Odpoveď na príspevok od mesiacik12:
:-D veru máte pravdu stými hriadkami. Ja sa neh… @mesiacik12 Zdravím mám taký istý problém mám podiel v pozemkovom spoločenstve lenže v LV je zapísané že pozemok má kód čislo 1 a to znamená že pozemok nie je spoločnou nehnuteľnosťou preto by ma zaujímalo ako by bolo možné vyčleniť môj podiel čo podľa výšky podielu predstavuje cca 30000 metrov štvorcových ďakujem za infoOdpoveď na príspevok od jedendvatri:
Tiez mam podobnu situaciu. Som spoluvlastnik parc… @jedendvatri mas vacsinovy podiel na tej parcele?Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@jedendvatri mas vacsinovy podiel na tej parcele? @sousedekovci89 nie , su tam spoluvlastnici ktori maju viac ,ale aj ,ktori maju menej. Ako som povedal okolo 50 spoluvlastnikovOdpoveď na príspevok od jedendvatri:
@sousedekovci89 nie , su tam spoluvlastnici ktori… @jedendvatri v takom pripade rozhoduju o tom ako sa bude s nehnutelnostou nakladat spoluvlastnici nadpolovicnou vacsinou podla podielov. Cize ked najdes dost tych ktori ti to odsuhlasia a budes mat nadpolovicnu vacsinu mozes. Ale pozor, ak uz svoje pravo rozhodovat o tom ako sa bude hospodarit na nehnutelnosti previedli (rozumej napr podpisali najomnu zmluvu s nejakym druzstvom) nemozu dat sihlas aj tebe lebo nikto nemoze previest viac prav ako ma on sam. Ak sa citis ukrivdeny ze niekto z toho berie pozitky a tyz toho nic nemas, treba zistit kto to je a vyzvat ho na uzatvorenie najomneho vztahu. Ale zase, je to TTP pri malych podieloch necakaj ziadne tazke peniaze, skor to budu drobne.Odpoveď na príspevok od mgx:
dalsia moznost je ak je tvoj podiel nad 5000m2 da… @mgx Limit veľkosti podielu min. 5000 m2 sa týka iba lesných pozemkov, inak u ornej pôdy je to 3000 m2. V zásade sa dá odčleniť ešte aj menší podiel, ak tento podiel bude pričleňovaný ku inej parcele, resp. ak to bude v súlade so zákonom "o zákaze drobenia pôdy".