Pozemok vlastnik - problem

Zdravim, chcem sa opytat ak som vlastnikom parcely v 1/2 kde druhu polovucu vlastni niekto iny s tym ze je v katastri uvedene: Vlastnik znami ale miesto trvaleho pobytu nezname (vlastni je dokonca uz aj mrtvy) a iba vedla jeho mena su v katasti uvedene v zatvorke mena jeho manzelky a syna - obaja tiez uz nebohy.. bez dalsich udajov co s tym ? -ake mam prava na vyuzivanie parcely, co moze co nie? -ake mam sance poriesit to tak aby som sa dostal k celej parcele... Dakujem
Odpovedať
@fotox3 prvým predpokladom k poriešeniu zvyšnej polovice parcely je dovŕšené dedičské konanie, to musí prebehnúť a následne by si mal mať možnosť predkupného práva na zvyšok parcely. Bez prebehnutia dedičského konania to nepôjde.
Odpovedať
@fotox3 tuto je niečo k tomu: http://www.teraz.sk/ekonomika/pozemky...
Odpovedať
no tak ako písala jabada, najskôr musí prebehnúť dedičské konanie, aby sa určilo komu teda teraz tá polovica parcely patrí a potom ju môžeš odkúpiť
Odpovedať
@misutka12 @jabadaba a mozem podat navrh na nejake zacatie dedickeho konania aj ja alebo cakat kym sa niekto najde co sa v podstatne nestane ??
Odpovedať
@fotox3 skús sa informovať u hociktorého notára ako dedičské konanie vôbec iniciovať v prípade, že prípadní dedičia nekonajú, resp. ani netušia že čosi vlastnia, resp. možno ani žiadni dedičia už nie sú. No musíš to mať ošetrené po tejto stránke. Za opýtanie nič nedáš, určite Ti poradia aké kroky môžeš Ty sám podniknúť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?