Parkovanie - územné rozhodnutie

Dobrý deň, V územnom rozhodnutí máme: Pri každom rodinnom dome, na vlastnom pozemku sa musí vytvoriť odstavná plocha pre auto v počte 3 státí , z toho 1 státie s priamym vstupom bez oplotenia , max šírka vjazdu na pozemok je 9,0 m. Mali ste niekto dané také isté podmienky? Ak áno ako ste to vyriešili? Ako ste dali plot,bránu? Ďakujem za každú radu.
Odpovedať
podla mna budes musiet ubrat napriklad z predzahrady a vytvorit parkovacie miesto pred nim. na ulici to maju ako?
Odpovedať
@a0227 ja som to vyriesil presne ako bolo pisane a dodrzal vsetky veci...ale ako jediny, vsetci okolo dali plot a branu hned na hranici pozemku.
Odpovedať
Profilova fotka
@a0227 tiež sme mali podobné podmienky - vytvoriť parkovacie miesta minimálne pre dve autá, bolo to podmienené tým, že naša ulica je vedená ako Obytná zóna a podľa zákona v tom prípade nemôžeš parkovať na ceste (čo aj tak veľa ludí nie je shopných dodržať, pritom parkovacie miesta vytvorené majú...), plot s bránou mám na hranici pozemku (s priamym vstupom bez oplotenia), túto podmienku sme my nemali
Odpovedať
@matej_r zatiaľ nijako , je to nová ulica s prázdnymi pozemkami. Ak napr 3 parkovacie miesto dám pred bránu, tak bude tam skok, a brána sa nebude otvárať vedľa plota. A nechceli by sme ubrať napr 3 m na parkovanie po celej dĺžke pozemku (20 m).
Odpovedať
@rados611 toho za obávame aj my 🙁 a ako ste vyriešili bránu? Ci ste posunuli plot po celej dĺžke ?
Odpovedať
@a0227 Veľmi jednoducho - najprv sa urobili parkovacie miesta, potom sa skolaudovalo a nakoniec sa urobil plot okolo celého pozemku. Po kolaudácii to už nikoho nezaujíma a stav. úrad nebude spätne kontrolovať, či si si to voľné parkovacie miesto neoplotila. Inak my sme vytvorili na pozemku až 5 parkovacích miest - z toho 1 v garáži a jedno pod prístreškom. Zvyšné tri sú pred garážou. Rovnakú podmienku mali všetci susedia - sme nová ulica, takže domy boli postavené za posledných 5 rokov. Z 10 susedov podmienku na neoplotené - verejné parkovisko dodržali 3 majitelia a 4 to urobili tak, ako my. Neviem, aký má zmysel to neoplotené verejné parkovisko. Cudzí človek by si tam aj tak neodparkoval auto a návštevu nie je problém pustiť do dvora.
Odpovedať
Tiež sme mali túto podmienku 🙂. Pred garáž sa nám zmestia aj 2 autá, takže máme vlastne 4 parkovacie miesta 🙂.
Odpovedať
@a0227 Teraz úradom akože vyhov, neštorcuj sa, rob zo seba ústretového, a po kolaudácii si urob ako uznáš za vhodné Ty... - tak ako to majú ostatní na ulici.
Odpovedať
@a0227 Nie, len povinnost vytvorit na vlastnom pozemku tri parkovacie miesta. Podla mna, ak si chcete oplotit cely Vas pozemok, je to Vase pravo, je to Vas pozemok. Ak si ho nechcete oplotit, je to Vase rozhodnutie.
Odpovedať
@exponent Je to bežné, že stav. úrady dávajú takúto podmienku. Ako som písal vyššie, aj v našom stavebnom povolení aj u susedov bola takáto podmienka, že 1 parkovacie miesto musí byť verejne prístupné. Že sa to málo dodržiava, je iná vec.
Odpovedať
@chrobak7 Ako že verejne pristupne, to tam moze potom pred mojim domom za moje peniaze hocikto parkovat?
Odpovedať
@exponent Nie, parkovisko je tvoje. Ale nesmie byť oplotené. Keď ti príde návšteva, tak by tam mali vedieť zaparkovať bez toho, aby na teba čakali, kým otvoríš bránu. Inak trochu logiky to má. V našom meste sú ulice, kde majú síce dvor, ale majitelia sú lenivý si otvárať bránu, keď prídu, tak parkujú pred domom na chodníkoch alebo priamo cestách. S argumentom, že však ráno aj tak idú preč. Potom človek slalomuje medzi autami, keď chce prejsť cestou.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Nam dali do podmienok 2. Aj to asi len preto, lebo cesta nie je taka siroka, aby na nej mohli len tak parkovat auta. Ale nebudeme si hovorit, ze sa aj u nas najdu susedia, ktori to tak nemaju
Odpovedať
@chrobak7 Podla mna slaby argument. Ked sa mne ohlasi navsteva, tak branu otvaram este predtym, nez mi zostane navsteva stat pred domom. Navsteva plynulo prejde z cesty do dvora, brana sa za nou zatvara.
Odpovedať
Profilova fotka
Čo by som za to dal, keby toto máme u nás v nových štvrtiach. Žiaľ ako pozerám keď politici, alebo celebrity porušujú zákon ukazujeme, ako oni môžu a ... a zrazu tu kopec rád ako porušiť, obísť, obabrať.... Ja mám právo, môj pozemok .... Potom sa nečudujem, že to tu vyzerá ako to vyzerá. Čo mám informácie táto požiadavka je od požiarnikov a RZP potrebujú, aby mali cesty plynulý prejazd. Oceníš to keď budeš horieť. nikomu neprajem. A argumet, že ja otváram keď príde návšteva. Zamysli si koľkokrát si prišiel domov na skok, alebo si si niečo zabudol a odparkoval si pred domom, však zachviľu odchádzam. Zamysli si koľkokrát Ti vadilo, keď niekto stál jak... Argumet, že mi tam zaparkuje niekto je presne taký istý akože teraz si plot nespravím a potom si to ohradím. Žiaľ ešte roky bude trvať keď sa v tejto krajine niečo zmení. Nikto však musí začať.
Odpovedať
@wyrky Ano, stotoznujem sa s poziadavkou, ze plynuly prejazd ciest pre poziarnikov, sanitky atd. by nemali obmedzovat pred domami zaparkovane auta. Jedno, ci sa jedna o auta od vlastnikov domov, od navstev alebo od objednanych firiem. V nasom pripade jednak otvarame posuvnu branu elektricky este pocas jazdy tesne pred prichodom a jednak medzi nasim plotom a cestou je este priestor na statie. Takze z nasej strany neobmedzujeme plynulost cestnej premavky parkovanim pred domom, nanajvys len spomalenim jazdy pri odboceni z cesty do dvora. Takze tak.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Pripájam sa do diskusie. My máme také isté podmienky pre parkovacie miesta. Ide o to, že máme dostatočne veľký pozemok a plánujeme dvojgaráž a pred ňou parkovanie pre ďaľšie 2 autá, dokopy 4. Všetko chceme za plotom, na našom pozemku. Ide o to, či to bude akceptovať stavebný úrad. Nechceme to jedno miesto pred domom kvoli umiesteniu brány. Jedná sa o súkromnú uličku kde je 5 domov na každej strane a auto tam prejde raz za dve hodiny. Cesta je široká 6m. Riešili ste niekto niešo podobné? Ako sa k tomu postavil stavebný urad? Oplotenie musíme riešiť stavebným povolením, musíme robiť oporný múr.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?