Pozemok a staré základy

Ahojte. Našli sme pozemok ktorý by sme chceli odkúpiť od spf, je mimo mesta. Oproti cez cestu stojí dom, je tam elektrina aj voda. Mesto nám na neho nechce dať stavebné povolenie kvôli tomu že je v extraviláne, no dodali že ak by tam niekedy už niečo stalo nebol by problém. Boli sme sa tam včera prejst a našli sme tam staré základy domu, ktorý ako sme sa dozvedeli pred asi 30 rokmi vyhorel, no nieje zapísaný v katastri. Myslite že keď by sa tam zapísal, ak sa to teda nejako dá, mohlo by nám na to mesto dať stavebko? S spf sme komunikovali a vedia nám to predať ak im doložíme stavebné povolenie, všetko súvisí so všetkým a neviem kde mám začať alebo na koho sa obrátiť. Vedeli by ste mi dať nejaké rady čo začať riešiť ako prvé? Ďakujem.
Odpovedať
@michaeliss mozno ak by ste tie zaklady pofotili...iski nasledne na mesto, kde by Vam dali potvrdenie ze tie zaklady patrili domu postavenemu pred rokom 1978? kedy neboli potrebne stavebne povolenia na stavbu domu...tak by Vam to nasledne na katastri zapisali buduci susedia nemaju napr. ulozene stare fotografie kde by bol ten dom vyfoteny? nema mesto nejake stare fotografie? za pokus to mozno stoji
Odpovedať
@mellie111 skúsim to ísť pofotiť a zájsť na úrad, akurát že čo potom? Nechám to zapísať a stále to bude ako keby patriť slovenskej republike a potom to od nich odkupim? Asi aj cena sa zvýši a je možné že ma niekto s kúpou potom predbehne….
Odpovedať
@michaeliss ako prvé nech dá úrad písomne, že sa tam bude môcť stavať a čo sa tam bude môcť stavať. Čo povedia pri rozhovore môžu rýchlo zmeniť. A po druhé, tém so SPF je tu veľmi veľa, takže pripraviť sa, že to bude možno dlhšie trvať a cenu si môžu dať akú oni navrhnú.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?