Pozemok - RŠ – plochy rekreácie a športu

Ahojte, Zdedili sme od starkého krásny pozemok. Nachádza sa v intraviláne obce.Hned na jeho hranici ale končí IBV zóna podľa územného plánu. Náš pozemok podľa uzemného plánu (Vytvorený 2021) je zaradený ako RŠ – plochy rekreácie a športu. Pripájam info z UPI. -------------------------------------------------------------------- RŠ – plochy rekreácie a športu Predstavujú plochy pre zariadenia na ubytovanie, stravovanie a rekreačnú vybavenosť. Koeficient zastavanosti :max. 0,40 Koeficient zelene: min. 0,60 Podlažnosť: max.2.nadzemné podlažia a suterén, alebo suterén+1.nadzemné podlažie + podkrovie Hlavná funkcia: • rekreácia a agroturistika, rekreačné ubytovanie, zariadenia a plochy športovej vybavenosti Prípustná funkcia: • telovýchovné plochy a zariadenia, stravovacie a ubytovacie zariadenia pre návštevníkov, športové kluby, byt správcu, garáže, odstavné a parkovacie miesta pre potreby športových zariadení, pešie, cyklistické a motorové komunikácie, nevyhnutné plochy technického vybavenia, parkovo upravená zeleň, rekreačná vybavenosť,(ohniská, prístrešky, altánky, lavičky, zeleň a pod.) Neprípustná funkcia: • všetky činnosti s nepriaznivým vplyvom na rekreačnú funkciu; nepripustiť budovanie a umiestňovanie provizórnych objektov -------------------------------------------------------------------- Má niekto skúsenosť ako je to so stavbou na danej parcele? Jednalo by sa o malý domček (Stodolu). Ďakujeme za info🙂
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kubko308:

Ahojte, Zdedili sme od starkého krásny pozemok. …
@kubko308 Veď máš jasne definované čo na tom pozemku môžeš postaviť, pre aké účely. Takže, ak tvoja stavba to bude spĺňať, tak bude asi aj kladné stanovisko k SP.
Odpovedať
@frantisekca Dakujem. Táto časť mi je jasná. Skôr ma zaujímali skusenosti s podobne vedenou parcelou a následne realizáciou stavby. Viem, že ani banka určite nebude akceptovať možnosť dofinancovať to cez Hypotéku v porovnaní s IBV
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kubko308:

@frantisekca Dakujem. Táto časť mi je jasná. Skôr…
@kubko308 Nerozumieš napísanému? Alebo chces stavať telocvičňu? Ak chces stavať niečo z toho, čo je významovo rovnaké, ako je definované v UP, tak nebude problém. Ale RD na bývanie tam nedostaneš povolenie. Čo je na tom na nepochopenie? Stavebný úrad neexistuje, aby to ozrejmil pri osobnej návšteve?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kubko308:

@frantisekca Dakujem. Táto časť mi je jasná. Skôr…
@kubko308 No rodinný dom tam neposatavíš. Musíš to nazvať rekreačná chata, alebo turistická ubytovňa či podobne. To, že máš pozemok, neznamená, že na ňom môžeš stavať čokoľvek, čo si zmyslíš. Musíš byť v súlade s územným plánom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?