Rozhodovanie sa o pozemku

Ahojte s manželom riešime menšiu dilemu ohľadom bývania ako inak. Máme na výber dva pozemky kde by sme mohli postaviť náš vysnívaný domček 1 pozemok má velikánsku rozlohu niečo cez 3000 metrov štvorcových a druhý zasa len 800 m štvorcových. Ten menší pozemok je osadený v pre nádhernej prírode blízko je hora a všade dookola vidno Tatry. Ten výhľad stojí asi za všetko.bohužiaľ je to lukratívna štvrť kde vyrastie za pár rôčkov minimálne 100 domov dom na dome. Ten väčší pozemok má tiež pekný výhľad na Tatry ale iba kúsok je tam väčšia pravdepodobnosť že dosť dlho tam žiadny susedia nebudú a určite tam nebude ani toľko veľa domov.preto sa s manželom nevieme rozhodnúť tie výhľady stoja za všetko ale mne sa zdá ten pozemok ozaj malý som dievča z dediny zvyknutá mať záhradu ktoré pestujeme zeleninu ovocie stromy a teraz keď máme bábätko aj miesto kde sa môže hrať. Viem že niektorí nemajú na výber a stavajú tam kde majú pozemok ale čo by ste mi poradili mať väčší pozemok a žiadnych susedov alebo malý pozemok a sused hlava na hlave ale o to nádherný výhra a príroda Ďakujem
Odpovedať
@sayori rozhodla by som sa podla pocitu,kde sa citim lepsie. Ale k tej velkosti mame vyse 2000m2 a veru aj malo nam je :-D
Odpovedať
kupte oba :D v lukrativnej neskor predajte a hotovo :D
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som brala vacsi. Nemusis potom rozmyslat, kde co ako vtrepes na ten maly pozemok. My byvame blizko tatier a spisskeho hradu, ani jedno z pozemku nevidim, ale 800m2 pozemok by nam bol maly. My mame 1000. Prosto, radsej vacsi s vacsim kludom okolo, ako mensi s peknym vyhladom, ale mozno nie na dlho (kvoli dalsej vystavbe).
Odpovedať
Profilova fotka
Ozaj @shadowmilan ma pravdu. Ak sa da, preco nie hihi
Odpovedať
ja by som brala druhý :-)
Odpovedať
Kupovať nemusíme oba už vlastníme :-) pozemok s väčšou rozlohou je do kopca také menšie taký menší strmak :-) ten menší pozemok je skoro rovinka. už ako malá som vždy snívala že budem bývať na tom menšom pozemku ale ako dieťa bol omnoho väčší nakoľko sa to pi dedicských konaniach zmenšilo z 3000m2 na 800m2 chamtiva rodina. A to je aj môj najväčší problém že za susedov budeme mať v zlodejov...manželovi sa ten pozemok veľmi páči ale ak sa mám celý život zožierať kvôli tomu že som mala mať 3000 a mám iba 800 M2 a to ich budem mať stále na očiach :-)
Odpovedať
@sayori ale prosím ťa, veď 800m2 ti úplne bohate stačí, aspoň sa tak nenarobíš. treba myslieť aj na to!
Odpovedať
Ber ten vacsi. Jednoznacne klud a pokoj.V akej je to lokalite ten vyhlad na Tatry? Ci to stoji za to stavat na malom koli vyhladu... a potom ked ti to dookola zastavaju, bude to bytovka nalezato... a k tomu vyhladu, casom sa ti zunuje vkuse na ne pozerat... viem o com hovorim, vyrastal som pod nimi a pokial je na nich sneh, stale je v ich okoli zima... niekedy je na ich sneh este v juni a v auguste zas... Takze za mna jednoznacne vacsi pozemok.
Odpovedať
Jednoznacne radim ten vacsi. My mame s manzelom dobrych 70á a nemenili by sme za nic. Chovame par oveciek na spasanie, nejake tie ovocne stromky a vela aktivit pre dcerku. Uzasny pocit prechadzat sa pod lesom v oplotenom dvore s velkym psom pri svite mesiaca :-) Pokial vladzete sa starat, chodte do toho.
Odpovedať
@maickamf 70 árov? Ty kokso, to už je ranč... =-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak isto je lepšie väčší pozemok ako malý. Ako tu už viacerí napísali, budeš mať viacej možnosti kde dom postaviť a budeš si môcť spraviť aj veľkú záhradu a nebudeš musieť rozmýšľať kde čo dať, aby si na ten malý všetko popchala. Takže aj máš k dispozícií aj väčší, tak choď do toho radšej.
Odpovedať
Volil by som ten vacsi jednoznacne. Maly nie. Najma nie ked tam ma vyrast zanedlho vela domov. Je lepsie ked budes mat vokol prirodu a klud ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Máme 2700m2 a nepríde mi to až tak veľa. Pol pozemku je sad, psíky majú veľký výbeh, záhrada bude vzadu, vpredu "pekný" pozemok s trávnoikom, kríkmi. od cesty sme 17 m. Miesto na parkovanie aj pre 5 aút :) Ale ani 800m2 nie je zas až tak málo. Všetko závisí od toho, čo očakávate od pozemku, od jeho využita. V BA bežne stavajú na 400m2 a ešte povedia, že majú veľký pozemok : :-D .
Odpovedať
my sme kupili pozemok 1500m2 a niekedy mi to pride az dost velke. no zalezi aj od toho, co vsetko chces mat na pozemku. niekto sa uskromni a niekto zase potrebuje velku plochu.
Odpovedať
Nenapisala si, ako to je pri oboch pozemkoch so sietami. Pre mna by to bolo dolezite. Ak mam tahat vodu alebo elektrinu z daleka, tak sa to poriadne predrazi. A ak je ten vacsi pozemok trosku na samote (neviem, len tak hadam), tak si treba zistit aj ako by to bolo s odvozom odpadu, upravou cesty cez zimu a pod. Asi treba vela veci zvazit a aj to, ako ste pracovne vytazeni a ci ten velky pozemok aj stihnete vyuzit a starat sa on.
Odpovedať
Profilova fotka
3OOO je podla mna az dost ak nemas teda nejake enormne velke pestovatelske alebo chovatelske plany.. ono sa treba pozerat aj na vyuzitelnost, aby ste vikendy netravili len kosenim napriklad
Odpovedať
Vsetko je o lokalite kde chces byvat, tak isto siete, 800m je v pohode.
Odpovedať
Profilova fotka
Presne ako @kraola napisala, viacej by ma zaujimali tie siete. Lebo fakt tahat pripojky su riadne financne narocne. No celkom mne by stacil kludne aj ten mensi 800m2 pozemok. Tam bohate postavis dom a ostane ti este aj zahrada. Kopu ludi ma aj mensi pozemok a uplne v pohode existuju.
Odpovedať
Profilova fotka
@sayori 800m2 staci kto bude obhospodarovat 3000m2 ked ludia teraz nevladzu vybehnut poschodoch v dvojpodlaznom dome ...
Odpovedať
@sayori prudko odporúčam ten väčší, aj ako investíciu do budúcna, keď máte deti. 800 by samozrejme stačilo, ale ak je možnosť. A starať sa o 3000 alebo 800 nemusí byť nejaký rozdiel. Spravíte si okolie domu, oddychovú časť a ostatné len 1 až 2x do roka pokosite, neni prikazane že tam musíte na 2500m2 sadiť zemiaky alebo mať anglický trávnik... Prípadne si spravíte v tej časti sad. Pri väčšom pozemku sa viete stiahnuť na menšiu plochu, na menšom sa neroztiahnete...
Odpovedať
Ja by som sa na tvojom mieste nerozhodoval na zaklade velkosti. Skor by ma trapili ti susedia ako pises. Pokial mas mat super susedov tak tych 800 m2 je uplne v pohode, ale kedze pises ze ste rozkmotreni, urcite by som tam stavat nesiel! Jedna vec je vyhlad na prirodu ale na druhej strane ten vyhlad na suseda s ktorym sa nemusite...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?