne vyzna. TC ma 4 vyvody tak asi potrebujeme 4 expanzne nadoby nech je pokoj, neviem.
Odpovedať
Profilova fotka
@emm_a_nuella 2 expanzne nadrze, jedna na TUV a druha na vykurovaci okruh. Tlak je v celej sustave rovnaky, takze principialne je celkom jedno ci je na teplej alebo studenej strane, ale skor sa dava na studenu, gumene tesnenie dlhsie vydrzi. Pri podlahovke s teplotou do 40c je to uplne jedno. Poistny ventil sa na vetve k EN nedava, dava sa najblizsie k chranenej suciastke a tou je vymennik. Pritom stacilo mat 200e projekt TZB, a nie potom hladat oponenturu na streche 🙂
Odpovedať
Na tc daj pretlakovy, aquamat a spätnú klapku. Spätná klapka je aby netlacilo teplú vodu do studenej. Preto je medzi tým aquamat aby vyrovnával tlak v okruhu tuv. A pretlakovy ventil keby aquamat praskol neroztrhlo nádobu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?