Výstavba prístupovej cesty - aký podklad použiť?

Pozdravujem. Rád by som sa dozvedel nejaké info,skúsenosti,postreh ohľadom prístupovej cesty.Jedná sa o lúku. Dlžka 80 m,5m šírka,prevýšenie 12 m. Otázky sú prosté : aký podklad použiť po odobratí ornice? geotextiliu,geomrežu,staré koberce ? 🙂 Akú hrúbku skál,štrku ?- kedže spočiatku tam bude chodiť tažká mechanika-báger, mixer. Treba robiť nejaké odvodnenie? - podložie je mierne ílovté. Ďakujem za každú radu a kritiku 🙂
Odpovedať
Toto je už na zaplakanie. Na prístupovú cestu treba projekt ako sa to tu písalo stokrát. Ten rieši všetko, napríklad aj odvodnenie. Ale isto ti tu poradí kopa projektantov.koberce nedávaj, lepšia je dlažba alebo plávajúca podlaha.
Odpovedať
My sme cestu iba rozsirovali, podklad boli velke kamene, ktore tam sadali 50 rokov, boli vo vyske viac ako 50cm. Bol na nich aj strk.Ale postupne to zarastlo travou. Pri rozsireni sa zhrnula trava, a v rozsirenej casti sa vybralo cca 60cm. Pod tym na troch miestach je rura cez cestu ale teda my odvodnujeme svoj pozemok na dalsi svoj pozemok do vsakovacich jam. Na to geotextilia a makadam, najskor hruby a potom jemny. Ale teda po jednej zime a hrubej stavbe sa chystame na tu stranu kde to bolo rozsirene dosypat makadam, lebo to sadlo. A co sa tyka projektu, ziadny sme nerobili. SP sme normalne dostali, urobili GP , vynatie a uz je cesta zapisana aj na katastri. Sused ani len nema cestu, iba napisane po akych parceliach pojde a ma SP. Takze to co plati niekde inde asi nemusi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?