Moze byt vlastnikom pozemku jedna osoba a dom na pozemku budu vlastnit dvaja?

chcela by som sa spytat, ci mozem byt vylucnym vlastnikom pozemku a vlastnikmi domu, ktory sa na pozemku postavi, budu dve osoby? dakujem za odpovede.
Odpovedať
@dominika1004 áno
Odpovedať
jasné, že áno. a prečo tak chceš spraviť? to by ma zaujímalo
Odpovedať
Nie je to problém, ale ak ten druhy spoluvlastník domu nie je tvoj manžel tak si to budete musieť pravne ošetriť inak sa nedostane stavebno ani na lv. V súčasnosti už napr. Bez nájomnej zmluvy mu nepovolí a stavať na cudzom pozemku.
Odpovedať
@sucho_22 co prečo chce spraviť.? Stavať s niekym? Predpokladám ze asi sa chystajú s manželom alebo partnerom stavať na jej pozemku, nie? Aspoň ja som to tak pochopila.
Odpovedať
Profilova fotka
áno môže
Odpovedať
Moze kludne, ved teraz sa to tak bezne robi :-)
Odpovedať
@dominika1004 samozrejme, veľa ľudí to má tak. A väčšinou aj to, že pozemok nadobudol človek ešte keď bol slobodný a dom už stavali, keď boli zobratý
Odpovedať
Dakujem pekne za odpovede :)
Odpovedať
@martuska75 ano presne, chceli by sme stavat na mojom pozemku.
Odpovedať
@dominika1004 ak ste manželia tak kľudne postačí keď po kolaudácii doložite na kataster sobášny list a rodinný dom nadobudnutý už v čase manželstva ide do bsm. Pozemok samozrejme nie.
Odpovedať
Profilova fotka
A čo sa dá robiť v prípade keď sú 2ja majitelia pozemku a jeden s majiteľov ma na spoločnom pozemku rekreačnú chatu... Ja som majiteľ len spoločného pozemku a spolumajiteľ nechce ani predať svoju časť ani kúpiť moju časť
Odpovedať
@tomasvrabel Navrhnúť písomne zrušenie a vyporiadanie podielového spoluvlatníctva tým spôsobom, že pozemok mu v celosti pripadne a Vás vyplatí. Ak nebude súhlasiť, podať príslušný návrh na súd.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Bezna vec, len z mojho hladisku taka divna. Uz raz ak sa bavime o manzeloch do niecoho spolu ideme, tak pol na pol
Odpovedať
nie sme manzelia, preto som polozila danu otazku @jan84
Odpovedať
@jan84 > Rodicia tak maju. Pozemok zdedila mama a dom potom stavali spolu s otcom. Takze na pozemku bola len mama a na dome obaja.
Odpovedať
@dominika1004 veľmi dobre to riešiš, pokiaľ ste neni ešte zobratý, tak si pekne všetko dávaj na seba. Nikdy nevieš, čo sa stane
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?