Aké sú riziká pri kúpe záhrady na budúci staveb.pozemok bez oficiálnej prístupovej cesty?

Ahojte, prosim o vas názor. Máme moznost kupit pozemok - zatial ako záhradu, len majitel nesúhlasí s prístupovou cestou cez jeho pozemok, len IS povolia. No na konci záhrady je osvetlena cesta, ktorá ale nie je vedena ako pristupova, ale akokeby ,,poľná", no je pevná s navozeným kamením a asi 10 rokov normálne uzívaná pre pár rodín, ktore tam byvaju a nie je najmensi problem dostat sa na hlavnu cestu, cize je to po praktickej stranke uplne v poriadku. Ulička sa rozrastá, boli by sme 6 domcek postavený na ,,záhradách"... má aj poulicne lampy. Vraj sa ale zatial neplánuje otvorit ako oficálna prístupova cesta. Aké su riziká pri takejto kupe pozemku? Je pravda, ze nam napr. banka nedá uver na pozemok bez pristupovej cesty? Na co si dat pozor? Dakujem vam za rady.
Odpovedať
Nie som odbornik..ale riesili sme nieco podobne. Banka robila problemy, ze nie je pristup na pozemok-a to tam bol cca 3-4metrovy pristup z cesty. Este aj na tu chceli LVcko, pretoze to vraj nie je st.cesta. Nakoniec bola. Nastastie. Myslim ze ak tam "realna" cesta nejde, hypo nedostanes. Banka chce mat "na svoj" pozemok pristup. dokonca ak by si aj stavala nie RD, ale napr. Zahradny dom, hypo bude nizsia..
Odpovedať
Ako je ten pozemok v uzemnom plane?
Odpovedať
kolko by nam podla vas mohla max poziciat banky? Zatial som to moc neriesila , nemam v hypo prehlad, ale snad apon nejaky spotrebny uver by nam dali,ci? predrazeny... Musime sa rychlo rozhodnut a teraz neviem co spravit :-( uzasny pozemok za super cenu a nevieme sa pohnut. je to pozemok s rod.domom a dlllhou zahradou, ktoru by sme chceli.. vedlajsie pozemky su zatial volne zahrady, az o kusok dalej su dalsie RD.
Odpovedať
Vobec netusim, ze kolko :-)...skor si myslim, ze ak tam nevedie pristupova cesta, tak nic. Treba zistit co je ta cesta, ktora ram vedie zac.
Odpovedať
@zozo111 Všetko "úžasné" za "super cenu" je podozrivé alebo je v tom nejaký háčik. Ak nemáš oficiálnu prístupovú cestu, tak ti stavebný úrad nedá ani stavebné povolenie. Z tvojho zadania toho veľa o pozemku nevieme. To, čo je po praktickej stránke v poriadku, nemusí byť v poriadku po právnej stránke a časom sa to môže prejaviť aj na praktickej stránke. Napr. teraz tam je nejaká cesta, ktorá nie je cestou na katastrálnej mape, ale ten pozemok niekomu patrí. Ten niekto to predá inému niekomu a ten iný niekto si tú cestu ohradí a zrazu sa všetci čudujú, čo sa stalo, veď tadiaľ roky chodili. Podstatné je, ako ten pozemok vyzerá na katastrálnej mape a na územnom pláne rozvoja obce. Napíš sem alebo ak nechceš verejne, tak do súkromnej správy názov obce a číslo parcely, ktorú chcete kúpiť. Bez toho ti nikto relevantnú odpoveď nemôže dať.
Odpovedať
@zozo111 Banka ti požičia hocikoľko, pokiaľ preukážeš dostatočný príjem na splácanie a zábezpeku za úver vo vyššej hodnote, ako by bol úver.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?