Riešenie prístupovej cesty do kopca - výškový rozdiel cca 7m

Profilova fotka
Dobrý deň, ako je možné riešiť prístupovú cestu na pozemku s výškovým rozdielom cca 7 m, šírka pozemku je cca 35 m vid obrázky? Ide o to, že na tom vrchu je to už rovné a dom by bol hore na kopci, prístupová cesta pre ťažké stroje by bola úplne inokadiaľ cez prenajatý urbár (urbár nedal z tej strany vecné bremeno - súhlasil len s prenájmom..) Ide o t, že cez tú cestu zdola by boli ťahané aj siete voda, elektrina, kanalizácia, takže by to chcelo nejaké elegantné riešenie. Mala by to byť cesta minimálna na náklady a údržbu. Šírka okolo 3,5 m a na konci napr. štrková plocha na odstavenie auta 6x6 m Riešim teda: 1. Aký sklon by mala mať/ môže mať 2. Aký tvar- rovná, zalomená, do oblúku 3.Povrchová úprava (Napr. dve koľaje z makadamu by stačili? ) Samozrejme keď to budem riešiť príde sa na to pozrieť odborník - teraz si len robím prehľad. ;-)
Odpovedať
@predatorzv siete mozu ist popri plote, to by som s cestou nekombinoval a cestu urobte v tvare "U" alebo "S" a nebudete mat problem ani v zime, na druhu stranu budete potrebovat viac obrubnikov a dlazby.
Odpovedať
Profilova fotka
@predatorzv Ak je tvoj pozemok ten čo si na ňom vyznačil tú šírku 35 metrov, tak ten už prístupovú cestu vďaka jeho zvláštnemu tvaru má a to čo plánuješ je len spevnená plocha na pozemku čiže akú si ju urobíš taká bude ak máš terénne auto a nevadí ti nosiť si blato až k prahu domu nemusí tam biť asi zrnko makadamu. Ale ak by som ti poradil tak si sprav poriadnu cestu až k domu, kamarát chcel tiež na tom ušetriť že si cestu spraví potom že teraz mu treba peniaze na dom, skončil tak že nech mu dovezú hocijaký materiál skladá ho inde a trvá mu celý deň dobrého počasia kým ho dostane hu stavbe a to má tú stavbu pod kopcom má vlastný vysokozdvižný vozík ale keď na ňom má paletu niečoho aj tak ho ešte musí ťahať ťažký traktor aj po rovine, neviem ako by si to riešil ty do toho kopca bez poriadnej cesty hlavne keby trocha napršalo a tá cesta cez ten urbár ak to nieje nejaká poriadna cesta čo končí priamo pri stavbe tiež to nepomôže.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
#predatorzv ahoj, už si sa rozhodol ako urobíš prístupovú cestu? máme veľmi podobny pozemok, len prevysenie asi 2m a hore rovina a špekulujeme ako to čo najvýhodnejšie urobiť, aby s tým v zime nebol problém. Netušíme aký sklon by mala mat cesta, aby to bolo prijateľné. Projektant nám povedal, že je to na nás ako vybagrujeme prist.cestu, či hned zlava, alebo až na konci pozemku. Bola by som vďačná za radu ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?